Fem myter om forhold... | Kondomeriet

Fem myter om forhold...

Noen såkalte sannheter om forhold stemmer ikke i det hele tatt, og kan skape usikkerhet. Vi forsøker å ta knekken på noen av dem...

Myte 1: Et bra forhold avhenger av at partene er like.

Husk at dere er to ulike personer. At dere tenker likt, løser ikke problemene. Kvinner og menn er i utgangspunktet ulike og man skal ikke undertrykke sine meninger. La heller ulikhetene gi liv til forholdet.

Myte 2: Et bra forhold avhenger av heftig romantikk.

Et forhold må også ha romantikk, men det er nok bare på film at den rosenrøde romantikken varer i år etter år. Romantikk er heller ikke det samme som å være forelsket. Forelskelse går etter hvert over til kjærlighet. Det er en stor tabbe å jage forelskelsen fra forhold til forhold.

Myte 3: Et bra forhold krever bra problemløsing.

Noen uenigheter kan ikke løses uten at en av dere må gi etter. Det er i blant bedre å være enige om å være uenige og la det bli med det, enn å skulle kompromisse om alt.

Myte 4: Et bra forhold krever felles interesser som knytter dere sammen for alltid.

Det er ikke nødvendigvis noe galt med forholdet selv om dere ikke deler samme interesser eller aktiviteter. Prøver dere å gjøre noe sammen som skaper stress og frustrasjon, la det være.

Myte 5: Et bra forhold er rolig.

Selv de beste par krangler. En krangel kan faktisk hjelpe med å utløse spenninger og gjøre forholdet bedre. I stedet for å bekymre dere hvor ofte dere krangler, tenk heller over måten dere krangler på, husk på å ikke være usaklige.

Kilde: drphil.com.