Problematisk forhold til egen penis

Mange menn lider av ”liten-penis-syndrom”, altså angst for at penisen er for liten. Uansett om 85 % av alle kvinner forteller at de er fornøyd med størrelsen på partnerens penis.

Vanlig bekymring

- Det er veldig alminnelig for menn å bekymre seg for størrelsen på penis, opplyser urolog Kevan R. Wylie ved Royal Hallemshire Hospital i England.

I fagtidsskriftet BJU International oppfordrer han og Ian Eardley ved St. James Hospital in Leeds leger til å ta slike bekymringer på alvor.

Urealistisk syn på egen penis

”Liten-penis syndrom” er angst for at ens penis er liten, selv om den i virkeligheten ikke er det. Syndromet må ikke forveksles med en tilstand der penis faktisk er liten. I motsetning til menn som har det som betegnes som mikropenis, har menn som lider av ”liten-penis syndrom” helt normal størrelse. De opplever altså ekte bekymringer, men i forhold til en innbilt mangel.

45 prosent ønsker seg større

En mikropenis er en penis som er under syv centimeter i erigert tilstand. Selv om svært få menn faller inn i denne kategorien, ønsker hele 45 prosent av alle menn seg større penis, opplyses det på WebMD. Gjennomsnittlig lengde på en penis er mellom 14 og 15,7 centimeter.

Må tas seriøst

Wylie og Eardley mener det er viktig at leger tar menns bekymringer for penis på alvor. Om ikke tilgang på informasjon hjelper på bekymringene, kan man i seriøse tilfeller foreslå terapi.

- Det er viktig at disse bekymringene ikke avfeies, da dette vil føre til økte bekymringer og angst, understreker Wylie.