Mai er onani-måneden, nyt den!

Mai er den internasjonale onani-måneden! Det er til og med en offisiell onani-dag, nemlig 7. mai. Markeringen har funnet sted siden 1995, og ble opprinnelig til for å sette fokus på et tabubelagt tema samt fremme de helsemessige fordelene ved å onanere.

Det å bli kjent med sitt eget kjønnsorgan og å onanere er svært viktig for å ha et godt sexliv. For at du skal kunne fortelle din partner hva du liker, må du selv finne teknikkene som får deg til å komme. Neste gang partneren din tar på seg selv, se hvordan han/ hun gjør det. Bruker han/hun fingrene hardt, mykt, raskt, i et spesielt mønster eller takt? Prøv å gjengi bevegelsene, takten og styrken når du skal gjøre det samme på partneren.

Det å onanere er fortsatt et tabubelagt tema for mange, selv om det er både normalt og vanlig. Vi foreslår at du setter av litt tid til deg selv for nytelse, enten det er i dusjen, i sengen eller i badekaret.

Visste du at…

- Onani er sunt for kroppen og gir i tillegg god helse. Faktisk har onani innvirkning på mange av kroppens deler: Det styrker blant annet hjerte og kretsløp. I tillegg er det styrkende på immunforsvaret, og virker positivt inn på humøret.

- Det er også bevist at onani er positivt mot angst og depresjon. Om man har en dårlig dag bør man definitivt finne tid til seg selv og la tankene ligge, mens kroppen nyter en himmelsk orgasme!

- En undersøkelse viste at 48% som led av hodepine ble kurert av en orgasme. Og det fungerte raskere enn smertestillende piller.

- Menn som får mer enn to orgasmer i uka lever lengre.

- 47% av kvinner opplever sin første orgasme ved onani.

- Verdensrekorden for kvinner i langtidsonani før oppnådd orgasme, er 6 timer og 30 minutter. For menn er rekorden 8 timer og 30 minutter!

Historien bak 

“International Masturbation Day” feires for å beskytte retten til å onanere. Den første onani-dagen fant sted 7. mai 1995. Good Vibrations, en amerikansk forhandler av erotiske produkter, erklærte dagen til ære for lederen av The United States Public Health Service Commissioned Corps, Jocelyn Elders. Hun fikk sparken av president Bill Clinton for å ha foreslått onani som en del av seksual-undervisningen i skolen. Senere har hele mai blitt den internasjonale måneden for onani.

Good Vibrations selv sier at de omfattet hele måneden for å feire retten til å onanere, for å øke bevisstheten rundt hvor viktig det er med onani og nytelse:

«Det er trygt, det er sunt, det er gratis, det gir nytelse og det hjelper folk med å bli kjent med kroppen og sin seksuelle respons. Av alle typer sex folk kan ha, er onani den viktigste og mest universelle. Likevel snakker få fritt om det, og mange føler onani er problematisk. Onani-måneden lar oss fremheve for fantastisk onani er: Det er naturlig, vanlig og morsomt! 

Tips

Her kan du lese flere gode onani-tips for menn, og her finner du en guide til hennes orgasme - med eller uten partner.