Orgasme: Opplever ubehag under utløsning med penisring

Det kan være flere årsaker til at man opplever en knipende følelse under utløsning med bruk av penisring, forklarer sexologen.

«Jeg kjenner jeg en knipende følelse på undersiden av penisrota ved utløsning/orgasme når jeg bruker penisring. Er dette normalt?» spør mann (35).

Sexolog og familieterapeut Thomas Winther svarer.

Hei mann 35. Penisringer finnes i mange forskjellige former og utførelser, og kan være et morsomt hjelpemiddel og krydder til seksuell lek. Mange rapporterer at penis virker «større», hardere og man kan holde ereksjon lenger, og en del mener det gir en annen/kraftigere orgasme.

Det som er viktig, hvis du har lyst til å bruke penisring, er at du finner en som passer for deg. Når du får en orgasme, får du mange muskelsammentrekninger i underlivet som kan gjøre at du får denne knipende følelsen du beskriver da penis alt er stivere, da den er mer fylt med blod enn vanlig og kan derfor gi noe ubehag. Sæden sendes fra prostata og ut urinrøret, og dersom det er veldig stramt, kan dette også føre til at det propper seg og ikke kommer fritt ut, som også kan bidra til følelsen du beskriver.

Dersom det oppstår ubehag ved bruk av penisring, anbefales det at man tar den av, og man skal ikke bruke penisring mer enn 20 minutter sammenhengende, hvis man har hjerteproblemer, diabetes eller går på blodfortynnende.

Hvis du foretrekker samleie eller onanering med penisring, vil jeg anbefale å prøve litt forskjellige ringer og kanskje litt forskjellige størrelser så du finner en som ikke gir deg ubehag ved utløsning.

Mvh Thomas.