Ekspertenes beste tips: Slik får hun orgasme under samleie

Ingen orgasme under sex? Du er ikke alene. Vi har samlet ekspertenes beste tips, slik at du også kan oppleve et orgasmisk samleie.

Det er mange kvinner som sliter med å få orgasme, både alene og med partner. Spørsmål knyttet til orgasmeproblematikk er faktisk blant de mest stilte spørsmålene til vårt ekspertpanel.

Rundt 25% av kvinner får ikke orgasme under samleiet i det hele tatt, skriver familieterapeut og sexolog Thomas Winther i ett av svarene sine til en frustrert kvinne som aldri har oppnådd orgasme under samleie.

Det kan være flere grunner til at en orgasme ikke oppstår. Stress, forventninger, press, dårlig selvbilde eller dårlig kommunikasjon kan være blant årsakene, mener helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebroren.

Under har vi samlet ekspertenes beste tips, slik at du skal få muligheten til å oppnå klimaks sammen med din partner!

1. Hun må lære egen kropp å kjenne

I ett av sine svar presenterer sexolog Siv Gamnes en rekke tips til hvordan å oppnå orgasme.

«Et bra tips er å starte å øve seg på å slippe kontrollen og få orgasme når du onanerer. Bli kjent med kroppen og seksualiteten din, slik at du finner ut hva som kan fungere for deg. Det er alltid en fordel når du skal ha sex med en annen person», skriver hun.

Videre presiserer hun at en er nødt til å bruke tid og være nysgjerrig og utforskende for å finne ut hva som fungerer for deg. Hun foreslår at man kan variere med intensitet, tempo og type stimulering, slik at man har størst sjanse for å finne ut hva man liker.

Les også: Vanskelig å oppnå orgasme? Her er ekspertenes tips

2. Snakk sammen

Er det én ting både vi og våre eksperter er enige i, så er det følgende: God kommunikasjon er nøkkelen til god sex!

Helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebroren, forklarer i ett av sine svar at kvinnen må gi føringer på hva som er godt og ikke godt, mens partner er nødt til å lytte. 

«Se på det som en liten oppdagelsesferd, hvor dere i fellesskap kan utforske hva som føles godt og hva som trengs for at fyrverkeriet blir antent», skriver Helsebroren i svaret sitt.

3. Styr unna stress og press

«Det finnes mange steder man kan stimulere for å få orgasme, men det første som alltid må være med, er hodet. Får vi først det med, er det muligheter for å komme helt i mål på resten også», skriver sexolog Thomas Winther.

Det er altså ikke bare den seksuelle stimuleringen som må være på plass. Ifølge Helsebroren handler det like mye om den psykologiske stimuleringen. Det innebærer å føle seg trygg, ikke stresse seg med spørsmål om hvorfor man ikke kommer og forsøke å legge andre stressmomenter, som skaper unødvendig hodebry, vekk.

dårlig_Stemning_par.jpg

Også prestasjonsangst kan være et stort hinder for henne, ifølge sexolog Gamnes. Tanker som skaper prestasjonsangst og stress, og stresshormoner er et effektivt hinder for å få orgasme uansett hva eller hvordan man forsøker, skriver hun.

«Når kroppen er avslappet, og tankene ikke er så opptatt av å prestere, vil følelsene lettere strømme til. Husk at jo mer du stresser med å prestere orgasme, jo vanskeligere blir det», skriver hun i ett annet svar.

4. Bruk underlivet aktivt!

Skal man få en orgasme under samleie, er man nødt til å ta saken i egne hender. En kan ikke la partneren stå for bevegelsene alene. Det innebærer at man må bruke underlivet aktivt. Om man er passiv og holder underlivet i ro, vil nemlig veien fram til orgasme være mye lengre, enn om man er i bevegelse, ifølge sexolog Gamnes.

«En orgasme er nemlig avhengig av god blodgjennomstrømning i muskulaturen og at nervene får de rette impulsene, og det skjer best ved at du beveger bekkenet ditt, kniper skjeden og gjør andre bevegelser som du får til», skriver hun.

Les også: Sovner han fort etter sex? Dette er årsaken

5. Ha fokus på klitoris

For jenter er stimulering av klitoris den beste måten å oppnå orgasme på, ifølge Helsebroren: «Klitoris har utelukkende én oppgave, og det er tilfredsstillelse. Den har 8000 nerveendinger, noe som gruser penishodets sine 4000. Den er et isfjell som bare viser 20% av sin egentlige størrelse og bretter seg rundt vulvamunningen, som gjør at det viktigste punktet for nytelse og mulig orgasmisk oppnåelse er for de fleste jenter ikke så langt inn i skjeden det er mulig å komme, men faktisk i åpningen».

Også sexolog Winther er enig i at klitorisorgasmen er lettest tilgjengelig for flertallet. Derfor er det viktig at partner ikke glemmer den største og viktigste nytelsesknoppen for kvinnen under samleiet.

Winther presiserer at det er veldig forskjellig hvordan kvinner liker at stimuleringen av klitoris skal skje. «Noen liker forsiktig berøring, noen liker hard, noen liker direkte på, andre liker rundt, over eller under og noen liker at dette skjer i forbindelse med penetrering av vagina eller anus». Her handler det altså igjen om god kommunikasjon!

Les også: Norske sexvaner: så ofte er det vanlig å ha sex

Fortvil ikke...

Dersom du ikke oppnår orgasme under samleiet umiddelbart etter å ha testet disse tipsene, er det ingen grunn til bekymring. Slike ting tar tid, og orgasme behøver heller ikke alltid å være tilstede for å ha et intimt og vellykket samleie med partneren din. Forsøk å ikke stresse med det. Stress kan jo, som nevnt, gjøre det vanskeligere. Se på det hele som en oppdagelsesreise sammen med partneren din, og i mellomtiden kan du smøre deg med tålmodighet (og glidemiddel).

Husk: Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves...