Sexleketøy for nybegynnere

Jungelen av sexleketøy er stor og spennende, men det er ikke alltid like lett å finne frem. Spesielt forvirrende kan det være om man er helt ny på området, men Kondomeriet guider deg gjennom! 

Ulike sexleketøy for ulike behov og ønsker 

Det aller vikigste er å huske på er at alle er skapt forskjellig, og dermed har forskjellige preferanser til hvordan man liker å bli tilfresstilt. Noen vil ha det søtt og lite, mens andre vil ha det større og mer naturtro.

Det dyreste er ikke alltid det beste, men kvalitet og pris går ofte hånd i hånd. Når man kjøper en vibrator, dildo, vagina, buttplug eller noen andre sexleketøy for aller første gang, kan det lønne seg å finne et prisnivå man er komfortabel med. Om ikke det første sexleketøyet får deg til å se stjernehimmelen, så har man ikke lagt for mye penger i kjøpet. Da har man testet noe, og kan lete videre etter den perfekte sengekameraten. 

Her får du en generell oversikt over de ulike typene sexleketøy. 

Hva gjør de forskjellige sexleketøyene?

 • Dildo

  - Er et sexleketøy uten motor til innvendig bruk. Dildoer kan være naturtro, designformet, med og uten testikler og i alle slags materialer. En dildo må beveges frem og tilbake selv, og passer aller best til de som enkelt får orgasme ved vanlig penetrering.

  - Se vårt utvalg av dildoer - 
 • Vibrator

  - Deles opp i to forskjellige varianter: Til innvendig og utvendig bruk. De til innvendig bruk ser ut som en dildo, men er utstyrt med en motor som vibrerer. Disse kan være både designformet og naturtro, og laget i silikon, lateks, hardplast, metall og hudlignende materialer for ekstra naturtro følelse. Vibratorer kan være oppladbare, gå på batterier eller drives av strøm. 

  Vibratorer til utvendig bruk er gjerne av mindre størrelse, og mer hendige til å bruke på alle erogene soner for han og henne. Utforsk klitoris, brystvorter, testikler, perineum og andre steder dere liker å bli kost litt ekstra med. Klitorisvibratorer kan være utformet som små massasjestaver, til å sette på fingeren, som egg med og uten fjernkontroll, og de kan gå på batterier eller være oppladbare. 

  - Se vårt utvalg av vibratorer - 
  - Se vårt utvalg av klitorisvibratorer - 
 • Buttplug og analkuler

  - En buttplug er en dildo eller vibrator til analt bruk, og er derfor utstyrt med en sikkerhetsdel eller stopper nederst, slik at den ikke kan forsvinne inn i anus. Det kan oppstå vakuum, slik at en vanlig vibrator kan bli sugd opp og ikke komme ut av seg selv. Buttpluggen brukes enten ved å føre den inn og ha den der under samleiet og kan beveges på om ønskelig, eller vibrere pirrende. Mannens p-punkt, prostata, stimuleres lett med en buttplug med en liten bøy i tuppen, som en krum finger.

  Analkuler er små eller mellomstore kuler på en snor. Det er ofte mer enn 4 kuler og man fører inn de antall kulene man ønsker. Under orgasmen kan man trekke forsiktig i snoren slik at kulene stimulerer til en heftigere orgasme. Enkelte kuler kommer også med vibrasjon som pirrer ekstra under samleiet.

  - Se vårt utvalg av anale sexleketøy - 

 • Vagina

  - Er en hylse med penetreringsmuligheter. Hylsen kan være laget av lateks, silikon, cyberskin eller annet materiale og er ment for å simulere et samleie, og pirre penis. Noen er mest mulig naturtro eller avstøpninger, andre i spreke farger, eller helt uten noen naturtro utseende. Riller, nupper eller vibrasjoner gir mer stimulering, jo mer av dette jo mer stimulerer den. Alle vaginaer og hylser trenger glidemiddel for å fungere optimalt. Vaginaer kommer i alt fra avlange, håndholdte hylser til naturtro avstøpninger i virkelig størrelsesformat. 

  - Se vårt utvalg av vaginaer - 
 • Penisring og ereksjonsring

  - En penisring kan stimulere både han og henne med nupper eller børster, eller vibrasjoner, men finnes også uten motor. Enkelte penisringer er svært strekkbare og gir ikke noen ereksjonsfremmende stimulering. Andre strammer godt, som for eksempel en ereksjonsring, som holder blodsirkulasjonen ute i svamplegemet for en hardere og mer intens ereksjon. Noen menn opplever at penis blir mer følsom, andre at orgasmen blir mer intens.

  - Se vårt utvalg av penisringer - 

 • Vaginakuler

  - Kulene finnes både med og uten snor. Vaginakuler uten snor er ment kun for å trene skjedemuskelen, med en godt trent skjedemuskel vil man kunne oppleve å ha mer kontroll rundt det å få en orgasme, samtidig som man kan få enda deiligere orgasmer.

  Kulene med snor har små kuler på innsiden som gir en slags vibrerende effekt når man beveger på de. Når de ligger i skjeden vil man få deilig stimuli samtidig som man trener muskulaturen.

  - Se vårt utvalg av vaginakuler - 
  - Les mer om vaginakuler - 

Vi hjelper deg gjerne med valget 

Dersom du fortsatt er litt usikker på hva slags sexleketøy som kan passe dine behov, kan du ta en titt på våre anbefalte produkter eller se hva andre kunder mener om produktene i produktomtalene. Se også vår guide til hva slags materiale du bør velge. 

Trenger du mer veiledning? Ta gjerne kontakt i en av våre butikker eller med kundeservice på e-post: kundeservice@kondomeriet.no (tlf.: 66 81 21 00).