Vi fjerner kjønnshår

7 av 10 norske kvinner fjerner kjønnshår, og nesten like mange har problemer med nupper og kløe. Det viser en undersøkelse utført av Visendi på vegne av Kondomeriet. I dag er barbering nedentil vanlig både blant kvinner og menn, til tross for svie og ubehag etter høvelen.

Produkter som hjelper

3 av 10 kvinner gjør det hele tiden, mens andre gjør det en gang i blant og før ferier. Nupper og kløe er vanlig når man barberer seg der nede, men det finnes produkter for å unngå disse problemene. Intimbarberingsgeleen Unirens dreper bakteriene, og gjør barberingen langt mer behagelig.

Mindre smertefullt

Ubehaget etter barbering med høvel skyldes bakterier som finner veien inn i huden. Kondomeriet oppdaget for noen år siden at denne moten kunne være mindre smertefull, og lanserte den antiseptiske geleen Unirens. Produktet dreper bakteriene, og demper dermed reaksjoner etter hårfjerning.

Nesten alle unge

Fjerning av kjønnshår er mest vanlig blant unge mellom 16 og 24 år. I undersøkelsen svarte hele 95 prosent at de barberer seg nedentil i denne aldersgruppen. Minst vanlig er det å barbere seg blant dem over 55 år. Blant disse er det under halvparten som gjør det.

 

Her kan du finne tips
til intimbarberingen. 

Kilde: Kondomeriet AS