Earth Hour 2018

Lørdag 24. mars 2018 er det igjen tid for å slukke lyset i én time for klimaet. Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering. Her finner du alt du trenger å vite, og ikke minst de mest sexy tipsene for hva du kan finne på i mørket. 

Hva er Earth Hour?

Earth Hour er en verdensomspennende markering for klimaet, som samler mennesker om en svært viktig og ikke minst global sak. WWF er global arrangør. Markeringen startet 31. mars 2007 i Sydney, Australia, hvor WWF Australia inspirerte innbyggerne til å vise sin støtte for kampen for å hindre klimaendringer. Mer enn 2,2 millioner individer og 2000 bedrifter skrudde av lysene i én time denne dagen. Siden da har denne mørklagte timen ekspandert til å engasjere mer enn 7000 små og store byer over hele verden. 

Gjennom Earth Hour oppfordrer WWF individer, familier, bedrifter, kommuner, byer og land til å skru av de ikke-essensielle lysene og trekke ut kontakter som ikke trenger å stå i, som symbol på deres forpliktelse overfor planeten. 

Ved å slukke lysene lørdag 24. mars mellom klokken 20.30 og 21.30 i sin lokale eller nåværende tidssone, bidrar man til Earth Hour. 

Kondomeriet er selvsagt med, og slukker lyset i alle butikker og administrasjonslokaler, og nå oppfordrer vi deg til å gjøre det samme.

Hvorfor Earth Hour?

Målet med Earth Hour er å oppfordre til globalt engasjement på tvers av landegrenser, folkeslag og religion, og samle verdensbefolkningen om utfordringene og mulighetene med å skape en bærekraftig verden. 

Hva kan du gjøre?

Tenn levende lys

Når alt elektrisk lys slukkes, kan det være greit med alternative lyskilder. Levende lys gir en herlig stemning, enten du skal tilbringe kvelden alene, med gode venner eller en partner. Tenn masse levende lys, både med og uten duft, og sett dem rundt i rommet for å skape stemning. 

Massasjelys passer perfekt for anledningen. Disse dufter fantastisk, og gir i tillegg varmende massasjeolje som kan brukes til en velgjørende massasje når de får brent en liten stund. Massasjelysene er laget av naturlige oljer, og er derfor mer miljø- og klimavennlige. 

Massasje

Erotisk massasje fører til en indre ro og velbehag, og gir en avslappet følelse om kan lindre stress og spenninger. Kanskje det er på tide å utforske partnerens kropp, og samtidig få oppleve en ekstra sensuell nærhet mellom dere. En massasje er en av de mest erotiske gavene man kan gi hverandre. Varmen massasjen fremkaller får spente muskler til å slappe av, og den økte blodsirkulasjonen bringer med seg næring og oksygen til vevet og bidrar til å fjerne avfallsstoffer fra kroppen. Dere trenger ikke nødvendigvis å massere i en hel time, men sørg for å gi partneren en full kroppsmassasje - før dere bytter plass. Her kan du lese tips om hvordan du kan gi en erotisk massasje.

Hos oss finner du et bredt utvalg av både varmende massasjeoljer, massasjeoljer og lotion med smak og aromatiske massasjeoljer. 

Ekstra hett tips: Dersom dere er redd for å søle med olje i mørket, kan dere gå til anskaffelse av et lakklaken. Bre lakklakenet utover før lysene slukkes, og sett klart alt for kvelden. Med lakenet er dere sikret mot søl på møbler og tepper, og kan samtidig ha det ekstra gøy med å gli rundt. 

Bruk mørket til å sanse

Når synet blir borte i mørket må du bruke sanser som lukt, smak, hørsel og følelse (berøring). Duften av en massasjeolje, telys og røkelse kan sette dere i en ekstra pirrende stemning.

Bruk en kilefjær eller silketau for å stryke over partnerens kropp. Stopp på innsiden av leddene som kneet og albuene; dette er erogene soner for mange.

Ekstra hett tips: Ha sjokoladesaus eller krem, eller noe annet du har tilgjengelig, på kroppen i en jevn, tynn strek. Nå må den andre sanse seg frem med lukt og tunge for å følge streken du har lagt ut.

Det perfekte tilbhøret for en kveld i mørket

Sikker sex i mørket

Den velkjente kondomprodusenten Durex har vært med på markeringen av Earth Hour de siste årene. De laget en egen kampanje kalt "Turn Off to Turn On" for å oppfordre par til å markere Earth Hour, med en video som spredte seg globalt med over 75 millioner visninger. Denen videoen var den mest sette virale videoen i verden i hele tre uker i strekk. 

Trykk på bildet for å se videoen:

 

For sikker sex i mørket kan dere gå til anskaffelse av "Open in case of emergency" - kondomer"!

Hjelper det å skru av lysene?

Deltakelsen under Earth Hour 2015 slå alle rekorder med 172 land, og over 620 000 handlinger ble foretatt for klimaet. Mer enn 10 400 landemerker og monumenter ble mørklagt.

Earth hour påberoper seg ikke å være en energi- eller karbonreduserende markering, men en symbolsk handling. Derfor engasjeres det ikke ressurser for målinger av energi- eller karbonnivåer som eventuelt spares i løpet av denne timen verden over. Earth Hour er et inivitativ for å oppfordre til å bli bevisste og ta ansvar for deres egne klima-fotspot, og engasjere til dialog om hvilke tiltak som vil kunne bidra til å løse klimeproblemene. Å delta i Earth Hour symboliserer en vilje til å vile gjøre endringer også utover denne timen. Earth Hour etterstreber å gjøre klima-fakta forståelige, tilgjengelige og noe man kan relatere seg til. Slik kan folk lettere forstå sammenhengen mellom forskning, vitenskap og virkelighet. Håpet er at det skal føre til at diskusjonen rundt klima skal tas fra konferanserom og ut i folks stuer og daglige samtaler.