Penisfakta: Visste du dette om penis? | Kondomeriet

Penisfakta: Visste du dette om penis?

Du trodde kanskje du visste alt om penis? Her er 15 fakta om mannens penis og pung du kanskje ikke visste om!

Artikkel-faktaompenis-bilde1.png

Penisfakta-overskrift.png1. Hvor mye forhud man har, varierer fra mann til mann

Noen har så mye forhud at den henger ut over penishodet og nesten likner en snabel. Andre har så kort forhud at man ser litt av glansen. Noen menn har dessuten så trang forhud at det ikke går an å dra den bakover eller at det gjør vondt å gjøre det. 

2. Ingen penis er helt rett eller jevn

Man skulle kanskje tro at de aller fleste peniser er helt rette, men slik er det altså ikke. Peniser peker som regel litt mot høyre eller venstre. Dette gjelder både slappe og erigerte peniser. 

3. Over 5 av 10 har små nupper på penis

Har du opplevd å få små nupper på penis? Ingen grunn til bekymring! Disse nuppene kan sitte på kanten av penishodet, ved urinrøret og penisstrengen. Nuppene kan også være hvite. De dukker som oftest opp i puberteten og kalles "penile papler". Nuppene er helt ufarlige og forsvinner ikke med medisiner eller såpe. Mer enn halvparten av alle gutter har sånne nupper. 

4. Penisen har ikke underhudsfett

Det betyr at det er lett å se hva som fins under huden på penis. Man ser blodårene, men også prikker som kan stikke ut. De prikkene er enten hårsekker eller talgkjertler som er der for å gjøre huden smidig.

5. Penis har mer pigment enn mange andre steder på kroppen

Derfor er penis ofte litt mørkere enn resten av kroppen. Pigmentet kan være litt ujevnt fordelt, sånn at penis får et litt skjoldet utseende. 

6. Den ene ballen er større enn den andre

Det er helt normalt at menn har én testikkel som er større enn den andre. Den ene testiklen henger også litt lenger ned enn den andre. Det er fordi at menn skal kunne bevege seg uten at ballene gnager eller skumper borti hverandre. 

7. Størrelsesforskjellen mellom peniser er størst i slapp tilstand

Forskjellen skyldes at penisene tømmer seg for ulik mengde blod når ereksjonen går ned. Størrelsesforskjellen mellom to pikker, blir altså mindre når de er erigert.

Artikkel-penisfakta-bilde2.png

8. Noen menn får vondt i penis etter sex

Det bør ikke bety at noe er galt! Det kommer rett og slett av at nervene i penis har hatt det godt og trenger å hvile seg, på samme måte som noen kvinner kan bli såre etter sex. Det kan også skje etter en håndjobb eller oralsex. Så det kan lønne seg å ta seg en pause mellom slagene...

9. Du kan faktisk brekke penis

Det er ingen bein i penis som kan brekkes, så det er umulig for penis å brekke i ordets rette forstand. Men det finnes likevel en diagnose som heter penisbrudd eller penisfraktur. Det er altså ikke ben som brekkes, men den solide hinnen som omkranser svampelegemene inne i penis sprekkee og vil resultere i en veldig smertefull hevelse. Det kalles rett og slett for en brukket penis fordi det minner såpass mye om et vanlig brudd. Skader under sex, særlig under cowgirl-stillingen, har skylden for rundt en tredjedel av penisbruddene som skjer - så vær forsiktig! 

10. Menn får flere ereksjoner i løpet av natten

Morrabrød har vi hørt mye om, men visste du at menn ofte også får flere ereksjoner i løpet av natten? I gjennomsnitt har en sunn mann 3 til 5 ereksjoner i løpet av en hel natts søvn. Hver ereksjon kan vare så lenge som opptil 25 til 35 minutter. Det tilsvarer nesten 4 timer med ereksjon i løpet av natten! 

Visste du at også kvinner kan oppleve det samme? Les flere fakta om klitoris her!

11. Menn med store sko...

... har store føtter, og ikke nødvendigvis en stor penis. Til tross for alt du kanskje har hørt om store føtter og stor penis, har det til dags dato ikke blitt funnet noen direkte kobling mellom dem.

12. Phallophobia

Det finnes en fobi for det meste - også for peniser. Om du lider av phallophobia, er du rett og slett redd for peniser!

13. Liten penis-syndrom

Liten-penis syndromet er en form for sykdom som gjør at man går rundt med angst for at penis er altfor liten - selv om den er normal. Mange tror faktisk de har et problem på lik linje med det lille fåtallet av befolkningen som er født med mikropenis. Grensen for mikropenis varierer litt ut ifra hva som er gjennomsnittsstørrelsen, men for en fullt utviklet mann vil erigert penislengde ligge på mellom tre og fire centimeter. 

Artikkel-penisfakta-bilde3.png

14. Den aller første ereksjonen

Mannens første ereksjon skjer lenge før han er født. Faktisk kan babyer få ereksjon i livmoren. Det har blitt bevist av ultralyd. Når et guttefoster er 16 uker gammelt, opplever det jevnlige ereksjoner frem til fødselen. 

15. Oralsex på egen hånd

Dette har vel alle menn prøvd der ute, men det er faktisk noen menn som er myke nok til å gi seg selv en blowjob! Skulle du ønske du var én av dem kanskje...?

Nysgjerrig på å prøve ut sexleketøy for han? 

sexleketøyforhan.png

Kilder: "Respekt - en sexbok for gutter" av Inti Chavez Perez, glamourmagazine, NHS, "Penis - en håndbok" av Sturla Pilskog.