De magiske erogene sonene

Alle snakker om de erogene sonene som finnes på både kvinnens og mannens kropp, og hvordan disse øker nytelsen. Men hvor finner du dem? Her får du en rask guide om du ikke allerede har gått opp stien og laget deg et erogent kart. 

Erogene soner er de stedene på kroppen vi er ekstra følsomme, og berøring kjennes ekstra godt. Disse sonene som kan gjøre mange ekstra kåte ved berøring. Det finnes ikke et oversiktskart som kan gi eksakt svar på hvor disse sonene er for absolutt alle mennesker; det er nemlig veldig individuelt. Likevel er det visse områder hvor alle vil være mer følsomme. 

Kjønnsorganer: Erogen sone nummer én

Kjønnsorganene er kanskje de mest selvfølgelige sonene, men også de minst spennende ettersom dette blir mest "rett på sak". Også mindre seksuelle steder på kroppen øker lysten ved berøring, og kan bidra til å bygge opp spenningen. Hele kroppen er dekket av huden, som er det største følelsesorganet vi har. Likevel er det mange som glemmer at alle kroppsdeler kan være en kilde til ekstra nytelse. Mindre kjente erogene soner er for eksempel øyelokkene, skuldrene og føttene.     

Stryk og kjenn over hele kroppen 

De fleste er nok kjent med å stryke partneren på innsiden av lårene, på halsen, eller brystene og brystvortene, og hvilken reaksjon det gir. Selv det å stryke og kjæle med partneren gir ofte egen tilfredsstillelse og gjør en selv kåt. Å berøre kroppen på denne måten fører med seg en annen type intimitet enn sex, og kan bidra til å bygge opp lystfølelsen. I tillegg er berøring av erogene soner med på å gjøre kroppen avslappet. 

Kyss med tungen!

Munnen er en egen erogen sone. Lepper og tunge er følsomme områder, og et skikkelig tungekyss gir seksuell tilfredsstillelse i seg selv. Bruk like gjerne leppene på partnerens erogene soner i stedet for fingertuppene, og kjenn på forskjellen det utgjør for dere begge. 

Anus

Anus er også et svært følsomt område. For de som liker det og tør prøve, er det utrolig hva en finger så vidt inn i anus kan gjøre... En annen mulighet om man ikke ønsker penetrering, er å spre rumpeballene såvidt og stryke en vibrator over analåpningen. Vibrasjonene vil garantert gjøre susen, og mange menn og kvinner blir ekstra tent av denne "forbudte" følelsen. 

Gå på oppdagelsesferd 

Ta dere tid til å utforske hverandres kropper, og kjenn etter hvor det spesielt godt å bli tatt på. Det er stor forskjell på hva vi liker, og selv om du liker noe er det ikke sikkert det er like godt for partneren din. Det viktige er å finne frem til steder på kroppen der det er deilig å bli berørt.

Et tips er å variere kraften du bruker når du stryker, eller bruke andre gjenstander enn egne hender, for eksempel silkeskjerf eller en fjær.

Kilde: Sinclair Intimacy Institute, 2002