6 myter om kjønnshår

Det finnes mange myter rundt håret som omgir våre edlere deler. Trodde du på noen av disse?

Myte 1: Kjønnshår kan beskytte mot kjønnssykdommer

Mange tror at kjønnshår beskytter mot kjønnsvorter eller liknende fordi håret blir en barriere mot tett hudkontakt der nede. Dette er feil. Faktisk er det nesten motsatt. Forskere har funnet store mengder med bakterier i ulike skjegg-typer hos menn. Skjegghår likner kjønnshår og derfor er det grobunn for bakterier hos de med mye kjønnshår. I en kinesisk studie fant de ut av HPV-virus som ble liggende i en manns kjønnshår kunne smitte over til kvinnen. 

Myte 2: Kjønnshår minsker nytelse ved sex

Dette er helt individuelt og kommer an på hva man selv liker. Noen kvinner liker å ha kjønnshår da det beskytter mot friksjon under sex, og noen liker å være glattbabert for en mer følsomhet. Noen liker at partneren ikke har kjønnshår da oralsex kan være mer delikat. Alt er opp til deg!

Myte 3: Fargen på kjønnshåret matcher håret på hodet

Dette er ikke riktig. Håret på hodet er litt annerledes enn kjønnshår. Ofte kan øyebryn være en bedre indikasjon på hvilken farge man har på kjønnshåret. 

Myte 4: En heftig busk er turn-off

Dette er også litt individuelt. Men! Når huden der kjønnshårene gror svetter og når svetten blandes med bakteriene som finnes naturlig på huden dannes signalstoffet feromon. Dette stoffet kan påvirke andre mennesker til å bli tiltrukket i underbevisstheten. 

Myte 5: Kjønnshår stopper aldri å gro

Dette er feil. Kjønnshåret slutter å vokse etter en viss lengde. Håret vil så falle av og nytt hår vil vokse frem. Lengden varirerer fra person til person men ca 1,5 til 5 cm. 

Myte 6: Om du har sensitiv hud, så burde du ikke barbere nedentil

Dette er ikke riktig. Det kommer bare an på hvordan du barberer. Er du hardhendt og ikke bruker noen produkter kan det være tøft for huden. Men om du preparerer huden, bruker barberingskrem og etterrens så burde det gå fint. Husk fuktighet!

Sjekk ut sommerens barberpakke her for perfekt intimbarbering!

Kilder: Cosmopolitan.com, forskning.no