Ikke i kveld, kjære

En vanlig kilde til konflikt i forholdet er at det alltid er han som har lyst til å ha sex, mens hun finner på unnskyldninger for å ”slippe unna”. En allmenn oppfatning ser ut til å være at det aldri er kvinnen som tar initiativet. Er det egentlig noe i det?

Seksuell dysfunksjon

I følge the American Medical Association lider nesten halvparten av kvinner av kvinnelig sexdysfunksjon. Eller som partneren ville beskrive det som: Hyppig sex-nekt. Spørsmålet blir hvorfor dette rammer kvinner oftere enn menn. Leger tror at noen av de fysiske årsakene relaterer seg til medikamenter, alkohol, diabetes, hormonforstyrrelser og blodmangel. I tillegg er det trolig at depresjon, stress og angst også har en finger med i spillet. I USA er for eksempel antidepressiva det mest utskrevne medikamentet. Men en pille for økt sexlyst for kvinner har ikke dukket opp ennå.

Finn årsaken

I stedet kan en prøve å eliminere de faktorene som gjør at kvinnen mister lysten. For å gjøre det må en forstå at kvinnens biologiske system er mer ømfintlig enn mannens. Kjemien er mer kompleks og kroppen hennes reagerer annerledes enn en mann på næring og miljø. Mye kommer av hennes evne til å føde barn. Derfor dreper kvinnen sin egen sexlyst, uten å være klar over det.

I tillegg kan det være at hun får i seg mange typer mat, drikke eller medikamenter som forgifter kroppen og ødelegger sexlysten. Her er noen eksempler:

- Koffein
- Fast food
- Godterier og kaker
- Mat med soyabønner
- P-piller
- For mye rødt kjøtt
- Stivelse (poteter, ris, mais, pasta brød osv.)
- Alkohol

Søte frokostblandinger, kaffe og ferdigmat er altså fy-fy, mens en liten bit mørk sjokolade kan øke sexlysten. Når det gjelder p-piller er det jo ironisk at noe som skal gjøre det praktisk og trygt å ha sex, faktisk kan føre til manglende sexlyst. For å forbedre og potensielt øke sexlysten, er det viktig å starte med de hverdagslige tingene. Ved å fjerne det som virker hemmende på lysten, vil det bli lettere for henne å komme seg tilbake i god sexform igjen. Start med å begrense inntaket av usunne matvarer og drikke, så blir det kanskje vanskeligere å takke nei til sex.

Kilde: articledashboard.com.