Historiske divaer pirrer fortsatt

Ingen kan komme og si at ikke stjernene oste av sex og skandaler tidligere også. Det er sexgudinner som Marilyn Monroe, Bettie Page og Jayne Mansfield gode eksempler på. Dette er ikoner som fortsatt dyrkes.

Den største forskjellen på disse kvinnene og dagens sexobjekter, er kanskje at de for det meste var ekte vare, med unntak av det platinablonde håret. Disse damene viste frem pupper, lår og mager som var fyldige, myke og kvinnelige. Litt hjelp fra blekemiddel gjorde susen for Marilyn og Jayne, og har vært mal for mange som også ønsker den seksuelle looken i ettertid. 

Man-eaters

En fellesnevner med dagens stjerner er blant annet hyppig utskiftning av ektemenn. Både Marilyn Monroe, Bettie Page og Jayne Mansfield var gift tre ganger. Jentene var heller ikke redde for å vise seg frem, og alle tre var midtsidepiker i Playboy. Flere har senere fulgt samme oppskrift, blant annet Pamela Anderson og Anna Nicole Smith.

Penger ikke alt

Marilyn Monroe og Bettie Page kom begge fra enkle kår, og hadde mye å vinne på sin sexy karriere. Med store bryster og kvinnelige former erobret de verden ved å kle av seg og spille på sex. Bettie iførte seg ulike kostymer og stilte opp på fetisjinspirerte bilder, og Marilyn utstrålte glamorøs "dum" blondine, som var svært populær i Hollywood på den tiden og i en god stund etterpå. 

Jayne vokste opp i trygge omgivelser med mor og stefar. Hun hadde imidlertid helt fra ung alder et intenst ønske om å bli berømt og jobbet iherdig for å kopiere Monroe. Hun hadde en spektakulær timeglassfigur og brukte brystene til å skape oppmerksomhet rundt seg selv, blant annet ved å blotte dem vet ”et uhell”.

De hadde alle tre suksess som sexy modeller og skuespillere. Men berømmelse og penger gir ikke automatisk lykke. Stakkars Marilyn døde angivelig etter en overdose piller, mens Bettie plutselig trakk seg tilbake fra rampelyset og viet livet til religionen. Hvordan Jayne Mansfield ville avsluttet sin karriere hvis den ikke hadde fått en bråstopp i en ulykke i 1967, er uvisst, men hun slet visst i motbakke hun også. 

Evige sexobjekter

Marilyn Monroe var 36 år gammel da hun døde i 1962, og fembarnsmoren som kopierte henne, Jayne Mansfield ble 34 år. Ikonet Bettie Page døde i 2008, men var helt til sin død og fortsatt i dag et symbol på en frigjort, seksuell kvinne. Det som er helt sikkert er at disse damene har satt spor etter seg både innen klesdesign, erotikk, film og i historien generelt.

Kilde: Wikipedia, marilynmonroe.com, bettiepage.com, jaynemansfield.com