Tar du ofte initiativ til sex med partneren uten å lykkes?

Føler du at du ofte tar initiativ til sex og at du nærmest like ofte blir avvist? Da er sjansen stor for at du gjør én eller flere av disse initiativtabbene.

Å ta initiativ til sex kan være vanskelig, særlig om man ofte blir avvist.

Men er du skyldig i én eller flere av disse initiativtabbene, er det kanskje ikke så rart du ikke får napp...

1. Du er irritert over at du må ta initiativ

Initierer du alltid og irriterer deg over at du stadig må sette deg selv i den mest sårbare posisjonen til å bli avvist? Eller føler du i utgangspunktet ikke at det er din "jobb" å initiere til sex i forholdet, men synes likevel at partneren gjør det for sjeldent, slik at du likevel ender opp med å ta initiativ? Da er det ikke sikkert at du har bydd deg frem på den mest attraktive måten, om du tenker etter... Kanskje har du forsøkt å sukke høyt for å vise at du åpenbart er irritert over at partneren ikke initierer eller at du selv er nødt til å ta initiativ igjen, og har håpet på at partneren skulle ta hintet...?

2. Du hinter og er vag i måten du initierer på

Lyder dette kjent? Kanskje har du forsøkt å gi "blikket", uten å si noe, eller ligget å vridd deg i sengen for å forsøke å gjøre det åpenbart for partneren din at du er våken og interessert. Hvis du har forsøkt dette flere ganger uten å lykkes, er det ganske åpenbart at dette ikke er åpenbart for partneren din.

3. Du påpeker hvor lenge siden det har vært siden sist

Du føler deg sårbar når du tar initiativ, så du forsøker å kamuflere initiativtakingen ved å komme med en vits eller å snakke rundt det, i frykt for å bli avvist. Du har kanskje innledet initiativtakingen ved å vitse med negativ undertone, som for eksempel: "Hvis vi ikke har sex snart, begynner det vel å vokse spindelvev der nede". Eller du innleder med: "Nå begynner det vel å bli en stund siden sist, synes du ikke...?" Denne måten å ta initiativ på er kanskje ikke blant de mest opphissende måtene å gjøre det på.

4. Du initierer på samme måte igjen og igjen, selv om det sjelden fungerer

Selv om du stadig blir avvist, forsøker du på samme måte igjen og forventer et annerledes resultat. I dag vil han/hun kanskje ta hintet, tenker du. Du tror selv at du er veldig åpenbar, men partneren din plukker ikke opp signalene. Kanskje har du forsøkt å by deg frem ved å ligge naken på sengen før leggetid, uten at partneren din forstår at du ønsker å ha sex og heller går og pusser tennene...? Tro det eller ei; noen ganger er signalene som virker krystallklare for deg selv, ikke så klare for partneren.

Disse spørsmålene kan gjøre det lettere å ta initiativ

  • "Hvilken oppfattelse har du av hvordan initiativtaking skal fungere i et forhold?" 
  • Tenk på måtene du vanligvis prøver å ta initiativ til sex på. For hver enkelt måte, spør deg selv: "Har partneren min virket å like det når jeg har startet på denne måten?"
  • "Har jeg tatt initiativ på måter som partneren min faktisk har lyst til å si ja til?"
  • "Vet jeg om spesifikke måter å ta initiativ på som partneren min ville ha likt?"

Etter å ha stilt dere selv disse spørsmålene, og funnet egne svar på dem, kan det være lurt å sette seg ned sammen og gå gjennom svarene. Sannsynligvis vil dette gjøre det enklere å ta initiativ neste gang sexlysten sniker seg på...

Kommunikasjon er nøkkelen

Å ta initiativ til sex kan være tøft, sårbart og vanskelig til tider. Men hvis du ønsker å ta initiativ, så ikke skyt deg selv i foten ved å være vag eller å vitse det bort. Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Kommunikasjon er nøkkelen bak all god sex – også selve initiativtakingen.

Vær direkte! Hør med partneren din om hvordan hen ønsker at du skal ta initiativ, og fortell det samme tilbake. På denne måten vil det kanskje fjerne litt av avvisningsfrykten og gjøre det enklere å ta initiativ og enklere å si nei uten å føle at man sårer vedkommende.

Kilde: Vmtherapy.com/initiation and consideration