Hvilken type er du på soverommet?

Den generøse, den utforskende eller den romantiske. Hvilke av disse 11 seksuelle personlighetstypene er du på soverommet?

Når vi selv vet hvem vi er på soverommet og ikke minst, hva vi selv liker under sex, vil sengekosen med en partner løftes til nye høyder.

Dette er bakgrunnen til at den amerikanske sexologen Vanessa Marin har utarbeidet 11 seksuelle personlighetstyper. Hennes personlighetsmodell skaper rammer som gjør det enklere å få i gang en samtale med en partner om seksuelle ønsker og lyster på soverommet.

– Hvis vi forstår hvorfor vi har sex, og hva vi ønsker å få ut av det, kan det hjelpe oss med å kommunisere disse behovene til en partner og få høre svarene deres i retur. Det vil være med på å skape det rette miljøet for å føle lyst, og, til slutt, føre til veldig bra sex, sier Vanessa Marin til Kondomeriet.

Hvilken personlighetstype er du?

Du og en partner vil sannsynligvis oppdage at dere har forskjellige sextyper, og det er helt ok, ifølge Marin:

– Det er viktigere å ha samtaler om personlighetstypene deres og hvordan dere sammen skal balansere disse behovene, enn at dere er nøyaktig samme type på soverommet, sier sexologen.

klining_lesbisk_par.jpg

Under ligger en beskrivelse av sexologens 11 seksuelle personlighetstyper. Du vil trolig kunne relatere til mer enn én av typene. Prøv å velge din favoritt, eller velg dine topp tre favoritter og ranger dem fra topp til bunn. Det vil gjøre det lettere å kommunisere dine behov til en partner og tydeliggjøre hvilke kvaliteter du verdsetter i sengen...

Les også: 6 tips: Slik gjør dere sexlivet bedre

1. Den avslappede

For deg handler sex om stressavlastning.

Sex er en måte for deg å lette på trykket og slappe av på. Du kan oppsøke sex fordi du føler deg anspent, eller fordi du liker den avslappende følelsen du får etter sex. Kanskje onanerer du eller har sex med en partner for å kunne sovne lettere og raskere om kvelden? Orgasmer er viktige for deg fordi de gir deg en følelse av løslatelse. Sex føles bare ikke komplett uten det.

2. Den utforskende

Sex er din lekeplass!

For deg handler sex om nye og spennende oppdagelser. Du er nysgjerrig på sex, og du elsker å lære, eksperimentere og å prøve nye ting. Du liker å gå ut av komfortsonen, og du tar ikke sex på alvor. Du kan fint le av det hvis dine oppdagelsesreiser ikke går helt som planlagt eller tar en annen vending.

Les også: 8 analvettregler du bør kunne før du utforsker bakdørsparadiset

3. Den rettferdige

For deg er gavmildhet den viktigste kvaliteten ved sex.

Du liker at det skal være en balanse. Du vil vite at partneren din liker å gi like mye som du liker å motta, og omvendt. Det er viktig for deg at du og partneren din er både villige og entusiastiske. Du liker å vite at dere begge tar hensyn til hverandres behov og at dere er villige til å samarbeide.

4. Den generøse

Du ser på sex og nytelse som en gave du gir til partneren din.

Partnerens seksuelle opplevelse er minst like viktig for deg som din egen – og sannsynligvis enda viktigere. Du er veldig i tråd med partnerens opplevelse, og det får deg til å føle deg bra å vite at du kan få partneren din til å føle seg bra. Du kan også slite med å motta selv.

5. Den trygghetssøkende

For deg er det ekstremt viktig å føle seg trygg under sex.

Du liker å føle en grunnleggende trygghet med partneren din og deg selv når det kommer til sex. Grensene dine er viktige for deg. Det samme er et entusiastisk samtykke. Du kan ha opplevd seksuelle overgrep i fortiden din, noe som har ført til at du oppsøker sikkerhet og trygghet som voksen. Eller det kan være at du simpelthen liker å føle et bånd av tillitt og sikkerhet med en partner – før og mens du er intim.

6. Den lidenskapelige

For deg skal sex helst føles altoppslukende, intenst og lidenskapelig.

... Kanskje til og med animalistisk. Du er opptatt av å være tilstede mentalt under sex. Du elsker ideen om å gi den hen til akten og å miste deg selv i øyeblikket. For deg er den beste sexen når tiden ser ut til å stå stille.

7. Den fysiske

For deg handler sex om ren fysisk nytelse.

For deg er sex en av de enkle gleder i livet, og det får deg til å føle deg bra. Du liker berøring og fysisk kontakt også utenfor soverommets fire vegger. Du trenger ikke å ha en følelsesmessig forbindelse med noen for å ha god sex med dem. For deg handler det mest om den fysiske nytelsen du får ut av det.

8. Den prioriterende

Det viktigste for deg er at sex er noe du og partneren din prioriterer fremfor andre ting i livet.

Du kommer ikke med unnskyldninger som handler om å være for opptatt eller lei. For deg kommer intimitet før alt annet. Du verdsetter sexlivet ditt, og du er villig til å bruke tid på det og å forsake andre ting til fordel for sex og intimitet. Du vil at sex skal være konsekvent. Du kan til og med like å ha en rutine på hvor ofte du har sex.

9. Den romantiske

Sex handler om kjemi for deg.

Du vil oppleve ekte emosjonell intimitet med partneren din mens du er fysisk. Det er viktig for både deg og partneren å føle seg til stede i øyeblikket med hverandre. Noen ganger kan du like tregere, mer langvarig sex. Du liker å si, og å høre, «jeg elsker deg» under sex eller å ha øyekontakt under sengekosen.

Les også: Erotisk massasje: Slik mestrer du kunsten på fem steg

10. Den spirituelle

Du liker sex som tar deg til et dypere nivå.

Du mener sex burde være en ut-av-kroppen-opplevelse. Sex er større enn det som skjer i kroppen din. Du kan være religiøs, eller du kan like og verdsette østlige filosofier som Tantra.

11. Den spenningssøkende

For deg er det spennende å ha sex som føles forbudt eller tabu.

Du liker et element av maktspill i sexlivet ditt, som å la partneren din dominere deg eller dominere partneren din. Mens den utforskende (se pkt. 2) bare liker utforsking for utforskningens skyld, lengter du etter følelsen av noe forbudt eller tabu.