6 tips: Slik gjør dere sexlivet mer lekent

Her er seks tips til hvordan du kan tenne både partneren og sexgnisten i forholdet.

Riktig krydder kan gjøre underverker rundt middagsbordet. Det samme gjelder for sexlivet.

Å tilføre noe nytt og spennende til sengekosen behøver ikke kun å gjøres dersom sexlysten i forholdet er lite tilstedeværende for én eller begge parter. Det kan også med fordel gjøres dersom sexlysten allerede er på topp!

Litt variasjon vil kunne bidra til å skape spenning, tillit og gi dere rom for å utforske nye sider av hverandre. Kanskje vil det også medføre noen hete og sexy øyeblikk?

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-overskrift-1.jpg

7 av 10 norske menn og kvinner har brukt et sexleketøy. Det viser Kondomeriets sex- og samlivsundersøkelse for 2019, utført av Brand Cognition og Norstat. Likevel vet vi at mange kvier seg for å bruke det sammen med en partner. Mange er redde for at partneren skal ta det ille opp og tenke at han eller hun ikke er «tilfredsstillende nok» eller at vedkommende skal føle seg erstattet.

Men et sexleketøy på soverommet skal kun være et supplement til deres felles nytelse. Å bruke et sexleketøy med en partner kan bidra til å gjøre forspillet mer opphissende og selve sengekosen enda deiligere!

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-leketoy.jpg

Det finnes mange sexleketøy som er spesielt designet for par. Her er eksempler på gode alternativer dere kan utforske sammen:

Er du usikker på hvordan du bør gå frem for å introdusere et sexleketøy under sengekosen? Se på det som en tillitserklæring. Ærlighet er sexy! Forsøk å forklare partneren hvordan du ønsker at dere skal bruke det sammen – vis at fantasien din også inkluderer hen.

Tips: Dersom du er i et avstandsforhold, men likevel ønsker å være intim, vil en parvibrator som kan styres via app definitivt bidra til å gjøre sexlivet mer lekent.

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-kjøpsknapp.jpg

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-overskrift-2.jpg

26 prosent av norske menn og kvinner drømmer om å ha sex på offentlig sted, ifølge Kondomeriets sex- og samlivsundersøkelse i 2019. «Public» er også blant de mest brukte søkeordene hos Pornhub. Det er dermed trygt å si at tanken på å utforske nytelse utenfor hjemmets fire vegger, definitivt vekker interesse hos folk.

Om dere ønsker å ta leken utenfor hjemmets fire vegger, finnes det flere sexleketøy som er laget med stillegående motorer – for diskré og deilig nytelseslek. Mange av disse kan styres med fjernkontroll og/eller app. En trusevibrator til henne vil eksempelvis gjøre daten mer spennende og være det ultimate lekne forspillet. Det vil også en trusevibrator for han gjøre! Det at dere deler en felles hemmelighet, vil garantert bidra til å piffe opp sexlivet!

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-caminata.jpg

Trusevibratoren plasseres i truse eller boksershorts, mens kontrollen overlates til en partner. Den som har kontrollen vil utvilsomt bli opphisset av å se partneren forsøke å skjule sin begeistring, mens den som har vibratoren garantert vil bli pirret av å forestille seg hvordan partneren tar kontroll over deres nytelse. Ta den med på en restaurant, på kino eller ut på byen, men sørg for å teste vibratoren hjemme før dere går ut. Selv om produktet kategoriseres som stillegående, vil lydbølger alltid gi fra seg litt lyd. 

Obs: Det er ulovlig med seksuelt krenkende atferd på offentlige steder. Det kan straffes med bøter og opptil ett års fengsel. Men ifølge straffeloven er det derimot ikke ulovlig å ha sex ute, så lenge man sørger for at man er alene og ikke til bry for andre.

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-overskrift-3.jpg

Analsex kan fungere som et spennende krydder på soverommet. Å utforske den mystiske nytelseshulen sammen, kan bidra til å øke tilliten innad i paret og gi dere nytelser dere aldri tidligere har kjent på. For mannen vil stimulering av prostata (i anus) gi ham kraftigere og deiligere orgasmer, mens for kvinnen vil analpenetrering kunne føre til indirekte stimulering mot g-punktet i skjeden og øke tilfredsstillelsen.

De siste årene har stadig flere menn og kvinner utforsket bakdøra, enten ved penetrering med penis, en finger eller et analt sexleketøy. Hele 50 prosent av menn og kvinner i Norge har prøvd analsex, mens 2 av 10 fantaserer om det, ifølge tall fra Kondomeriets egen sex- og samlivsundersøkelse. Og det er ikke så rart: analsex kan være utrolig pirrende og godt – så lenge det gjøres riktig! Det inkluderer blant annet god oppvarming, mye analglid, hygieniske forbehold, god kommunikasjon og lyst.

