10 rimelige måter å feire Valentine på

Her er 10 tips til hvordan du kan vise din utvalgte at hen betyr noe spesielt for deg - uten at du behøver å tappe bankkortet for penger...

1. En litt annerledes kjærlighetserklæring

Fyll rommet med rosa og røde ballonger og la hver ballong inneholde en liten lapp til din kjære. Lag små striper av papir, og skriv ned alt du elsker med personen eller med dere som par. Fyll tomme ballonger med lappene, og blås så opp ballongene. Spre dem ut over hele rommet. Ved første øyekast vil ballongene bare se ut som vanlig Valentine-dekorasjon, men din kjære vil få en svært hyggelig - og morsom - overraskelse når ballongene sprekkes.

artikkel_valentine_ballong_hjerte.jpg

2. Adgang kun for voksne

Hent fram den barnslige siden av dere, og bygg et koselig fort med adgang kun for voksne! Innred fortet med tepper og myke puter, og planlegg en hel dag med film-maraton. Om det er en stund siden du har bygd et slikt fort, vil du raskt bli minnet på hvor gøy det er. Sett det opp foran TV-en, lag popkorn og kryp sammen for å se film etter ønske hele dagen! Kanskje dere skal se Fifty Shades of Grey...?

3. Lag et post-it-hjerte

Dekk speilet på badet eller soverommet med post-it-lapper hvor du lister opp alt du elsker ved han eller henne. Form alle lappene til et stort hjerte, eller sett dem sammen slik at de former et morsomt og søtt ord eller sitat.

artikkel_valentine_post-it_hjerte.jpg

4. En gammel klassiker

Overrask din kjære med selvlaget frokost på sengen. En koselig frokost trenger ikke å betyr timer på kjøkkenet med kompliserte oppskrifter og gourmet-ingredienser. Gå på skattejakt i matskap og kjøleskapet, eller handle inn litt dagen før. Sett sammen noe enkelt, men smakfullt, som dere begge liker. Bonuspoeng for alle rettene du klarer å lage i hjerteform!

5. Lag en romantisk idébank

Mange par opplever å falle inn i en rutine når man endelig har tid til en kveld til å gjøre noe spesielt, men å ha et utvalg å velge fra kan gjøre forholdet mer kreativt. Fyll derfor en krukke, et stort glass eller en søt boks med ideer til framtidige dater og aktiviteter dere kan gjøre sammen. Skriv opp alle forslag du kommer på, både dater dere har snakket om og noe dere aldri har opplevd sammen. Det kan være noe dere kan gjøre innenfor hjemmets fire vegger, i hagen, i parken eller aktiviteter som krever litt mer. Trekk én lapp allerede for denne kvelden, og gjør det lappen sier.

artikkel_valentine_krukke.jpg

6. Lag en "Valen-timeline"

Lag en tidslinje over forholdet deres, som minner dere på alle de øyeblikkene og opplevelsene sammen som dere er mest glad i. Skriv ut bilder fra opplevelsene dere har hatt sammen, og skriv ned detaljer fra hendelsen på baksiden av bildene. Prøv å huske så mye som mulig fra alle opplevelsene, slik at dere begge kan se tilbake på alle de fine stundene og sammenlikne minner. Heng dem opp i rekkefølge på et bånd eller en snor, for eksempel med små klesklyper av tre. Heng båndet i trappen, eller et annet sted hvor partneren din vil se det. 

7. Skattejakt for voksne

I disse dager er det litt mer utfordrende å finne på aktiviteter å gjøre sammen, utenfor husets fire vegger. Men, en romantisk gåtur vil nok ikke slå feil. Særlig ikke hvis du tar din kjære med på en spennende skattejakt, hvor dere er innom alle stedene dere liker best eller har minner fra. Dere kan også stoppe utenfor steder du ønsker å besøke med din kjære når det blir mulig. Gjør hintene eller sporene i skattejakten til små, søte eller kjærlige dikt. Gjem dem på alle de ulike stedene, og la din kjære lete seg fram og dermed lede dere på en rundtur som går til alle deres favorittsteder der dere bor.

8. Lag hjemmelagde kuponger

Lag en liste med aktiviteter som ikke betyr enorme utgifter, men som partneren din ville elske å gjøre eller få. For eksempel kan kupongene gi en massasje, en filmkveld hvor han/hun får bestemme både film og snacks, eller en tjeneste han eller hun ville satt ekstra pris på. La partneren din "løse inn" når han eller hun måtte ønske. Du kan også lage din egen vri med tidsfrist eller gavekort som kun gjelder spesifikke dager.

valentine_kupong_2.jpg

9. Gjem små kjærlighetserklæringer rundt i hjemmet

Snik små lapper med kjærlige ord på rundt på steder du vet partneren vil komme over dem i løpet av dagen. Om dere ikke bor sammen kan du legge lapper rundt i leiligheten hans/hennes, i bilen, i jakkelommene, veska eller liknende. Sørg for at partneren ikke vil finne alle samtidig, men komme over en og en lapp gjennom dagen. Du vet antakelig selv hvor godt det føles å finne en 200-lapp i lomma som du hadde glemt at lå der, så forestill deg hvor koselig det vil være å finne tilfeldige kjærlighetsoverraskelser overalt. 

10. Ta deg av partnerens gjøremål for dagen

Stå opp tidlig for å få unna alle irriterende gjøremål på partnerens to do-liste, sånn at dere kan tilbringe hele dagen sammen uten at en av dere bare "må" ordne noe. Små handlinger av ren og skjær godhet blir alltid satt pris på, for ikke å snakke om hvor mye ekstra tid dere vil få til å kose dere hele dagen. 

Kilde: cosmopolitan.com