Erogene soner du overser

Har du noen gang tenkt over hvorfor et kyss kan få det til å banke så hardt i underlivet? Bli kjent med kroppens erogene soner!

En erogen sone er et sted på kroppen som er ekstra mottakelig for en erotisk berøring på grunn av en samling av nerveendinger, ofte i kombinasjon med tynn hud. De aller viktigste erogene sonene på menn og kvinner er munnen (noe som forklarer hvorfor det er så deilig å kysse!), brystvorter, øreflipper, lysken, endetarmsåpningen og de ytre kjønnsorganene, slik som klitoris, skjedeinngangen og penishode.

Bli en ekspert

Kroppen er et finurlig instrument med mange nyanser– hvis du bare trykker på én eller to knapper, går du glipp av en sexy symfoni. Menn og kvinner deler de fleste erogene soner. Glidende fingertupper, dasking, suging, lett biting, vibrasjoner eller noen velmente kyss i disse hudområdene kan få det til å dirre av lyst. Derfor er det ikke uten grunn at det lønner seg å bli ekspert på disse gledespunktene.

1. Hodebunn

Å leke med håret er ikke bare en nervøs vane, det er også en kilde til erotiske følelser for mange. Hodebunnen er full av nerveendinger, og en grasiøs hånd som seiler gjennom håret mens dere råkliner, eller et stramt grep rundt hestehalen i doggy kan være toppen av lykke for mange! En god hodebunnsmassasje slår sjeldent feil!

2. Indre håndledd

Innsiden av håndleddene våre har tynn hud og mange nerveendinger, og er starten på en intimsone for mange. Hold hånden til partneren din og sørg for å etablere øyekontakt før du forsiktig og sensuelt drar tommelen over området hvor man vanligvis måler pulsen, eller bruk fingertuppene til å stryke over området og oppover underarmen. Dette kan skape en pirrende forventning og noen deilige ilinger.

3. Nakken

Et rødt og hissig sugemerke er ikke noe å hige etter, men det kan lønne seg å tilbringe litt ekstra tid i nakkegropen (uten å suge seg fast). Nakken er nemlig en erogen sone for veldig mange, men hvilken stimulering vi foretrekker kan være ulikt. Hvis ikke ømme kyss nedover nakken er nok spennende, kanskje et lett grep rundt halsen kan gjøre susen, eller litt småbiting. God kommunikasjon er nøkkelen.

4. Fingertupper

Fingertuppene våre er ekstremt sensitive og er undervurdert i erotisk sammenheng. Prøv å suge på en finger eller to. Du får stimulert en erogen sone (munnen), og partneren din en annen. To fluer i en smekk!

5. Føttene

De fleste er enige om at en fotmassasje er superdeilig. Mange får likevel kalde føtter hvis det er snakk om å inkludere tær og fotsåler inn i det erotiske rommet. Fotfetisj handler om å bli tiltrukket av andres føtter, det er altså noe annet enn å ta føttene inn i varmen. Prøv en erotisk fotmassasje, eller hold rundt sålene i en sprekere variant av misjonærstillingen. Kanskje kan du driste deg til å kysse føttene til din elskede?

6. Nedre del av ryggen

Helt nederst i midten av korsryggen er det en del nerver. En ryggmassasje som beveger seg mer og mer sør, er en klar forspillfavoritt. Dra fingrene forsiktig nedover ryggraden og se om du finner flere erotiske punkter. Når hendene først er i den regionen skal det nevnes at bakenden også er en favoritt for mange.

7. Rumpe

Når vi blir ordentlig opphisset blir vi mindre sensitiv for smerte, derfor er det mange som liker litt dasking etterhvert som temperaturen har steget et par hakk på soverommet. Hvis du begynner med dette for tidlig i forspillet kan det rett og slett gjøre vondt. Både kvinner og menn synes det er deilig med massasje av rumpeballene, lett klapsing eller et godt grep rundt hofta. Er du i tvil, spør!

8. Navlen

Magen, og spesielt området rundt/i og under navlen kan være svært pirrende for mange. Kyss deg nedover, eller masser området med en god massasjeolje. Et hett tips er å dra huden oppover slik at klitoris kommer ut av hetta, eller penis løfter seg litt. Husk at du har to hender og en tunge.

9. Øyelokket

Munnen din er ikke den eneste delen av ansiktet ditt fullt av erotisk potensiale. Kinn, ører og øyelokk er også følsomme steder. Et kyss på øyelokkene eller kinnene kan aktivere en dyp følelse av at vi blir ivaretatt, omsorg og intimitet kan tenne mange.

Gjør det mer spennende

Det behøver absolutt ikke være kjedelig! Det finnes mange pirrende sexleketøy som kan være spennende å bruke når du utforsker de erogene sonene til din partner. Et blindfold som setter fokus på de andre sansene er en god start! En kilefjær, eller en leken vibrator er fin å ha under oppdagelsesferden, eller hva med noen frekke brystklyper?

En god massasjeolje eller et glidemiddel med smak er også noe å unne seg for å få partneren på gli. Du finner et stort utvalg tilbehør her. Slipp hemningene og se hvor oppdagelsesferden tar deg.