Når bør du teste deg? | Kondomeriet

Når bør du teste deg?

Det er noen bestemte situasjoner i livet som kan gjøres ennå tryggere dersom dere begge kaster sjenansen og tester dere for kjønnssykdommer. De fleste har vel en eller annen gang utført sex på en slik måte som ikke akkurat anbefales? Vi gir deg noen tips for når det er lurt å teste seg for kjønnssykdommer.

Det er smart at begge parter tester seg:

Om du har hatt ubeskyttet sex

Ubeskyttet sex med en partner gir alltid risiko for smitte. Du kan ikke se på en person om hun eller han er smittet av noe. Om du har hatt ubeskyttet sex med en person bør du derfor teste deg. Å gå med en "kjønnssykdom i kroppen" er ikke bra, du blir også mer mottakelig for andre sykdommer ettersom immunforsvaret svekkes.

Dere er i ferd med å starte et nytt forhold 

Ta mot til deg og foreslå at dere skal gjøre det, særlig hvis dere skal ha sex uten kondom. Ikke særlig romantisk, tenker du. I tillegg er du kanskje redd for reaksjonen. Men egentlig er det veldig omtenksomt, hvis du tenker over det. Hvis partneren nekter, er det lurt å fortsette med kondom.

Dere prøver å få barn

Før dere starter denne prosessen er det både for deres og det kommende barnets skyld veldig smart å teste seg. Noen kjønnssykdommer kan skade fosteret eller barnet også, og det kan være forhåndsregler dere må følge.

En av dere har vært utro

Da er dere tilbake til det første punktet igjen, hvis dere likevel velger å satse på dere to. Og hvem vet hva tredjeparten kan bringe med seg av ulykke foruten å torpedere forholdet, hvis det blir utfallet. Å pådra seg en kjønnsykdom eller to i tillegg til kjærlighetssorg blir bare prikken over i’en for hvor begredelig man kan føle seg.

En av dere oppdager fysiske endringer

Disse kan være i form av lukt, utslett, kløe eller lignende. Grunnen til at dette kan oppstå etter en stund, selv om dere begge er testet og ingen har vært utro, er at mange kjønnsykdommer ikke vises i tester før etter en viss tid.

Til tross for at det kan oppleves litt ubehagelig å ta opp dette temaet er alternativet, med kjønnsykdommer, mye verre.

Kilde: askmen.com