Hvordan få orgasme

Noen kvinner har funnet orgasmenøkkelen, men ikke alle. Er du en av dem som sliter med å få orgasme, enten alene eller med partneren?

Eller føler du at du ikke får den store orgasmen alle snakker om? Her er en guide til hvordan du kan få din aller første, eller bare en annerledes orgasme.

1. Onaner mer! 

Menn elsker å gjøre det, og det er ingen grunn til at jenter ikke skal gjøre det også. Onani er sunt og ikke minst veldig godt. Det er med på å styrke immunforsvaret, virker positivt på hjerte og kretsløp, og det reduserer søvnløshet og depresjoner. Onani gir også sexlyst!

Onani gir deg mulighet til å utforske deg selv i ro og mak, uten å tenke på noen andre enn deg selv. Når du selv behersker orgasmen du er på jakt etter, kan du ta med deg partneren din på nye eventyr…

2. Lag dine egne fantasier

Har du sett en film eller lest en bok, og kjent det krible litt ekstra der nede? Fantasier er med på å sette den rette stemningen og kan gjøre sex enda bedre. Fantasier er helt privat og dine alene. Ingen har noe med hva du fantaserer om. Tøm hodet for hverdagslige gjøremål, de kan du tenke på siden. Så kom igjen, og lag de villeste og deiligste fantasier om hvem du vil, hvor du vil og hva du vil! Trenger du litt hjelp har vi flere flotte filmer laget med tanke på å tenne henne.

Les gjerne ti på topp sexfantasier kvinner og menn har.

3. Se og rør

Sørg for at du er alene en stund. Lås gjerne døren på badet neste gang du skal dusje, og ta frem et speil. Sett deg skrevs over speilet for å se og bli kjent med deg selv. Du er vakker og du er unik. Bruk fingrene og føl deg frem til dine deilige punkter. Det blir lettere å fokusere på de riktige stedene, og å fortelle partneren din hva du liker når du kan gi ham/henne en liten "guidet tur". 

4. Orgasmenøkkelen

Hos kvinner er klitoris selve orgasmenøkkelen. Den synlige delen av klitoris sitter utenpå kroppen, og krever sin oppmerksomhet under samleie for at orgasmen skal være et faktum. Så mange som over 75% av alle kvinner må stimulere klitoris under samleiet. Klitoris har ca. 8000 nerver, og er ti ganger mer følsom enn mannens penishode. Fukt et par-tre fingre og masser i sirkelbevegelser. Varier trykket og hastigheten. La deg rive med når det begynner å krible litt ekstra. 

Om du ikke får orgasme første gangen du gjør dette må du ikke gi opp, nå har du allerede lært deg selv hvordan du kan få det ekstra deilig. Dersom du fokuserer for mye på orgasmen vil det faktisk gi prestasjonsangst, og redusere sjansene for å oppnå orgasmen.

Etter hvert som du finner teknikkene som fungerer for deg, kan du prøve å avansere med en klitorisvibrator for en enda sterkere orgasme. Her finner du vårt sortiment av klitorisvibratorer.

5. Innvendig orgasme

Selve skjeden har få nerveender fordi den også skal fungere som en fødselskanal, så penetreringen er ofte ikke nok. Man kan likevel lære seg vaginalorgasme. Den synlige delen av klitoris sitter utenpå, men den største delen av klitoris sitter innvendig, som en hestesko rundt skjeden. Noen lærer seg hvordan enkelte stillinger kan være med å stimulere klitoris innenifra, og kan oppleve orgasme på denne måten.

G-punktet er en annen kjent måte å få en innvendig orgasme på, men ikke alle kvinner kan få G-punktorgasme. De som får det til, sier at denne typen orgasme føles ganske annerledes enn en vanlig klitorisorgasme. Japanerne kaller denne orgasmen for Rain of Love, fordi orgasmen hos noen kvinner kan stimulere et par kjertler til å ejakulere. Væsken er blank og tyntflytende, men selv om den kommer fra urinrøret er det ikke urin. G-punktet finnes ca. 4-6 cm innenfor skjeden, og opp mot magen. Punktet stimuleres best når hun er skikkelig opphisset, da kjennes ofte punktet som et ekstra ruglete felt - litt som en svamp. Det kreves en del trykk samtidig som man lager "kom-hit-bevegelser" med fingrene, eller en god G-punktvibrator.

Lær mer om hvordan du kan ejakulere /squirte om du har lyst til å prøve det.

6. Knipeøvelser

Å ha kontroll på musklene i skjeden er med å gi deg bedre kontroll på orgasmene. Neste gang du tisser kan du prøve å knipe av strålen. Kjenn etter hvilke muskler du bruker, og prøv å gjenta øvelsen utenom når du tisser. Knip og slapp av 15 ganger på rad, hold gjerne på knipet i et par sekunder før du slipper opp. Etter de 15 tar du en liten pause på 20 sekunder før du repeterer de 15 knipene. Gjør et sett på 15 x 3 hver dag i et par uker, og du vil merke forskjell allerede.

Du kan også bruke vaginakuler for å ha noe å knipe rundt. Mange synes det gjør øvelsen enklere, og det er lettere å huske å gjøre knipeøvelsene. Mer Lyst Pirrende klitorisvibrator er en spennende variant som vibrerer og gir pirrende stimulering til klitoris og dine andre erogene soner - sammen med knipeøvelsene blir det perfekt trening!

7. Pusteteknikk og lydnivå

Alle har hørt pornostjernene stønne høyt og ivrig av vellyst. Det er ikke alltid tilfelle i de fleste hjem. Kanskje har man barn i rommet ved siden av, det er svært lytt inn til naboen, eller man føler rett og slett ikke for å skrike av full hals. Lydnivået har lite med orgasmen eller intensiteten på orgasmen å gjøre. Man kan helt fint ha fantastiske orgasmer og være nesten musestille.

Det man bør fokusere mer på er pusteteknikken. Puster man som en blåsebelg for å stønne høyt og inderlig, kan det faktisk ha negativ innvirkning på orgasmen. Dype og lange åndedrag har en positiv virkning, det får en til å slappe av bedre. Da er det lettere å være til stede og nyte det som skjer. Prøv å holde pusten i noen sekunder av gangen, og kjenn hvordan kroppen din reagerer på dette. Kjenn så på hvordan det føles når du slipper luften ut igjen. Etter hvert som man blir mer og mer opphisset, øker gjerne pulsen og pusten i takt.

8. Dagsform

Ikke alle dager er like riktige for orgasmen. Selv om du har lyst kan kroppen ha en helt annen dagsform. Stress, menssyklus, mentalhelse, fysisk helse, mat og drikke kan spille inn. Noen ganger kan orgasmen kjennes større ut, noen ganger vil den vare lengre enn andre, og antallet sammentrekninger under orgasmen kan variere.

9. Multiorgasme

Noen kvinner kan få flere orgasmer etter hverandre. Studier viser imidlertidig at ikke alle kan dette. De fleste er fornøyde med én orgasme.