Ekteskap uten sex

For de fleste voksne mennesker kan et liv uten sex virke trist og ensomt. Men faktum er at svært mange lever i sexløse ekteskap.

Vanlig med sexløse ekteskap

Stress og jag gjør noe med oss, og sex havner lett bakerst i køen når henting og bringing, jobb, husarbeid, barnestell, venner og hobbyer krever sitt.

En undersøkelse avslører at 40 millioner mennesker rundt om i verden lever i såkalte sexløse ekteskap. Tro ikke at et nyp på bursdager og til jul holder i denne sammenheng. Nei, hører dere til den andelen som bare har sex ti ganger i året eller mindre, får dere en plass i kategorien sexløst ekteskap.

Tidsklemma får skylden

Grunnene som oppgis for manglende sexpraksis varierer mye: Alt fra å være så opptatte at de ikke har tid til sex, eller at medikamentbruk hemmer reisningen eller sexlysten, er vanlig. Dårlige unnskyldninger som at sengen ikke lenger er et sexy sted fordi parene har begynt å bruke denne som tv-krok eller arbeidssted i stedet florerer også, i følge undersøkelsen.

Likevel kommenterer leserne at det de minst av alt ønsker, er at ektefellen skal ha sex på bakgrunn av pliktfølelse eller sympati. Flere klager også på at ektefellen virker uinteressert mens de har sex. Det store spørsmålet mange stiller, er om partneren har rett til å bli sint dersom ekteskapet over tid er fritt for sex, og den andre parten til slutt er utro.

Jobb med saken

Tracey Cox sier det på denne måten i sin bok ”En kjapp en”: Hvis du ikke anstrenger deg, så er sex i det lange løp kjedelig. Det er denne fellen mange går i, for om sexen hadde vært fantastisk, hadde dere mest sannsynlig tatt dere tid til det. Derfor anbefaler hun kjapp sex, framfor ingen sex, og mener at dette etter hvert vil øke sex-appetitten og utforskertrangen hos begge. Men det krever også innsats og kommunikasjon fra begge hold.

Kilder: askmen.com, ”En kjapp en”, av Tracey Cox.