Ereksjon: Problemer med ereksjonen under sex. Hva kan gjøres?

Dersom tilstanden oppstår plutselig, er det ekstra viktig å sjekke om det kan være noen fysiske årsaker, råder sexologen.

«Æ har bestandig problemer med å få stå både før og under sex. Hva kan æ gjør får at vi kan få et bedre sexliv?» spør mann (38).

Sexolog og familieterapeut Thomas Winther svarer.

Hei, mann 38.

Her er det mange spørsmål jeg gjerne ville ha stilt deg for å kunne gi deg gode svar. Hvor lenge har det vært sånn, når begynte det, i hvilken setting skjedde det, kom det plutselig, hva slags forhold har eller har du ikke til partner, m.m.. Med så lite informasjon er mitt beste tips å oppsøke fastlegen, og eventuelt få en henvisning til en urolog slik at man kan sjekke opp om det er noe fysiologisk som kan være årsak til tilstanden. Husk at dersom tilstanden oppstår plutselig, er det ekstra viktig å sjekke om det kan være noen fysiske årsaker slik at tilstander kan utredes og eventuelt begynne med behandling

Som regel er disse problemene oftere lokalisert mellom ørene og ikke mellom bena, og da kan det være lurt å oppsøke en sexolog eller terapeut med sexologisk kompetanse. Jeg vil anslå at i alle sakene jeg har hatt med erektil dysfunksjon, har rundt 97% av tilfellene latt seg løse med terapeutiske samtaler, og selv i tilfeller med svært gamle menn med prostataproblemer, har vi kommet langt på vei, selv om de kan ha hatt nytte av medikamentell behandling. Det finnes mange potensfremmende medisiner, men foreslår at det blir siste løsning, statistisk sett tror jeg ikke du trenger det.

Tipper du kan finne løsningen hvis du prøver deg fram i denne rekkefølgen.

Ønsker deg masse lykke til,

mvh Thomas.