Vaginakuler - en guide

Vaginakuler er ment for å trene opp musklene i skjeden og bekkenet. Treningen forebygger inkontinens og urinlekkasje, og er spesielt anbefalt etter fødsel da det hjelper skjeden tilbake til normal muskulatur. Å trene disse musklene hjelper også henne med å få bedre kontroll over orgasmene sine.

Generelt om vaginakuler

Under samleie kan man bruke musklene i skjeden og bekkenbunnen som et verktøy for å kontrollere orgasmen. I stedet for å "bare å ligge der" og vente på orgasmen, kan man velge å la musklene gjøre jobben. Vaginakuler kommer i ulike størrelser, farger, materialer og fasonger. De brukes på litt ulike måter: De små kulene er ment til å brukes "der og da", ved man tar inn kulene og kniper rundt dem. De store kulene derimot, kan brukes i opptil flere timer. Du kan for eksempel gå tur eller jogge samtidig som du bruker kulene. En fantastisk bonus med de store kulene er at de kan gi deg orgasme når de anvendes. Dersom man jogger vil kulene kjennes veldig godt, og når man i tillegg kniper kan det gi orgasme. Her kan du altså nyte selve treningen, samtidig som du nyter tanken på hvilken effekt kuletreningen har.

Kulene er lite tidkrevende, og er like enkle som en tampong å føre på plass. De vanligste typene vaginakuler består av to små kuler, enten sammenhengende eller enkeltvis, som føres opp i skjeden. Når du er i bevegelse vil kulene falle ned mot skjedeåpningen og på den måten blir du "tvunget" til å knipe. Dette gir den samme effekten som vanlige knipeøvelser, men man kan oppnå et raskere resultat ved bruk av kuler. Bedre bekkenmuskulatur vil kunne gi deg et mer stimulerende sexliv, forebygge uønsket vannlating og være meget effektivt etter en fødsel. Dessuten synes mange det er pirrende og kjenne kulene bevege seg i skjeden.

Kondomeriet har et variert utvalg av forskjellige vaginakuler, slik at du kan finne ut hvilke kuler som passer best til ditt behov og din kropp.

Små vaginakuler uten snor

Vaginakuler av glass er et eksempel på slike kuler. De kan også være i materialer som metall, hardplast, stål og silikon. Kulene kommer som par, med to kuler av samme størrelse. Slik brukes disse:Start med den ene kulen, og før kulen omtrent et fingerledds lengde inn i skjeden mens du står oppreist. Kulen skal ligge akkurat innenfor skjedeåpningen. Nå vil du måtte bruke musklene for å holde den der uten at den glir ut igjen. Stram muskelen, og slapp av igjen i flere intervaller.

Tren hver dag i to ukers tid. Start med 5 minutter, og øk litt etter hvert som du kjenner at det går bedre. Når du klarer 15 minutter med én kule, kan du øke til to. Før den andre inn ca. én fingerledd-lengde slik at de blir liggende etter hverandre i skjedeåpningen. Nå har du dobbelt så mye vekt å måtte holde igjen.

Enkelte er skeptiske til slike kuler ettersom de ikke har en snor man kan dra dem ut med. Vaginakulene vil falle ut av seg selv når du slapper av, og har ingen steder "å forsvinne". De er derfor helt trygge å bruke selv om de ikke har snor.

Vaginakuler med utskiftbar vekt

Aquaflex vaginavekter er et typisk eksempel på vaginakuler som består av hylser og vekter. Hylsene i seg selv er svært lette, men kan fylles med vekter med ulik tyngde. Aquaflex har eggeformede hylser og fire løse vekter. Med slike kan man bruke de samme kulene også etter hvert som man blir sterkere, og oppnå mer progresjon i treningen.

Vibrerende vaginakuler

Med vibrerende vaginakuler kan du kombinere trening av bekkenmuskulatur og nytelse. Kulene trenger fortsatt å bli holdt opp ved hjelp av knipeøvelser, men vil kjennes godt mot g-punkt med dyptgående vibrasjoner. Ta en titt på disse vibrerende vaginakulene fra We-Vibe eller disse fra Magic Motion! Begge kan styres gjennom smarttelefonen din.

Enkle og doble vaginakuler med snor

Doble og enkle kuler med snor brukes på samme måte. Plasser kulene i skjeden. Bruk gjerne litt glidemiddel når du fører inn kulene, så vil det være enklere. Når kulene ligger på plass, vil du kunne både sitte og stå uten å kjenne ubehag. Vaginakulene vil ligge trygt i skjeden, og kan fint sitte inne mens du går rundt med uten at de faller ut.

To måter å bruke disse på:

1) Disse kulene avgir en “vibrerende” følelse når man beveger på hoftene, uten at de har en vibrerende motor. Disse “vibrasjonene” er med på å gi bekkenmuskulaturen signaler om å trekke seg sammen, slik at du får både trening og deilig stimuli på en og samme tid. Gå rundt med dem, eller for de mer drevne: Ta en joggetur!

2) Du kan også bruke disse vaginakulene til trening ved at du ligger på ryggen i senga og trekker i snoren, samtidig som du bruker skjedemuskulaturen til å holde igjen kulene. Knip og tell til ti, og slapp deretter av. Gjenta flere ganger, og øk antallet og lende etter hvert. Ikke trekk hardt i snoren, men nok til at du kjenner at du holder igjen kulene med skjeden. Ami vaginakulesett er et eksempel på en kombinasjon av enkle og doble kuler. Dette er et sett med tre trinn, hvor omkretsen på kulene minker mens vekten øker for hvert trinn.

Viktig: Vi anbefaler ikke å bruke vaginakuler under samleie.

Et par vanlige spørsmål om vaginakuler og bruk

Kan kulene forsvinne «opp» eller inn i skjeden, slik at man ikke får dem ut igjen?

- Mange lurer på dette og vi kan berolige deg med at det ikke er noe å bekymre seg for. Vaginakuler er enten såpass store eller såpass tunge og små at de vil komme ut av seg selv når man slapper av i bekkenmusklene - gravitasjonen bestemmer. Det er ingen grunn til å bekymre seg for at man ikke skal kunne få kulene ut igjen, da det ikke er noen mulighet for at kulene kan forsvinne inn i kroppen.

Hva skal man gjøre dersom kulene havner for langt inn?

- Stå avslappet med bena lett fraskilte, og slapp helt av i bekkenbunnsmusklene. Kulene vil komme ut av seg selv. Om de ikke faller ut av seg selv med en gang, kan du pirke de forsiktig ut med en finger. Vaginakulene skal ligge i skjedeåpningen, så de skal være enkle å få tak i.