Slik arrangerer du det beste utdrikningslaget

Skal du arrangere utdrikningslag denne sesongen? Don't you worry! Vi gir deg våre beste tips til planlegging, aktiviteter og ikke minst - det beste tilbehøret for å skape stemning på utdrikningslaget!

Vår og forsommer er høytid for utdrikningslag, og kanskje er du en av dem som skal arrangere et. Det er ufattelig mye man kan finne på, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Derfor har vi laget en liten guide til hvordan du kan lage det beste utdrikningslaget! 

blobid0.png

Artikkel-utdrikningslag-bilde-red-bilde2.jpg

 

Artikkel-tall-1.pngPlanlegging er nøkkelen!

Alt fra a til å må planlegges godt på forhånd, for at dagen skal gå smidig for seg. Jo tidligere du kommer i gang med planleggingen, jo bedre. Ved å gjøre dette får du god tid til å planlegge dato, sted, aktiviteter, mat, drikke og transport uten å måtte stresse. Allier deg gjerne med andre personer fra utdrikningslaget som kan hjelpe til, og fordel hvilken oppgaver hver skal gjøre. På denne måten sikrer du deg at man rekker alt og at du ikke må gjøre alt alene. I tillegg kan det være lurt å opprette et facebook-arrangement hvor all informasjon legges ut, slik at alle er oppdatert og vet hva som skal skje på den festlige dagen! 

Lag minner for livet

Hovedmålet ved et utdrikningslag er at hen skal få en helt fantastisk dag å minnes resten av livet. Det aller viktigste å tenke på er at dette er bruden eller brudgommens dag! Når du skal planlegge dagen, ha hen i tankene: Hva ville hen likt å gjøre? Ved å gjøre god research og bruke alt du vet om hen, vil du kunne sette sammen en dag alle vil kose seg med. Bruk litt tid sammen med bruden/brudgommen eller med hens nærmeste venner, og hør litt hva hen kunne tenke seg. 

Artikkel-utdrikningslag-bilde-red-bilde3.jpg

Artikkel-tall-3.pngRealistisk budsjett

Å ha et realistisk budsjett er også viktig å tenke på når du planlegger utdrikningslag. Ta i betrakning at det kan være ulik oppfatning om hvor mye man skal bruke i et utdrikningslag. Bli derfor enige på forhånd hvor mye hver enkelt vil legge i det slik at man kan planlegge ut ifra det. Det er lett å gå litt over stokk og stein, så prøv å hold dere til denne. Noen utdrikningslag er dyre, men det trenger ikke nødvendigvis å koste så mye selv om man vil gjøre noe litt utenom det vanlige. Utfordre din egen kreativitet, og ikke minst normen om utdrikningslag! 

Artikkel-tall-4.pngWhere to?

Å finne location for utdrikningslaget kan også være tricky. Spesielt dersom de inviterte kommer fra forskjellige deler av landet. Prøv derfor å finne det beste og mest naturlige stedet for alle å samles. I tillegg kan det være smart å tenke på hvillke aktiviteter dere skal gjøre og hvor de finner sted. Prøv å finn aktiviteter som ikke ligger langt fra hverandre, slik at dere kan komme dere fra a til b enkelt - dere vil jo ikke sløse bort dagen på å reise! 

Artikkel-utdrikningslag-bilde-red4.jpg

Hvilke aktiviteter? 

Over til det kanskje viktigste: hva skal dere gjøre i utdrikningslaget? Når du skal plukke ut hvilke aktiviteter dere skal gjøre, bør du velge det som passer for den som skal drikkes ut, men også noe som kan passe for hele laget. Det er mye man har lyst til å gjøre i løpet av en dag - men husk at dagen går fort og dagen skal jo nytes også. Om det blir for mange og for tett mellom aktivitetene kan opplegget bli mer stress enn moro. Velg ut 3-4 aktiviteter du har lyst at dere skal gjøre, og regn med litt tid mellom for å ha litt pusterom.  

