10 rimelige måter å feire Valentine på

Ingen grunn til å måtte tømme bankkortet eller sparegrisen for å vise at du er glad i noen på Valentinsdagen. Mange har nok fått dagen litt "opp i halsen" på grunn av kjøpepresset, men du trenger faktisk ikke å bruke masse penger for en minnerik dag i kjærlighetens tegn. Her er 10 tips til hvordan du kan vise din utvalgte at han/hun betyr noe spesielt for deg. 

1. Fyll rommet med rosa og røde ballonger, hvor hver ballong inneholder en liten lapp spesielt til han/henne.

Din kjære må stikke hull på ballongene for å lese hva du har skrevet på lappene. 

Lag små striper av papir, og skriv ned alt du elsker med personen eller med dere som par. Fyll tomme ballonger med lappene, og blås så opp ballongene. Spre dem ut over hele rommer. Ved første øyekast, vil ballongene bare se ut som vanlig Valentine-dekorasjon, men din kjære vil få en svært hyggelig - og morsom - overraskelse når ballongene sprekkes. 


2. Hent fram den barnslige siden av dere, og bygg et koselig fort av tepper - bare at dette fortet kun har adgang for voksne!

Innred fortet med tepper og myke puter, og planlegg en hel dag med flm-maraton. Om det er en stund siden du har bygd et slikt fort, vil du raskt bli minnet på hvor gøy det er. Sett det opp foran TV-en, lag popcorn og kryp sammen for å se film etter ønske hele dagen! 


3. Dekk speilet på badet eller soverommet med post-it-lapper, gjerne hjerteformede, hvor du lister opp alt du elsker ved han eller henne.

Forme alle lappene til et stort hjerte, eller sett dem sammen slik at de former et morsomt og søtt ord eller sitat.

Foto: theyesgirls.com


4. Overrask din kjære med selvlaget frokost på sengen.

En koselig frokost trenger ikke å betyr timer på kjøkkenet med kompliserte oppskrifter og gourmet-ingredienser. Gå på skattejakt i matskap og kjøleskapet, eller handle inn litt dagen før. Sett sammen noe enkelt, men smakfullt, som dere begge liker. Bonuspoeng for alle rettene du klarer å lage i hjerteform!


5. Fyll en krukke, et stort glass eller en søt boks med ideer til framtidige dater og aktiviteter dere kan gjøre sammen.

Mange par opplever å falle inn i en rutine når man endelig har tid til en kveld til å gjøre noe spesielt, men å ha et utvalg å velge fra kan gjøre forholdet mer kreativt. Skriv opp alle forslag du kommer på, både dater dere har snakket om og noe dere aldri har opplevd sammen. Det kan være noe dere kan gjøre innenfor hjemmets fire vegger, i hagen, i parken eller aktiviteter som krever litt mer. Trekk én lapp allerede for denne kvelden, og gjør det lappen sier.


6. Lag en "Valen-timeline" for forholdet deres, som minner dere på alle de øyeblikkene og opplevelsene sammen som dere er mest glad i.

Skriv ut bilder fra opplevelsene dere har hatt sammen, og skriv ned detaljer fra hendelsen på baksiden av bildene. Prøv å huske så mye som mulig fra alle opplevelsene, slik at dere begge kan se tilbake på alle de fine stundene og sammenlikne minner. Heng dem opp i rekkefølge på et bånd eller snor, for eksempel med små klesklyper av tre. Heng båndet i trappen, eller et annet sted hvor partneren din vil se det. 

 
7. Ta med din kjære på en spennende skattejakt, hvor dere er innom alle stedene dere liker best eller har minner fra. 

Å feire Valentindagen helt uten noen form for klisjé er nesten umulig, med mindre man er singel og overser dagen totalt. Gjør hintene eller sporene i skattejakten til små, søte eller kjærlige dikt. Gjem dem på alle de ulike stedene, og la din kjære lete seg fram og dermed lede dere på en rundtur som går til alle deres favorittsteder. Skattejakten kan være i nærområdet, eller du kan forberede en litt lengre runde som kanskje krever bil, sykkel eller kollektiv transport. 


8. Gi en herlig gave bestående av kjærlighets-kuponger.

Lag en liste med aktiviteter som ikke betyr enorme utgifter, men som partneren din ville elske å gjøre eller få. For eksempel kan kupongene gi en massasje, en filmkveld hvor han/hun får bestemme både film og snacks, eller en tjeneste han eller hun ville satt ekstra pris på. Lag små kuponger partneren din kan benytte seg av og "løse inn" når han eller hun måtte ønske. Du kan også lage din egen vri med tidsfrist eller kuponger som kun gjelder spesifikke dager. 

9. Snik små lapper med kjærlige ord på rundt på steder du vet partneren vil komme over dem i løpet av dagen.

Om dere ikke bor sammen kan du legge lapper rundt i leiligheten hans/hennes, i bilen, i jakkelommene, veska eller liknende. Sørg for at partneren ikke vil finne alle samtidig, men komme over en og en lapp gjennom dagen. Du vet antakelig selv hvor godt det føles å finne en 200-lapp i lomma som du hadde glemt at lå der, så forestill deg hvor koselig det vil være å finne tilfeldige kjærlighets-overraskelser overalt. 


10. Stå opp tidlig for å få unna alle irriterende gjøremål på partnerens to do-liste, sånn at dere kan tilbringe hele dagen sammen uten at en av dere bare "må" ordne noe.

Små handlinger av ren og skjær godhet blir alltid satt pris på, for ikke å snakke om hvor mye ekstra tid dere vil få til å kose dere hele dagen.

 

 

Kilde:

cosmopolitan.com