Orgasme: Finnes det squirtetips man kan gi til en partner?

Innsender lurer på hvilke tips hun kan gi partneren for at han skal få henne til å squirte. Sexologen svarer!

«Hvilke tips kan jeg gi min kjære for at han skal kunne gjøre at jeg squirter?» spør kvinne (24).

Sexolog Siv Gamnes svarer. 

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Først vil jeg si litt om squirting: Squirting er det man på fagspråket kaller kvinnelig ejakulasjon. I dagligtalen brukes gjerne sprutorgasme eller man sier at kvinnen spruter. Uavhengig av hva man velger å kalle det, så er det greit å vite at sprutorgasme ikke er en eller annen form for orgasme, selv om navnet tyder på det.

Akkurat som sædvæsken hos menn, kan væske fra kvinnen komme ut av urinrøret uavhengig av orgasmen, enten rett før, under eller etter orgasmen.
Og væsken trenger ikke å komme som en sprut heller; noen ganger er det som en liten stråle eller væsken bare siver ut. Noen kvinner opplever dette ofte, noen bare av og til, mens mange opplever det aldri.

Det er fremdeles ikke avklart hva denne væsken er. Noen mener at det er en tynn klar væske som dannes i noen kjertler omkring urinrøret til kvinner, og at disse kjertlene tømmer seg i urinrøret ved sterk opphisselse eller orgasme. Visst nok har ikke alle disse kjertlene, noe som kan være forklaringen på at mange kvinner aldri klarer å squirte. Men noe som taler mot en slik forklaring, er at disse kjertlene (om man har dem) ikke er store nok til å romme så mye væske som det kan komme ut på en gang. Andre mener derfor at det er en blanding mellom kjertelvæske og urin, mens flere mener at dette er urin fra urinblæra som ufrivillig støtes ut ved seksuell stimulering. - En forklaring som gjør det lettere å forstå at noen opplever at det kan komme til dels mye væske ut.

Squirting er ikke viljestyrt. Det betyr at hos de som opplever det, skjer det helt av seg selv uten at man kan stoppe det eller bestemme seg for å slutte med det. Men det betyr også at det kan være vanskelig å trene seg opp til å squirte for de som aldri har fått det til.

De kvinnene jeg har snakket med, vet rett og slett ikke hva de gjør for at det skal skje - det bare skjer. Det er derfor vanskelig å gi tips til hva du kan gjøre, eller hva du kan be din kjære å gjøre, om du ønsker å få det til. En ting dere kan forsøke er å stimulere det området som omtales som g-punktet. Også samleiestillinger som stimulerer dette området, er bra å forsøke.

Mange sier at de får en slags tissefølelse rett før de squirter, så får du det, kan du forsøke å bare «la det stå til» og se hva som skjer..?

Lykke til!

Vennlig hilsen Siv Gamnes.