Bondage light

Bondage er både frekt og deilig. Og det er vanligere enn du tror å fantasere om å bli bundet av partneren, eller å binde sin elskede fast som en del av sengekosen...

Bondage (fra engelsk «binding») refererer til en seksuell lek som innebærer at den ene parten blir bundet, lenket eller på en annen måte får hemmet eller begrenset bevegelsesfriheten sin. Frekt og deilig? Ja, takk, begge deler!

“Bondage” ble ekstra populært etter Fifty Shades of Grey- epidemien herjet landet for noen år tilbake, og regnes nå som en “stueren” aktivitet som flere og flere par utforsker på soverommet. Syns du fortsatt det høres skummelt ut... men samtidig litt spennende? Her får du våre snilleste tips som garanterer en frekk aften, der ingen skal noen steder.

Hvorfor bondage?

Det finnes ingen fasit på hvorfor noen føler seg tiltrukket av bondage. For noen handler det bare om å prøve noe nytt og spennende i senga, for andre er det selve følelsen av å bli dominert eller å dominere. Det kan være like opphissende å være den som er bundet fast, og dermed må overgi seg helt til den andre, som å være den som binder og har all kontroll.

Mange som liker bondage beskriver det som en unik følelse, og mener at alt som i utgangspunktet er deilig blir enda et hakk deiligere når man er bundet, slik som slikking, rimming, penetrering, massasje eller analsex – det er bare å slippe fantasien løs. La alle hemninger fare og gjør deg klar for litt bondage light. Den viktigste forholdsregelen du bør ta er å velge en partner du stoler helt og holdent på, slik at du ikke må gjøre noe du ikke vil. Det er også viktig å velge trygt og behagelig utstyr!

Finn et stoppord

Snakk om forventninger på forhånd, og hva som er greit og ikke. Hvis du eksempelvis ikke liker analsex eller oralsex skal du gi uttrykk for dette. Det er faktisk den som blir bundet som bestemmer! Det kan være lurt å avtale et stoppord, tilfelle leken går i en retning du ikke er komfortabel med.

Det burde i så fall være noe annet enn “stopp” og “nei”, da det er naturlig å bruke disse ordene som en del av rollespillet. Ordet “rødt” er et fint stoppord. Om den som er bundet har noe i munnen, kan dere avtale en håndbevegelse, eller vedkommende kan holde noe i hendene, som hen slipper hvis det blir for mye av det gode.  

Velg riktig utstyr

Bondage trenger absolutt ikke bety nagler og lærreimer. Det er også en stor misforståelse at bondage skal gjøre vondt. Selv om noen finner nytelse i smerte, skal man passe på at ikke tauet klemmer eller strammer for mye, eller at knutene ikke gnager, slik at blodet stopper opp. De fleste setter pris på et behagelig og mykt tau. 

Tips: Bruk et slips som blindfold, til bindelek, eller som et hint om freidige drømmer… Det er bare fantasien som setter grenser når du tar på deg dette!

Bondage light

Den behagelige håndlenken fra Fifty Shades of Grey-kolleksjonen er utrolig lekker og behagelig å bruke. Her er det borrelås som gjelder. Følelsen er den samme, men fremgangsmåten er mye enklere enn ved taubruk! Mer behagelig blir det ikke!

Å bruke vanlige politihåndjern av metall anbefales ikke. De aller fleste sexhåndjern er utstyrt med fuskepels eller annen padding slik at du kan være behagelig bundet. Litt bindevett er greit å utvise: Den som binder fast, bør sørge for at det er en fingerbreddes avstand fra huden til jernet.

Husk å ikke drikke alkohol eller bruke andre rusmidler når dere holder på med bondage, da det er viktig å være bevisst på den andres signaler. Med litt sunn fornuft og et lekent sinn kan dere glede dere til en kveld dere sent vil glemme.

Du finner alt du trenger til bondage her.