Seniorsex for de deilige årene etter fylte ... | Kondomeriet

Sextips for de deilige årene etter pensjon

Sex er for alle aldre. Fordelene ved et sunt sexliv er bare pynten på en allerede deilig kake som fortjener å nytes også etter fylte 70.

Hva skjer i kroppen?

Menn vil oppleve at testosteronnivået i kroppen minker, noe som kan påvirke sexlysten. Sammentrekning av blodårer kan også påvirke hans evne til å få og holde ereksjon. Mosjon og onani kan forebygge dette, da det setter i gang blodgjennomstrømningen.

Kvinner vil oppleve lavere østrogen-nivå, noe som oftest fører til en lavere produksjon av naturlig fukt og smøring i skjeden. Mer forspill og et godt glidemiddel er enkle løsninger på dette. Alder kan også påvirke kvinner fysisk: Skjeden kan faktisk bli kortere og trangere, og veggene i skjeden kan bli tynnere. Utforsk deg selv også når du blir eldre, og finn ut av hvordan disse forandringene kan påvirke din nytelse.

Fordeler ved sex og intimitet over fylte 70

• Vedlikeholde helsen: Det er en rekke vitenskapelig beviste helsefordeler ved å ha sex, både for det mentale og fysiske. Noen eksempler er at det forbrenner fett og hjelper mot stress og nervøsitet, angst og depresjon.

• Vedlikeholde den intime kontakten mellom deg og partneren: Sex kan fungere som et veldig bra hjelpemiddel for kommunikasjon. Det bringer dere også nærmere hverandre.

• Ved å ta vare på seksualiteten kan du faktisk øke levealderen. De fysiske og psykiske fordelene kan bidra til en sunnere kropp som varer lengre.

Sex-tips 

1. Kommunikasjon. Oppretthold god kommunikasjon med partneren, og våg å ta opp seksuelt relaterte temaer. Vær ærlig og leken. Rådfør deg med lege om du skulle føle behov for det. Sex og nytelse er en grunnleggende menneskerett, og en lege skal kunne gi deg råd om hvordan du kan opprettholde et godt sexliv.

2. Redefiner begrepet intimitet. Ettersom man blir eldre, kan betydningen av sex endre seg. Noen ganger blir det viktige bare å være nær hverandre. Sex kan like gjerne være å dele hengiven kontakt som klemmer, kyss og berøring med og uten klær. Leder det til noe mer, er det supert. Gjør det ikke det, er det også helt greit.

3. Eksperimenter. Sex handler ikke om å gjenskape opplevelser fra 20-årene, det handler om å finne ut hva som fungerer for deg akkurat nå. Prøv å stimulere uten å penetrere, det kan være like tilfredsstillende. Oralsex, gjensidig onanering, eller å leke seg med enkle leketøy er morsomme ting å dele. Endre rutinene og timeplanen, slik at slike aktiviteter blir lagt til en tid på døgnet hvor du har mer energi. Mange par opplever den beste sexen på morgenen etter en natt med god søvn. Prøv dere også ut med stillinger som føles mest komfortable, for eksempel å ligge i skje eller med henne på toppen.

4. Slipp deg løs. Ikke bruk tid eller energi på å dvele ved hvordan kroppen og sexen har endret seg siden du var yngre. Tenk positivt og åpent om hvor mye glede du fortsatt kan ha. Du er eldre og har mer erfaring, du kjenner grensene og styrkene dine – og dette bidrar til økt nytelse.Skrevet av Birgitte Brøtmet for Kondomeriet

Kilde: lelo.com