Finn din kondomstørrelse

Vanskelig å finne ut hvilken størrelse du trenger på kondomet? Her får du oppskriften! 

Hvordan måle?

For å finne riktig kondomstørrelse for deg, må du vite penisens omkrets. Den enkleste måten å måle dette på, er ved hjelp av et målebånd. Mål omkretsen ved roten av penis. Du kan også benytte en tråd rundt penis, så måler du tråden etterpå. Tenk på at kondomets omkrets skal være litt mindre enn penisens omkrets.

Dersom du vil vite hvor stor penisen din er, holder det ikke med bare én måling. Størrelsen på ereksjonen din varierer nemlig ut fra helsetilstand, humør, tid på dagen, temperatur i rommet, og tenning. Derfor burde du måle flere ereksjoner, og regne ut gjennomsnittet.

Lengden på ereksjonen måles ved at du står oppreist, og holder penis i 90 graders vinkel fra kroppen. Deretter måler du på oversiden, fra roten og helt ut i tuppen.Tykkelsen måles tre steder - en måling ved roten, en på midten, og en like under penishodet. Deretter finner man gjennomsnittet.

På det europeiske markedet måles kondomets størrelse i millimeter (mm), og målene angis vanligvis for bredde, lengde og tykkelse. Bruk vår kondomguide som veiledning når du skal velge kondom. 

Hvor stor er egentlig penis hos de fleste?

I slapp tilstand har en voksen, vestlig mann en penisstørrelse på mellom 8,5 og 10,5 cm i lengde, med gjennomsnitt på 9,5 cm. Omkretsen i slapp tilstand er mellom 6 og 10 cm, med gjennomsnitt på 8 cm.

I stiv (erigert) tilstand øker størrelsen på penisen for de fleste med omtrent 60 prosent. En del menn har like stor penis i stiv tilstand som i slapp tilstand, og andre som har mindre penis i slapp tilstand kan ha en gjennomsnittlig størrelse i stiv tilstand.

I en undersøkelse fikk drøyt 2 000 voksne vestlige menn måle sin penis mens den var stiv. De fleste i undersøkelsen var mellom 9 - 22 cm lange, der gjennomsnittslengden var 15 cm. Fem prosent hadde en erigert penis på mindre enn 9 cm, og én prosent hadde en erigert penis som var 23 cm eller større. Den vanligste omkretsen på erigert penis var mellom 8 og 12 cm, der gjennomsnittsomkretsen var 10 cm.

Visste du at...?

- Penis slutter vanligvis å vokse etter puberteten, altså ved 17 - 19 års alder.

- Størrelsen varierer ofte i slapp tilstand, men blir omtrent lik i erigert tilstand.

- Den norske gjennomsnittspenisen er ca 15 cm (i erigert tilstand).

- Til sammenligning er skjeden til kvinnen ca 9-10 cm lang.

- Det er normalt at forskjellige peniser ser forskjellige ut, og peker i forskjellige retninger – både slapp og erigert.

Kilder: