Orgasme: Hun har aldri opplevd orgasme under samleie eller oralsex

Det finnes mange steder man kan stimulere for å få orgasme, men det første som alltid må være med, er hodet, råder sexologen.

«Jeg har onanert siden ung alder og klarer ikke oppnå orgasme uten vibrator. Har aldri opplevd orgasme under samleie eller oralsex. Ikke nok med det, men det er vanskelig og tar lang tid selv med en womanizer... Er det noe galt med meg???» lurer kvinne (19) på.

Familieterapeut og sexolog Thomas Winther svarer.

Hei, kvinne 19.

Først og fremst vil jeg si at det ikke er noe galt med deg. Det er mange kvinner som sliter med orgasmen, og faktisk er det rundt 25% som ikke får orgasme under samleiet i det hele tatt. Det finnes mange steder man kan stimulere for å få orgasme, men det første som alltid må være med, er hodet. Får vi først det med, er det muligheter for å komme helt i mål på resten også.

Det finnes flere, men det er i hovedsak tre typer orgasmer som stadig beskrives. Den første, og for mange lettest tilgjengelige, er klitorisorgasmen. Det er veldig forskjellig hvordan kvinner liker at stimuleringen av klitoris skal skje. Noen liker forsiktig berøring, noen liker hard, noen liker direkte på, andre liker rundt, over eller under og noen liker at dette skjer i forbindelse med penetrering av vagina eller anus. Womanizer er av mange rapportert å være et godt verktøy for jobben, og den er litt annerledes enn den tradisjonelle vibratoren siden den opererer med trykkbølger istedenfor vibrering. Den kan også reguleres til ønsket styrke som gjør at man selv kan styre intensiteten.

Den andre orgasmen som også er tilgjengelig for mange er g-punktorgasmen. G-punktet har i mange år vært et omstridt tema innen somatikken og i sexologi-feltet. I lang tid har man kranglet om dette punktet faktisk finnes, og det er bare for noen år siden man fastslo at det finnes og måten man fant det under obduksjon. G-punktet er egentlig ikke et punkt, men mer et område med struktur som ligner litt på en valnøtt og er lokalisert 3-5 cm inn i skjeden, opp mot buken. Punktet minner i struktur om mannens prostata. Det finnes nok av hjelpemidler for å stimulere dette punktet, en som både stimulerer klitoris og g-punktet er Womanizer Duo.

Den siste av de vanlige orgasmetypene er den dypere skjedeorgasmen. Denne beskrives oftest av de som har litt mer erfaring eller har eksperimentert litt. Den er på ingen måte vanskelig å få tak i, men rapporteres oftest der man med partner på rygg og jenta på topp, og istedenfor den tradisjonelle opp og ned bevegelsen som ofte beskrives i cowgirl sitter heller jenta helt nede, slik at penetreringen er dyp for så bevege seg sideveis og rundt slik at penis treffer ganske dypt mot livmorhalsen. Man kan fint få den på egenhånd med hjelpemidler, men da anbefales stimulering av klitoris samtidig. De to siste orgasmene beskrives som noe roligere og mindre intense enn den rene klitorisorgasmen.

Det som er viktig er at du er med i hodet, og klarer å slappe av og nyte det du er med på. Dersom det skjer på egenhånd er det lurt å finne stimuli som er fengende for deg, om det er fantasier, lektyre eller filmer, må det være det som tenner deg skikkelig, så er du nok mange skritt nærmere.

Lykke til!

Mvh Thomas Winther, Familieterapeut/sexolog