Ereksjon: Får ereksjon for fort. Hva kan jeg gjøre?

Store deler av det som styrer ereksjonen er gjort av nervesystem som ikke er viljestyrt, forklarer helsesykepleieren.

«Jeg har litt problemer med at jeg får ereksjon litt fort, er det noe jeg kan gjøre med det. Har slitt en stund med dette», spør mann 27.

Helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebroren, svarer.

Hei mann 27,

Takk for spørsmål.

Mekanismene som gir oss ereksjon er et samspill av ulike signaler og impulser. Ereksjonen starter i hjernen og sender signaler til blodkar osv. Store deler av det som styrer ereksjonen er gjort av nervesystem som ikke er viljestyrt. Dette gjør at gutter og menn fra fødsel til død kan oppleve å få spontane ereksjoner. Uten at det nødvendigvis skal ligge noe til grunn for en ereksjon.

Dette har nok alle menn opplevd at skjer, og det kan være bidragsyter for en del usikkerhet og ikke minst kleine situasjoner. Spesielt i puberteten da det kan oppleves at penisen lever sitt eget liv.

Å oppleve å få ereksjon for tidlig er ikke en utfordring jeg har hørt særlig mye før. Men jeg kan absolutt se at det kan være ulemper ved å få ereksjon i situasjoner en ereksjon ikke er forventet eller ønsket.

I den grad du ønsker kontroll på dette, så tror jeg ikke det er så mye annet å gjøre enn å gjøre seg kjent med de impulser som kan skape en ereksjon. Om det er tanker eller ytre stimuli. Er det tanker, så prøv å styr tankene dine over på noe annet. Er det ytre stimuli, så kan det unngås til en viss grad.

Ereksjonen starter som sagt i hjernen, så hvis du kjenner en ereksjon komme, kan det tenkes at å sette fokus på andre tanker kanskje kan hjelpe deg litt.

Men det er nok ingen garanti, for hvis den først vil opp å stå, så gjør den det.

Husk også at ingen er helt lik i grad av hvor lett en får ereksjon eller hvor raskt den kommer og går. Du må lære deg selv å kjenne og ikke ta styringen av hvordan andre har det. Er du en som raskt går i rett, så er det deg. Ikke noe unormalt eller galt ved det.

Men at det kan medføre noen kleine og ubehagelige situasjoner er dessverre ikke til å unngå.

Men mange kan kjenne seg igjen i dette, undertegnede inkludert. Da kallenavnet Bowney ble satt tidlig i 9. klasse og fulgte helt til russetiden. Men sånn er det når vi har et lem som ikke er helt viljestyrt. Den styrer litt selv.

Så kan du ta med deg noe positivt i dette at å få ereksjon er et tegn på god helse og god potens.

Lykke til!

Hilsen helsebror.