Orgasme: Hun mister interessen når hun onanerer

De seksuelle fasene deler vi som regel opp i fire deler, forklarer sexologen.

«Jeg får ikke til å få en orgasme for det om jeg har eksperimentert lenge med min sexsualitet, både alene og med ulike partnere. Begynner og miste håpet litt nå. Tidligere har jeg kjøpt en magic wand for 2 år siden samt en mindre vibrator. Jeg får til og squirte.. men så orker ikke kroppen mer, eller at jeg mister interessen. Noen tips?» spør kvinne (25).

Familieterapeut og sexolog Thomas Winther svarer.

Hei, kvinne 25.

Det finnes flere typer orgasmer, og squirting eller kvinnelig ejakulasjon er en av de. Man regner med at det er rundt 40% av kvinner som opplever det, men flere kan trene seg til det. Det er stor forskjell fra kvinne til kvinne hvordan dette oppleves, for noen er det kun små mengder, mens for andre kan det være som er kjøkkenglass. For noen jenter er dette lett tilgjengelig og for andre er det noe man må trene på.

De seksuelle fasene deler vi som regel opp i fire deler. Vi har opphisselsesfasen som gir den seksuelle responsen i kroppen vår og er mer eller mindre lik hos alle. Hjerte slår fortere, man får dypere og hurtigere åndedrett, økt spenning i muskulatur, økt blodtilførsel til kjønnsorganene, penis og klitoris blir erigert og skjedeveggen blir fuktig.

Så er det platåfasen hvor ereksjonen er på topp og lystfølelsen er på en midlertidig topp. Det er vanskelig å stoppe/avslutte ved dette nivået.

Så har vi orgasmefasen hvor vi får ufrivillige muskelsammentrekninger i underlivet. Hos mannen er det vanlig med ejakulasjon, og noen ganger hos kvinnen også.

Den siste fasen er avspenningsfasen hvor kjønnsorganene går tilbake til opprinnelig størrelse, og man føler seg som regel veldig avslappet og opplever en behagelig ro og avspenning  

Du beskriver at etter at du squirter orker ikke kroppen mer, og det er som beskrevet over ofte det som skjer etter en orgasme. Du kan gå til innkjøp av en womanizer som gir trykkbølger istedenfor den tradisjonelle vibreringen og se om stimulering av klitoris i ønsket intensitet kan gi deg en annen type orgasme, men det kan også hende at dette er din orgasme.

Uansett ønsker jeg deg lykke til under prøving,

Hilsen Thomas.