Bør du kaste sexleketøyet ditt?

Hvordan vaske sexleketøy? Er det farlig å bruke sexleketøy flere ganger? Når og hvordan kaster man sexleketøy? Her får du svar på det du lurer på om vedlikehold av sexleketøy!

I løpet av årene vi har drevet med salg av sexleketøy, har vi ved flere anledninger opplevd at kundene våre er litt usikre på renhold av sexleketøy. Noen lurer også på om det er farlig å bruke et sexleketøy flere ganger, og om det er lurt å kaste det etter bruk. Her får du svar på alt du lurer på!

Lever ditt sexleketøy til oss!

Når du skal pensjonere sexlektøy som enten går på batterier eller på strøm, skal de kastes i spesialavfall, eller EE-avfall som det kalles. Det kan kanskje oppleves som flaut å skulle ta med ditt gamle sexleketøy til en gjenvinningsstasjon og levere det der. Derfor har vi en god løsning, som hjelper både deg og miljøet!

Du kan nemlig levere produkter til avfall i alle våre butikker, inkludert nettbutikken! Som takk for at du er miljøvennlig, tilbyr vi deg 20% rabatt når du kjøper et nytt sexleketøy hos oss. Her kan du lese mer om miljørabatten.

 

Hvor lenge holder et produkt?

Når det er sagt, så er det absolutt ikke nødvendig å kaste produkter etter å ha brukt dem én eller flere ganger. Produktene vi selger har høy kvalitet, og kombinert med riktig renhold, vil sexleketøyene fint kunne brukes flere ganger og i mange år fremover! Så, la oss snakke litt om renhold...

Riktig renhold

Vær forsiktig med å bruke produkter som ren sprit, Klorhexidin og Pyrisept på enkelte typer materialer. Bruk heller rengjøringsprodukter som er tiltenkt nettopp sexleketøy! Det får du kjøpt hos de aller fleste erotiske butikker. Vi selger vibratorrens både i gel- og sprayform. Selv om vi har valgt å bruke begrepet Vibratorrens som navn på våre rengjøringsprodukter, kan disse brukes til alle typer sexleketøy, også for dildoer, penisringer, buttplugger og kunstige vaginaer. Vibratorrens er superenkle å bruke og vil desinfisere og fjerne bakterier på dine sexleketøy før og etter bruk. En enkel rengjøringsrutine er alt som skal til - enten du velger å gå for gelé eller spray! 

Hvordan bruke rens?

Før du bruker vibratorrens bør du skylle sexleketøyet i lunkent vann og bruke en mild intimsåpe, for å fjerne smuss, rester av glidemiddel og kroppsvæske som måtte sitte på sexleketøyet. Tørk sexleketøyet med et rent håndkle eller en klut som ikke avgir lo, og smør et tynt lag med vibratorrens i gel på materialet eller spray på et tynt lag med en rensespray. Om det skal skylles av eller lufttørke, avhenger av vibratorrensen du har kjøpt. Dette vil som regel stå oppført på tuben/flasken. Spør oss gjerne om du er usikker!

Hvordan oppbevare sexleketøy?

Alle sexleketøy bør oppbevares i en egen pose eller eske. Visse materialer kan reagere kjemisk med hverandre om de blir liggende og gnisse, og dermed vil sexleketøyene bli ødelagt. 

Kan sexleketøy kokes?

Noen varer, som dildoer av 100% silikon kan kokes, men vibratorer og andre produkter med motor er ikke egnet til dette. I utgangspunktet fraråder vi å koke sexleketøyet, og ved å rengjøre sexleketøyet på rett måte, med bruk av vibratorrens, trenger du ikke å tenke på det!

Kan sexleketøy vaskes i oppvaskmaskin?

Oppvaskmaskinen kan vaske sexleketøy uten motor, laget i rustfritt metall og glass, men husk at man ikke må bruke oppvaskmaskinpulver. Pulveret er veldig sterkt, og når det ligger igjen såperester, kan dette føre til en hissig irritasjon neste gang du bruker sexleketøyet.

Rengjøring av kunstige vaginaer

De aller fleste vagina-typene vi selger, er hule helt igjennom, slik at man lett kan vaske de ved å skylle gjennom med lunket såpevann. Det er viktig at man bruker mild intimsåpe, da det kan sitte igjen litt såperester. Når man har tørket av produktet med et rent håndkle, smører du enten to- tre dråper med rensegelé eller sprayer et tynt lag med rensespray både innvendig og utvendig av vaginaen. Bruk gjerne fingeren til å fordele vibratorrensen godt på innsiden. 

En del av de kunstige vaginaene på markedet i dag er laget i realistiske materialer som Loveclone, Real Skin eller Cyberskin. Etter at man har brukt vibratorrens, og den har fått lufttørke eller blitt skylt av, bør man pudre vaginaen med et etterbehandlingspudder beregnet for realistiske sexleketøy. Går du tom for etterbehandlingspudder, kan du fint bruke talkum-pudder som erstatning.

Rengjøring av Womanizer

Om du har en Womanizer, eller et annet sexleketøy som bruker trykkbølger, er det viktig å bruke vibratorrens i sprayform fremfor gelé for ikke å tette for de deilige trykkbølgene!

Når produkter lukter

At et sexleketøy avgir lukt når det er nytt, kan ha flere ulike grunner. Noen dildoer og vibratorer av plast og geléliknende materialer inneholder plastmykner, såkalte ftalater. Plastmykner kan avgi en nokså sterk lukt, og disse vil aldri bli helt borte selv om man vasker og renser sexleketøyet. En annen grunn til lukt, kan være forpakningen. Om pakken er helt tett og laget av et materiale som avgir lukt, kan også sexleketøyet avgi noe av den samme lukten. Når det er pakket helt tett, vil lukten kunne bli noe kraftig. Noen materialer lukter også mer enn andre selv uten tilsatte kjemikalier eller stoffer, for eksempel gummi. 

Materiale som glass, stål, keramikk, aluminium, hardplast og silikon lukter svært lite. De fleste andre materialer vil avgi en svak lukt. Det er altså normalt at sexleketøyet vil kunne lukte noe. Dersom du er vár på lukten, kan det lønne seg å kjøpe en dildo eller vibrator av et type materiale som er kjent for å ikke lukte. 

Om du har funnet et sexleketøy som er helt perfekt for deg, men med en sjenerende lukt, kan du prøve å la produktet lufte seg utenfor pakken. La det ligge ute noen timer eller en dag, og se om det kan hjelpe på lukten. Bruk intimsåpe og lunkent vann for å rengjøre sexleketøyet, og avslutt med en grundig rens med vibratorrens. Dette vil også kunne hjelpe på lukten rett etter at produktet er tatt ut av pakken. Om du oppbevarer sexleketøyet i en lufttett beholder, vil det kunne lukte sterkere når du tar det fram igjen. På noen dildoer og vibratorer vil lukten avta med tiden. I mellomtiden kan du benytte et kondom over når du bruker sexleketøyet, da gjerne et kondom med en frisk lukt. 

Tips til tørking

Sliter du med at produktet blir loete når du tørker det med et håndkle eller et papir? Bruk glasshåndklær i stedet for vanlige håndkler! Disse er mer eller mindre lofrie, og trekker også til seg fuktighet på en bedre måte.