21 runk i måneden kan forlenge livet

Årets beste (og letteste) helsetips til gutta: Onaner mer, eller ha mer sex, og du kan redusere sjansen for å få prostatakreft!

Det er ikke alle helseråd som er like lette å følge, men denne oppfordringen byr kanskje ikke på så mange livsstilsendringer? 

Nøkkelen til god prostatahelse ligger muligens i dine egne hender: Å få utløsning ofte kan redusere risikoen for prostatakreft, ifølge forskning fra Boston University of Public Health.

Les også: Finn mannens g-punkt

Minst 21 ganger 

Den omfattende studien fra 2016 tok for seg onani- og sexvanene til 32.000 menn og fulgte dem over 18 år. Forskerne ba menn svare på spørsmål om hvor ofte de fikk utløsning. Hvordan spilte ingen rolle – sex, onani eller våte drømmer var inkludert.

Menn som fikk flest utløsninger (minst 21 ganger i måneden) hadde omtrent 20% lavere sjanse for å få prostatakreft, sammenlignet med de som gjorde det mindre (4 til 7 ganger i måneden). Det gjaldt flere aldersgrupper. Det var ikke ett spesielt antall som gjorde utslag, men jo mer – desto bedre! 

Menn fra 40 til 49 som ejakulerte minst 21 ganger per måned reduserte risikoen for å utvikle prostatakreft med 22 prosent. 

Les ogå: Onani – slik får du bedre orgasme som mann

Vet ikke sammenheng

Mer forskning trengs for å finne ut hva som er sammenhengen mellom antall ejakulasjoner og lavere kreftrisiko. 

– Det kan være at hyppigere “tømming” av prostatakjertelen, gjennom utløsning, kan redusere sjansene for at svulstutløsende infeksjoner kan utvikle seg der, sier studieforfatter Jennifer R. Rider.

Prostatakreft er for øvrig den vanligste kreftformen i Norge, og nær 5000 menn får denne diagnosen årlig.

Les også: 9 gode grunner til å onanere mer

Sexleketøy som gjør runkingen deiligere

Det finnes mange sexleketøy som er laget nettopp for å gjøre mannens nytelsesstund enda deiligere. Masturbatorer i form av et onaniegg eller en onanihylse er enkle, men effektive sexleketøy for menn. Mange slike sexleketøy har en eller annen struktur på innsiden, som for eksempel riller og nupper. Dette, kombinert med det myke materialet, gjør runkingen bedre, uten å gjøre håndjobben mer avansert!

Masturbatoren smøres inn med glidemiddel og tres på penis. Deretter føres den opp og ned med hånden, slik du vanligvis ville gjort. Så enkelt, bare deiligere.

118981_Sono_No_68_Stroker_Translucent.jpg

En vanlig runk blir trolig ikke det samme igjen etter du har prøvd en masturbator... Test det du også. Du vil neppe angre! 

Kilder: Mens health