Bør du kaste sexleketøyet ditt?

I løpet av årene vi har drevet med salg av sexleketøy, har vi ved flere anledninger opplevd at kundene våre er litt usikre på renhold av sexleketøy. Noen lurer også på om det er farlig å bruke et sexleketøy flere ganger, og om det er lurt å kaste det etter bruk.

Kondomeriet mener

Med dagens kvalitet på produktene vi selger, er det absolutt ikke nødvendig å kaste produktet etter kun én gangs bruk. Riktig renhold sikrer at produktet holder seg bakteriefritt, og er hygienisk forsvarlig å bruke flere ganger - i mange år.

Riktig renhold

Du får kjøpt skikkelig rengjøringsprodukter hos de aller fleste erotiske butikker. Vi selger Vibratorrens, en desinfiserende gele, som inneholder en sprittype som uskadeliggjør og dreper 99,9% av alle bakterietyper som kan komme til skade ved å gi en infeksjon. Prinsippet med de fleste rengjøringsmidler er det samme, i form av bakteriedrepende væske eller gelé. Det du skal være forsiktig med, er å bruke andre produkter som ren sprit, Klorhexidin og Pyrisept på enkelte typer materialer. Vår Smak & Behag Vibratorrens er laget for å kunne brukes på alle materialer; lakk, lateks, silikon, glass, gummi, aluminium, keramikk, metall, plast og hardplast.

Hvordan bruke rens

Før du bruker Vibratorrens bør du skylle sexleketøyet i lunkent vann og bruke en mild intimsåpe, for å fjerne smuss, rester av glidemiddel og kroppsvæske som måtte sitte på lekteøyet. Tørk sexleketøyet med et rent håndkle eller en klut som ikke avgir lo, og smør et tynt lag Vibratorrens på materialet. La det lufttørke før du legger sexleketøyet i en eske, eller i en blank pose til oppbevaring. Alle sexleketøy bør oppbevares i en egen pose eller eske. Visse materialer kan reagere kjemisk med hverandre om de blir liggende og gnisse, og dermed vil sexleketøyene bli ødelagt. 

Kan sexleketøy kokes?

I utgangspunktet fraråder vi å koke sexleketøyet. Noen varer, som dildoer av 100% silikon kan kokes, men vibratorer og andre produkter med motor er ikke egnet til dette. Ved bruk av Vibratorrens trenger man heller ikke tenke på å koke: Vibratorrensen erstatter kokeprosessen, ettersom den dreper 99,9% av alle skadeliggjørende bakterier.

Oppvaskmaskinen kan vaske sexleketøy uten motor, laget i rustfritt metall og glass, men husk at man ikke må bruke oppvaskmaskinpulver. Pulveret er veldig sterkt, og når det ligger igjen såperester kan dette føre til en hissig irritasjon neste gang du bruker sexleketøyet.

Rengjøring av kunstige vaginaer

Selv om vi har valgt å bruke begrepet Vibratorrens som navn på vår rensegelé er denne ment til alle typer sexleketøy, også for dildoer, penisringer, buttplugger og kunstige vaginaer.

De aller fleste vagina-typene vi selger er hule helt igjennom, slik at man lett kan vaske de ved å skylle gjennom med lunket såpevann. Det er viktig at man bruker mild intimsåpe, da det kan sitte igjen litt såperester. Når man har tørket av produktet med et rent håndkle, smører du to- tre dråper med Vibratorrens både innvendig og utvendig av vaginaen. Bruk gjerne fingeren til å fordele rensegeleen godt på innsiden.

En del av de kunstige vaginaene på markedet i dag er laget i realistiske materialer som Loveclone, Real Skin eller Cyberskin. Etter at man har brukt rensegeleen og den har fått lufttørke, bør man pudre vaginaen med talkum-pudder . Er det tomt for talkum kan man fint bruke maisennamel som erstatning.

Når produkter lukter

At et sexleketøy avgir lukt når det er nytt, kan ha flere ulike grunner. Noen dildoer og vibratorer av plast og geléliknende materialer inneholder plastmykner, såkalte ftalater. Plastmykner kan avgi en nokså sterk lukt, og disse vil aldri bli helt borte selv om man vasker og renser sexleketøyet. En annen grunn til lukt, kan være forpakningen. Om pakken er helt tett og laget av et materiale som avgir lukt, kan også sexleketøyet avgi noe av den samme lukten. Når det er pakket helt tett, vil lukten kunne bli noe kraftig. Noen materialer lukter også mer enn andre selv uten tilsatte kjemikalier eller stoffer, for eksempel gummi. 

Materiale som glass, stål, keramikk, aluminium, hardplast og silikon lukter svært lite. De fleste andre materialer vil avgi en svak lukt. Det er altså normalt at sexleketøyet vil kunne lukte noe. Dersom du er vár på lukten, kan det lønne seg å kjøpe en dildo eller vibrator av et type materiale som er kjent for å ikke lukte. 

Om du har funnet et sexleketøy som er helt perfekt for deg, men med en sjenerende lukt, kan du prøve å la produktet lufte seg utenfor pakken. La det ligge ute noen timer eller en dag, og se om det kan hjelpe på lukten. Bruk intimsåpe og lunkent vann for å rengjøre sexleketøyet, og avslutt med en grundig rens med vibratorrens. Dette vil også kunne hjelpe på lukten rett etter at produktet er tatt ut av pakken. Om du oppbevarer sexleketøyet i en lufttett beholder, vil det kunne lukte sterkere når du tar det fram igjen. På noen dildoer og vibratorer vil lukten avta med tiden.  I mellomtiden kan du benytte et kondom over når du bruker sexleketøyet, da gjerne et kondom med en frisk lukt. Et godt eksempel er Kondom-mix med smak eller RFSU Mixpack kondomer

Tips til tørking

Sliter du med at produktet blir loete når du tørker det med et håndkle eller et papir? Bruk glasshåndklær i stedet for vanlige håndkler! Disse er mer eller mindre lofrie, og trekker også til seg fuktighet på en bedre måte.

Sexleketøy er EE-avfall

Husk at når du skal pensjonere sexlektøy som enten går på batterier eller på strøm, skal de kastes i spesialavfall, eller EE-avfall som det kalles. Alle utsalgssteder av EE-produkter, for eksempek elektro-forretninger, plikter seg til å ta imot EE-avfall. Du kan fint levere produkter til avfall i alle våre butikker, inkludert nettbutikken. Som takk for at du er miljøvennlig, tilbyr vi deg 20% rabatt når du kjøper et nytt sexleketøy hos oss. Her kan du lese mer om miljørabatten.