Her er våre beste tips til aktiviteter: 

 • Lær noe nytt på kurs: Å være kreativ er både morsomt og lærerikt for alle. Dra på for eksempel vinsmaking, malekurs, gitarkurs, poledancing-kurs, etc.
 • Ha en avslappende dag på spa: Stadig flere legger inn et spa-besøk som en del av utdrikningslaget, og de fleste salonger og spa er behjelpelige med pakkeløsninger. Skjem bort bruden/brudgommen med en massasje, manikyr eller en ansiktsbehandling! 
 • Få opp adrenalinet: For de mer eventyrlysne kan dere dra på for eksempel paintball, strikkhopp, gocart, fallskjermhopping, ziplining, etc. 
 • Tren sammen: Få opp pulsen sammen og dra på en gruppetime, klatring, spinning, dansetime, tennis etc. 
 • Hjernetrim: Del inn lag og gjør en quiz eller et rebusløp! Hva med å ha spørsmål/hint om bruden/brudgommen?
 • Toyparty: Visste du at Kondomeriet arrangerer helt gratis toyparty's? Da får dere en hel kveld alene i en av våre butikker, hvor dere kan oppdage masse spennende produkter og få gode tips! 
 • For de kulturelle: Dra sammen på en konsert med favorittartisen til bruden/brudgommen, eller på et morsomt teaterstykke eller show. 
 • Gjør dagen til en reise: Om budsjettet tillater det kan dere dra sammen på glamping, på hyttetur eller hva med utenlandstur? Det vil garantert bli en tur dere sent vil glemme...

Artikkel-utdrikningslag-bilde-4-red.jpg

lesmeromtoypartyher.png

Andre ting å huske på i løpet av utdrikningslaget:

 • Spis god mat, gjerne frokost, lunsj og middag: Det er viktig å huske på å spise gjennom dagen - spesielt når det blir et glass eller to! 
 • Ha med noen andre morsomme innslag gjennom dagen: F.eks. utkledning, videohilsen fra kommende brud/brudgom, gjenfortelle morsomme historier, etc.
 • Ta masse fine bilder: Denne dagen kommer bruden/brudgommen til å huske resten av livet - men de kommer garantert til å sette pris på å ha litt bilder å se tilbake på. 

Artikkel-utdrikningslag-bilde-red-bilde5.jpg

Bli kjent!

I utdrikningslag er man ofte en variert gruppe mennesker samlet, og det er mange som ikke kjenner hverandre like godt som andre. Derfor kan det være smart å starte dagen med en liten presentasjonsrunde, hvor gjestene forteller litt om sitt forhold til bruden/brudgommen. Dette vil garantert gjøre gruppen mer komfortabel med hverandre og skaper bedre stemning for resten av dagen! 

Tips: Be hver person i laget om å ta med en ting som minner de om bruden/brudgommen og ha en liten story time! 

Morsomt tilbehør 

Et utdrikningslag er, for mange, ikke komplett uten det rette tilbehøret. Her snakker vi selvsagt om erotiske og morsomme rekvisitter, som for eksempel penis-fløyter, gelé-pupper, erotiske spill med utfordringer og spørsmål som kan skape uforglemmelige øyeblikk. 

Artikkel-utdrikningslag-tilbehørbilde.png

Setilbehor-knapp.png

Unngå dette

I likhet til at det er mange ting man må huske på til et utdrikningslag, så er det også mange ting man ikke bør gjøre. Her er en liten huskeliste på hva du bør unngå å gjøre: 

 • Ubehagelig utfordringer: Med mindre den som skal drikkes ut elsker oppmerksomhet og å bli ledd av, er det ingen grunn til å arrangere et lag med hauger av poster og utfordringer som gjør dagen ubehagelig. Husk at det å drikke ut ikke må bety å drite ut! 
 • Ha for mye alkohol og for stort fokus på fest. Med for mye drikke kan det lett tippe over for mange, så prøv å hold alkohol-inntaket under kontroll! 
 • Lite eller ingen mat. Mye alkohol og lite mat er en dårlig kombo. Pass derfor på at alle spiser nok i løpet av dagen! 
Lykke til!

Kilder:

bryllupsguiden.no, klikk.no/kvinneguiden, bryllupsvenner.no