Miljøvennlige sexleketøy

Har du lyst på et miljøvennlig sexleketøy? Skaff deg et sexleketøy som både er godt for deg - og miljøet!

Ønsker du en grønnere nattbordskuff? Å kjøpe brukt eller låne hos naboen er ikke det beste (eller mest hygieniske) miljøtiltaket når det kommer til sexleketøy. Heldigvis finnes det mange sexleketøy som kan ivareta både deg og miljøet, slik at du kan slippe ut noen grønne stønn...

Hvordan velge et miljøvennlig sexleketøy?

De siste årene har produsentene tatt et større ansvar for å møte kundenes krav om kvalitet og trygghet, både med tanke på helse og miljø. Og når du vil ha et mer miljøvennlig sexleketøy, er det flere ting du kan gå etter. Sjekk blant annet hvilket materiale sexleketøyet er laget av, om det er oppladbart eller ikke og ikke minst kvaliteten. Ved å kjøpe et oppladbart sexleketøy av høy kvalitet, som er laget av mer miljøvennlige materialer, er miljøgevinsten at du får et sexleketøy som har lang levetid!

Sexleketøy av miljøvennlige materialer

Visste du at det finnes sexleketøy som er laget av biologisk nedbrytbar plast? Selv Womanizer har kastet seg på den grønne bølgen og lansert en miljøvennlig og grønn modell, hvor 96 % av plasten er erstattet med et biobasert og bionedbrytbart materiale! Womanizer Premium Eco kan også demonteres og kildesorteres!

119961-Womanizer-Premium-Eco12.jpg

Womanizer Premium Eco er laget av et miljøvennlig materiale, i tillegg til å ha orgasmefremkallende teknologi! Det perfekte valget for deg som er opptatt av både nytelse og miljø.

Sexleketøy av silikon

De fleste nye sexleketøy i dag lages av ren silikon i stedet for plast. Silikon er et trygt materiale som kan brukes på de mest intime stedene uten at man trenger å bekymre seg for skadelige kjemikalier. Silikon er dessuten et svært holdbart materiale og bidrar ikke til utslipp eller forsøpling.

119122_We-Vobe_nova_speilvendt.jpg

We-Vibe Nova 2 rabbitvibrator er dekket av silikon, er laget av høy kvalitet og har en oppladbar motor. Her har du et sexleketøy som vil gi deg nytelse i mange år! 

Sexleketøy av glass

Glass er også et miljøvennlig alternativ! Det høres kanskje ikke ut som et intuitivt valg av materiale for et sexleketøy, men de som har prøvd, sverger til den glatte følelsen og det fysiske trykket sexleketøy av glass kan gi. Sexleketøy i glass lages av pyrexglass. Dette er sterkt glass som ikke sprekker, og er vanskelig å knuse. Materialet er svært holdbart, tåler enormt mye slitasje og alle temperaturer. Glass er hypoallergent og miljøvennlig, og trygt for både kropp og miljø. Dessuten kan det gjenvinnes om du skulle gå lei.

En svart analplugg i håndblåst glass. Denne luksuriøse glasspluggen fra Icicles er perfekt for anal-lek.

Oppladbare sexleketøy

Stadig flere sexleketøy blir også laget med en oppladbar motor. Disse holder gjerne lenger, så om du er på jakt etter et mer miljøvennlig alternativ, kan det lønne seg å se etter oppladbare sexleketøy! 

119767-We-Vibe-Touch-Crave-Coral2.jpg

Stadig flere sexleketøy produseres med magnetiske ladepunkter, som den fantastiske klitorisvibratoren Touch fra We-Vibe som er trukket i silikon.

Grønt tilbehør

Det er viktig med riktig tilbehør. Vi fører flere serier med glidemidler og kondomer som har miljø i tankene. Blant annet den veganske kondomserien Glyde, og den svenske glidemiddel-serien Nature Body. De lager spiselige glidemidler basert på naturens spisskammer. 

Kondomene fra Glyde er økologiske og stammer fra naturlig lateks fra gummitreplantasjer i Malaysia.

Kildesortering og gjenvinning av sexleketøy

Visste du at du også kan sørge for at kildesorteringen av dine sexleketøy går rett for seg, ved å levere dem inn til oss? Vi tar jobben for deg med å sende sexleketøyet videre til rett sted. Som takk for at du er miljøvennlig og panter ditt sexleketøy, gir vi deg 20 prosent rabatt på ditt nye sexleketøy! Les mer om vår miljørabatt her.