Kan man dele sexleketøy med flere partnere?

Kan man dele samme sexleketøy med flere partnere? Sexolog Rebekka kommer med noen tanker!

«Hei! Hvis jeg har en parvibrator, og bruker den sammen med kjæresten min (som nå er en eks), kan jeg da beholde den og bruke den sammen med en annen senere? Det kommer selvfølgelig an på personlige preferanser for min sex-partner også, om han ønsker å bruke en som allerede er brukt av en annen, men er det andre årsaker til at man bør la være? Det samme med en penisring? Og stemmer det at en penisring kan utsette utløsning så mannen holder litt lenger? Takk for svar!» spør 31 år gammel kvinne om.

Rebekka-svarer2023.jpg

Rebekka-ny2023-sirkel.jpgHei kvinne 31 - så bra du spør!

Et godt råd når man deler leketøy med partnere (faste eller nye) er å tre et kondom/en slikkelapp over dem ved bruk. Slik at leketøyene ikke går direkte fra å stimulere deres slimhinner (underliv/anus/halsen) til dine. Slik kan man unngå smitte.

Om begge har sjekket at de ikke har kjønnssykdommer eller infeksjoner kan man trygt dele leketøy uten fare for smitte. Om du vet at verken du eller eksen hadde noen sykdommer eller infeksjoner da dere brukte leketøyene sammen, så holder det å vaske dem som vanlig etter bruk.

Om du ønsker å bruke samme leketøy med en ny partner er egentlig opp til deg og din partner. Noen ønsker gjerne å ha egne leketøy som kun er "deres", mens andre ikke bryr seg så mye. Så lenge man ikke sprer smitte så er det helt trygt å dele leketøyene.

Penisringer hjelper med å "fange" blodet etter det har strømmet ned til penisen. Altså lurt å ta dem på etter ereksjon. Da beholder man ereksjon over lenger tid. Vi anbefaler å ikke ha på ringen lenger enn 30 minutter av gangen. Så kondom/slikkelapp over leketøyene ved bruk med ny partner og vask dem som vanlig. Da bør du være good!

Mvh. Sexolog Rebekka Kvilaas