Vaginakuler – derfor bør du trene underlivet

Lurer du på hvorfor du bør bruke vaginakuler? Knip deg til bedre orgasmer, mer sexlyst og naturlig glid...

De fleste har hørt at det er bra å trene bekkenbunnen, men hvor mange er det som egentlig gjør det? Mange venter dessverre til etter fødselen før de begynner å knipe (og da av ren nødvendighet). Vaginakuler er et hjelpemiddel som kan gjøre det lettere og mer pirrende å trene de skjulte underlivsmusklene. 

Du kan eksempelvis trene med vekter i kulene, og øke vekten etterhvert som du blir sterkere. Start treningen i dag.

1. Opplev kraftigere orgasmer

Vaginakuler er det sexleketøyet som flest norske kvinner ønsker å prøve, ifølge en ny innsiktsundersøkelse utført av Kondomeriet i samarbeid med Brand Cognition (2019). Det er ikke uten grunn at vaginakuler har et så godt rykte på seg! Effekten av å trene underlivet er blant annet sterkere orgasmer! En orgasme er "ufrivillige" sammentrekninger av bekkenbunnsmuskulaturen. Er musklene slappe, blir orgasmene slappe!

Bildetekst: Ami vaginakuler er svært enkle i bruk, og gjør treningen av bekkenbunnen og skjedemusklene til en lek.

2. Få mer sexlyst

Bekkenbunnsøvelser styrker kontakten mellom hjernen og underlivet, noe som gjør deg mer følsom for de små kriblingene du kjenner når du blir kåt. Økt blodomløp gjør i tillegg klitoris mer “erigert”, slik at den blir mer følsom for berøring. 

Les også: Tren opp sexlysten 

3. Skjeden blir mer juicy

Ja, du leste riktig. Økt blodgjennomstrømning vil også stimulere kjertlene i skjeden til å produsere mer naturlig lubrikasjon. En tørr skjede kan gjøre sex ubehagelig og lite lystbetont. Hvis du opplever at det er vondt å føre inn vaginakulene, kan du bruke litt glidemiddel.

4. Samleie blir diggere

Å bruke musklene aktivt under sex kan gjøre at skjeden blir mer blodfylt, våt og sensitiv for berøring. Trente muskler gir dessuten en trangere skjede, noe som fører til mer trykk og friksjon under penetrering. Det er deilig for begge!

5. Kniping gir lettere fødsel

Flere undersøkelser viser at trening av bekkenbunnen gjør at muskulaturen blir smidigere og sterkere slik at fødselen blir kortere. Smidigere muskler hindrer også skader i underlivet under fødselen, og gir raskere bedring etter fødsel.

6. Forebygger og behandler inkontinens

Med et treningsprogram for de skjulte underlivsmusklene trenger du ikke bekymre deg for å hoppe, hoste, le eller løfte tungt. Sterke muskler gir deg bedre kontroll og kan forebygge en av de vanligste kvinneplagene som ofte oppstår etter fødsel eller i overgangsalderen.

Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 8-12 repetisjoner, 3 runder. Tre til fire ganger i uken. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på disse musklene og kan bruke dem aktivt! 

Kilder: KK, Gro Isacksen "Mer Lyst" (2010), Kondomeriets innsiktsundersøkelse (2019)..