BDSM - noe for deg?

Fifty Shades-bølgen har lokket frem en sovende interesse for BDSM i oss og gjort det mer sturerent. BDSM er en forkortelse for sadomasochisme.

BDSM er i grunn en lek med maktforskjeller, med underkastelse og dominanse. Det er de færreste som  er hardbarka BDSM-ere  hele døgnet.  Det kan gå ut på å holde fast, binde, snakke stygt til hverandre og liknende, under forutsetning at begge har lyst og klarer å skille mellom virkelighet og fantasi.

Det er viktig at når man som par skal prøve ut BDSM at man prater sammen på forhånd om hva man liker.  BDSM handler mye om sanser, og at det mer viktig med lyden av for eksempel en pisk enn smerten av et slag. Lyd og bilde er tilstrekkelig for de fleste. Her er noen enkle råd for dere som er nysgjerrig på å prøve BDSM.

Kommunikasjon

Det er viktig å holde en åpen dialog, prøve seg sakte frem, slapp av og ha det gøy. Fortell om noe som pirrer fantasien til hverandre, snakk om det dere liker og ikke liker, uten å fordømme eller å presse hverandre.

Kutt ut all internett

For all del ikke søk etter bilder av BDSM på Internett. Dere kan risikere å få øye på et bilde som vil være mer skremmende enn inspirerende.

Trygghet

Det er ikke så dumt for nybegynner å ha et sikkerhetsord som kan brukes for å få den ene parten til å stoppe eller å roe ned, da det kan være vanskelig å se grensene når man er langt inne i rollene som dominat og underdanig. Dessuten er det viktig at dere begge aksepterer at tiltak som sikkerhetsord er nødvendig. Det handler ikke om mistro til den andres rolle som dominant, men å kunne ta det et steg videre.

Start enkelt

BDSM handler først og fremst om psykologi, tanken på å bli dominert. Dette er enkelt å oppnå uten tilbehør som pisk og håndjern. Når man først har forsøkt det, kan dere som par ta steget  videre å gå til innkjøp av noen enkle verktøy. Det kan for eksempel være myke mansjetter, blindfolds eller noe liknende som får dere til å komme i den rette stemningen.

Lett pisking

Med en myk pisk som en flogger eller spanking pad kan man enkelt røffe det opp litt og litt. Dette er noe som kan  forbindes med røff sex, men det trenger ikke å være det så lenge det utføres forsiktig og kjærlig. Gir dette mersmak, kan dere utforske forskjellige stillinger å gjøre det i.

Sjekk vårt utvalg av pisker her!

Kallenavn

Det er vanlig å ha kallenavn på hverandre i BDSM, men trenger ikke å være slave, eller slavinne da det kan fort kan fremstå komisk om man ikke er helt der.  Likevel kan det være nok  å bare være bestemt i måten man snakker til hverandre.

Informasjon

Finner dere ut at dette er noe for dere og vil ta et steg videre, er det mye informasjon å hente på nettet, som for eksempel via nettsidene til Norsk forening for sadomasochister og fetisjister eller i brosjyren BDSM Berikende samspill, utgitt av SMil Norge med støtte fra Helsedirektoratet.

Sånn helt til slutt når dere begge er innforstått og komfortable med det grunnleggende innen BDSM-lek, er det mulig å vurdere om dere vil ta det til det neste nivå. Det er da viktig å huske på at hvor lengre dere tar det, jo mer kunnskap kreves det.

God lek!

Kilde: klikk.no og Joey W. Hill, The celebritycafe.com