Kort og greit om orgasme

Orgasme er et klimaks av lystfølelse under seksuell aktivitet, og er både en fysisk og en psykisk respons på seksuell stimuli. Orgasmen varer fra noen sekunder til opptil ett minutt.

Hvordan føles en orgasme?

En orgasme føles ulikt fra gang til gang, og fra person til person så det å beskrive hvordan det føles er ikke lett. Enkelte orgasmer får man en følelse av behagelig velvære som sprer seg rundt i hele kroppen, mens andre ganger får man en behagelig følelse i underlivet.

Under selve orgasmen får man sammentrekninger av muskler i underlivet og antall sammentrekninger varierer fra gang til gang. Det er disse sammentrekningene som får mannen til å ejakulere.

Hvordan få en orgasme?

De aller fleste som får orgasme får dette gjennom onanering. Å bli kjent med sin egen kropp og å kunne lese kroppens signaler, er nøkkelen til å kunne oppnå klimaks. Det er derfor ikke alltid like lett for en annen person å gi noen andre en orgasme. Når man er kjent med sin egen kropp er det lettere å kunne fortelle partneren hvordan man liker det. Øvelse gjør mester.

Dagsformen spiller en stor rolle i sexlivet, og ikke alle dager er en god dag for en orgasme. Man trenger å være uthvilt, tømme alle tanker i hodet og være opphisset for at magien skal kunne skje. Så jenter: ikke tenk på hva du må gjøre etterpå, lev i nåtid og fokuser på det som skjer der og da. Gutta er mye flinkere til dette.

Over 75 % av kvinner trenger stimulanse på klitoris under samleiet for å komme, så for jenter så holder ikke alltid penetrering for å kunne komme i mål.

Å være et sted man kan være uforstyrret er også en god nøkkel til suksess.

Forskjellige orgasmer

Det finnes forskjellige typer orgasmer, ut fra hvilke områder som blir stimulert: g-punktet, vagina, klitoris, penis, anus, brystvorter og prostata er noen av dem. Det finnes også jenter som kan sprute under en orgasme. Les mer om dette i artikkelen "Jenter som spruter".

Orgasmegaranti

Kondomeriet har orgasmegaranti i alle våre butikker. Les mer om garantien og hvordan den fungerer her.