Hvordan si nei til sex uten å såre partnere... | Kondomeriet

Hvordan si nei til sex uten å såre partneren?

Slik takker du nei når du ikke har lyst til å ha sex, uten å såre partneren!

Vi skulle nok alle ønske at sex skjedde spontant, drevet av kraftige lyster hver eneste gang; at begge to har så lyst at man ikke klarer å vente til man kommer til soverommet før man kler av seg og at man bare må ha hverandre.

Men dette er dessverre oftere et unntak.

Helt normalt at ikke begge har lyst samtidig

Det er sjeldent at begge partnere i et forhold er interessert i sex i nøyaktig samme øyeblikk. Det er ikke alltid partneren din har lyst når du har lyst, på samme måte som det ikke alltid er sånn at du har lyst når partneren din har lyst. Man er tross alt to forskjellige mennesker med to ulike behov. Og selv om sexlysten deres ofte kan være på samme nivå, vil det nødvendigvis ikke være sånn hver eneste gang.

Så, hvordan bør man avvise en partner dersom man selv ikke har lyst til å ha sex eller er like tent akkurat der og da? Og finnes det i det hele tatt en ok måte å avvise partneren på, uten å såre vedkommende, å få dårlig samvittighet selv, eller å føle et press om at man må si ja?

Den amerikanske sexologen Vanessa Marin har tatt opp dette på bloggen sin ved flere anledninger. Et av hennes største tips handler om å fjerne den dårlige samvittigheten. Det kan man gjøre ved å akseptere og anerkjenne at det er helt normalt å ikke ha lyst eller å være tent i akkurat det øyeblikket partneren tar initiativ til sex. Om man normaliserer dette for seg selv, vil man ha større sjanse for å fjerne presset man kanskje føler på for å si ja.

Slik takker du nei til sex, uten å såre partneren

Det finnes nok ikke én "avvisningsmetode" som fungerer for alle, men det er én som alle bør styre unna! Uansett hvordan partneren din tar initiativ, og du ikke er i humør, bør du ikke respondere med et "huff" eller et krasst nei. Slike svar kan utvilsomt gå utover partnerens selvtillitt. Forsøk heller å gi ros for at hen tar initiativ, og understrek at det ikke har noe med partneren å gjøre at du ikke har lyst akkurat nå. Kommunikasjon er nøkkelen til et godt samliv - også når det gjelder avvisning!

Når partneren din tar initiativ på en upassende tid eller på en ikke-ideell måte, kan man heller tenke over om det er andre fremgangsmåter som kunne fungert bedre på deg til en annen gang – for så å formidle dette til partneren ved en passende anledning. Kanskje foretrekker du at hen tar initiativ ved å begynne å massere deg, eller kanskje du trenger å høre hvor lyst partneren din har på deg akkurat i det øyeblikket...? 

Ved å foreslå ulike fremgangsmåter som du tenker at kan passe for deg, og snakke med partneren om dette, fjerner det presset som initiativtakeren kanskje føler for å ta initiativ på "den rette måten". Det vil også kunne gjøre det lettere for deg å si nei, uten å få dårlig samvittighet.

Om du eller partneren din sjelden eller aldri opplever sexlyst i det hele tatt, er det nok andre ting enn måten man tar initiativ på som dere blir nødt til å ta tak i først. For eksempel kan dere forsøke denne sensitivitetstreningen for å forsøke å øke sexlysten.

Kilde: Vmtherapy.com/initiation and consideration