Denne penisstørrelsen vil hun ha

Har penisstørrelsen noe å si? Ja, men langt ifra så mye som mange tror, ifølge ekspert Sturla Pilskog.

Mang en ung gutt har stått med linjal eller målebånd for å forsøke å måle penisen sin... Men har lengden og tykkelsen egentlig noe å si for det motsatte kjønn?

Det forsøker urolog og kirurg Sturla Pilskog å besvare i boken «Penis – en håndbok». Og ifølge ham er svaret ja. Men langt ifra så mye som mange tror.

Dette er gjennomsnittsstørrelsen

Før vi avslører kvinnens foretrukne penisstørrelse, kan det være greit med en liten pekepinn på hva som regnes å være gjennomsnittsstørrelsen i henholdsvis slapp og erigert tilstand.

Det er gjort mange ulike studier på penisstørrelse på verdensbasis. Men den største og mest omfattende studien som ble utarbeidet av helsepersonell ved King’s College i London i 2015, konkluderte med følgende:

  • Den gjennomsnittlige lengden på en penis i slapp tilstand er cirka 9,2 centimeter.
  • En erigert penis er gjennomsnittlig 13,1 centimeter lang.
  • En gjennomsnittlig penis i slapp tilstand har omkrets på 9,3 centimeter.
  • En gjennomsnittlig stiv penis måler 11,6 centimeter i omkrets.

Det er litt usikkerhet rundt målinger av den norske gjennomsnittspenisen, men den ligger et sted rundt 14 centimeter, ifølge Pilskogs penishåndbok.

impotens_1.jpg

Lurer du på hvor stor din penis er, kan du lese mer om hvordan du måler penisen din her.

Dette er penisstørrelsen hun vil ha

Det er også gjort en del studier og undersøkelser på hva kvinner foretrekker hos det motsatte kjønn. Resultatene tyder, som nevnt, på at størrelsen faktisk har noe å si, men langt ifra så mye som mange tror.

La oss først se på den foretrukne penisstørrelsen i slapp tilstand. Det er faktisk sånn at menns tiltrekningskraft på kvinner øker jo større penis er i slapp tilstand. Det viser en studie som Pilskog omtaler i boken. Men dette gjelder bare opp til et visst punkt. 7,6 centimeter for å være presis. Når den slappe penisen overskred denne lengden, steg ikke tiltrekningskraften mer uansett hvor lang den var, forklarer forfatteren.

Så, la oss komme til “the hard facts”...

I en amerikansk studie fra 2015 ble kvinner presentert for erigerte peniser av ulik lengde og tykkelse i 3D-modeller. Her var konklusjonen at kvinner foretrakk peniser som lå i den øvre halvdelen av skalaen, men den ideelle penisstørrelsen var langt fra den største.

16 centimeter i lengde og 12,2 centimeter i omkrets er den gjennomsnittlige penisstørrelsen kvinner vil ha.

Det var i hvert fall de målene kvinnene valgte da de ble bedt om å velge seg ut den penisen de kunne tenke seg hos en fremtidig ektefelle. Dette er altså ikke langt over det som er den gjennomsnittlige penisstørrelsen, som ble nevnt innledningsvis.

Men når det er snakk om penisstørrelse ved et kortvarig forhold, som eksempelvis et one-night-stand, ser bildet litt annerledes ut. Da ville kvinnene nemlig ha en større penis, som måler i gjennomsnitt 16,3 cm i lengde og 12,7 centimeter i tykkelse.

«En fyrig hingst er altså bra for et kort løp, men i det lange løpet så ønsker man seg en trofast og stødig arbeidshest», skriver Pilskog i boken sin.

NB: Det er ikke gjort nok seriøse undersøkelser for andre seksuelle legninger på dette området. Det vites derfor ikke om representanter for andre seksuelle legninger har andre idealstørrelser, understreker forfatteren.

Les også: Problematisk forhold til egen penis 

Fleip eller fakta: Det er hvordan du bruker den som teller mest

For å oppsummere  vil penisstørrelsen ha noe å si til en viss grad. Det kan kanskje gjøre det lettere å få en partner.

Men, det finnes gode nyheter.

Gjennomgående for studier om dette emnet er nemlig at penisstørrelsen aldri er det kvinner legger mest(!) vekt på, skriver Pilskog i boken og fortsetter:

Både humor, intelligens, snillhet, kroppsfasong og mye annet kommer foran penis på listen. Kanskje er det viktigste funnet fra disse studiene at 85 prosent av alle kvinner er fornøyd med partnerens penisstørrelse!

Altså er det nok først og fremst hvordan den brukes, som er viktig, konkluderer forfatteren.

Hvordan måler jeg penis? 

Om du ikke allerede vet hvor lang eller tykk penisen din her, kan du bruke bein-til-tupp-metoden, som presenteres i penishåndboken:

  • Legg en linjal på oversiden av penis og press den ganske hardt helt inntil skambeinet. 
  • Les av lengden helt på tuppen av penishodet. Ikke inkluder lang forhud som stikker ut forbi hodet. 
  • Bruk enten et tykt målebånd eller en tråd som så måles opp mot en linjal for å finne omkrets. Husk å måle rundt den tykkeste delen av penisskaftet. 

Kilder: «Penis. En håndbok» av Sturla Pilskog, Pubmed.com/am I Normal?, BJUI International/Flaccid and Erect Penis Lengths in Men, Pubmed.com/Women's Preferences for Penis Size