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-anal2.jpg

Du finner mange sexleketøy i ulike former og fasonger som egner seg til å utforske bakdørsparadiset i vår nettbutikk.

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-kjopsknapp-anal.jpg

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-overskrift-4.jpg

Å ha sex et annet sted enn på soverommet vil definitivt være et krydder i en ellers «vanlig» hverdag. Hva med å flytte leken inn på baderommet? Det er utrolig deilig å kjenne partnerens nakne, glatte og våte hud mot din. Så hvorfor ikke ta et avslappende (og opphissende) bad eller dusj sammen.

Tapp dere et deilig bad, tenn noen behagelige duftlys og legg dere i badekaret sammen. Bruk gjerne en god badeolje eller et pirrende badesalt. Sitt for eksempel med føttene mot hverandre og gi hverandre en deilig fotmassasje eller bytt på å gi hverandre en sensuell sjamponering. Både føtter og hodebunn er nemlig blant noen av våre erogene soner! Eller kanskje dere skal nyte en steamy dusjopplevelse sammen med nyheten Womanizer Wave?

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-wave.jpg

Om dere ønsker å gjøre leken enda hetere, finnes det mange sexleketøy som er enten dusj- eller badetette. Bruk for eksempel en badetett wand (massasjestav) til å massere partneren skuldre, før du beveger deg over til de intime sonene. Dere kan også fint ta med hennes favoritt-Womanizer inn i dusjen, for å gjøre henne enda våtere...  

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-overskrift-5.jpg

Litt erotisk sengeprat vil kunne bidra til å krydre den «vanlige» hyrdesstuden og løfte sexlivet til nye høyder. Å fortelle partneren hva du ønsker i senga, er ikke bare lurt for egen nytelse – men det kan også være veldig opphissende for partneren å bli hvisket i øret hva du fantaserer om å gjøre med h*n eller det du ønsker at vedkommende skal gjøre med deg.

Dere behøver ikke å gå rett på de heftigste ordene og frasene om dere ikke er komfortable med det. men bare noe så lite som å si: «Jeg liker når du ... » eller «det er så deilig når du ... » vil kunne gjøre susen!

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-sitat.jpg

Les også: Dirty talk – slik blir du ekspert på 1-2-3

Hvis dirty talk er helt nytt for dere, og om det oppleves som litt skummelt eller «kleint», kan dere starte med en litt mildere form, nemlig sexting. Her kan du uttrykke dine innerste ønsker, uten å behøve å se partneren i øynene... Send en erotisk melding hvor du forteller hva du ønsker å gjøre med parteren din når du ser h*n igjen eller ta et småfrekt bilde og la vedkommende få en liten smakebit... Dette kan være like så opphissende som dirty talk under dyna og vil definitivt være med på å bygge opp forventninger til neste sengekos.

Litt usikker på hva du kan skrive? Her er 40 forslag som garantert vil være til inspirasjon.

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-overskrift-6.jpg

2 av 10 norske menn og kvinner fantaserer om dominans og underkastelse på soverommet, viser vår egen sex- og samlivsundersøkelse. Har du en forførende Christian Grey i deg eller en nysgjerrig Anastasia Steele som bare venter på å komme ut? Da er det kanskje på tide å utforske litt lett bondage for nybegynnere

Når man fjerner én sans, vil de andre sansene forsterkes. Bruk for eksempel et blindfold rundt øynene og la en kilefjær eller en sexy spanking paddle stryke over partnerens kropp som en del av forspillet, før du gir et kjærlig rapp på rumpa. Den dominante parten bestemmer hvor hardt eller forførende mykt det skal gjøres. Men husk at bondage ikke behøver å være smertefullt!

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-bondage.jpg

Om dere er klare for å utforske rollespill, finnes det mange ulike måter å gjøre dette på. La fantasien få fritt spillerom! Dere kan enten utforske rollespill hjemme eller ute blant folk og det kan gjøres med og uten kostymer eller rekvisitter.

Et forslag: Avtal at dere skal møtes et sted i offentligheten og introduser dere for hverandre på nytt. 32 prosent av norske menn og kvinner fantaserer nemlig om å ha sex med en fremmed, ifølge vår egen sex- og samlivsundersøkelse fra 2019. Kanskje du skal introdusere deg for partneren din med et nytt navn og yrke? 

Fortvil ikke om dere ikke klarer å holde masken og begynner å le. Latter er sexy, og sex skal jo tross alt være deilig og gøy. Øvelse gjør mester, også når det gjelder rollespill.

artikkel-6-tips-slik-gjor-dere-sexlivet-bedre-kjopsknapp-frekke.jpg

Kilder: *Undersøkelsen er gjennomført av Norstat, på vegne av Kondomeriet (2021). 
**Kondomeriets sex- og samlivsundersøkelse, gjennomført av Brand Cognition (2019).