Bekkenbunnstrening for menn

Det er ikke bare kvinner som bør gjøre knipeøvelser. Ved å trene bekkenbunnsmusklene kan menn oppleve bedre orgasmer, kraftigere ereksjoner og mer sexlyst!

Knipeøvelser er ikke kun forbehold kvinner. Faktisk er det mange grunner til at også menn, i alle aldere, burde legge knipeøvelser inn i treningsprogrammet sitt. 

Den danske sexologen Jesper Bay Hansen skriver det så fint i boken "Hvad alle bør vide om mænd":

Funksjonelt sett henger hele bekkenbunnen og penis sammen som de mekaniske delene av en bilmotor. Og som andre motorer må den smøres jevnlig for at den skal fungere optimalt og ikke ruste.

Hvorfor bør menn trene musklene i bekkenbunnen?

En slapp muskulatur i bekkenbunnen er uheldig av mange årsaker. For eksempel kan en slapp bekkenbunn gjøre at man kommer for fort og at man får problemer med ereksjonen. En sterk bekkenbunnsmuskulator derimot...

En bedre ereksjon: Under en ereksjon strømmer det blod til svamplegemene i penis, og én av oppgavene til musklene i bekkenbunnen er å sørge for at blodet ikke forlater penis. Med andre ord: Jo sterkere bekkenbunn, desto bedre ereksjonskvalitet. 

Bedre kontroll over utløsningen: Under en utløsning trekker bekkenbunnsmusklene seg sammen i rytmiske bevegelser. En svak muskulatur i bekkenbunnen kan derfor resultere i at sæden siver ut, fremfor å sprute. En sterk bekkenbunnsmuskulator gir derimot kraftige ejakulasjoner. Ved å trene sin bekkenbunn mener man at mannen kan trene sin kontroll over utløsningen, men også volumet av sædavgangen, kraften som sæden sprutes ut i og orgasmekvaliteten!

Økt sexlyst: Når du hver dag setter et bevisst fokus på kjønnsorganet ditt, som du må når du skal knipe, styrkes koblingen mellom hjernen on kjønnsorganet. Signaler mellom dem fanges lettere opp og kan merkes med en gradvis økt sexlyst! 

Hvordan trene bekkenbunnen for menn?

For å skjønne hvilke muskler du skal knipe og på hvilken måte, kan du prøve å stoppe urinstrålen når du tisser. Det er de samme musklene og metoden du skal benytte ved knipeøvelsene. Når du gjør et knip korrekt, kan du kjenne at det gir et lite rykk i penisroten. Du kan også holde et par fingre på mellomkjøttet (området mellom anus og pungen). Hvis området løfter seg litt, gjør du det riktig. Når du spenner korrekt, er kraften omtrent den samme som når du presser lepper hardt sammen. Større er ikke effekten. Det er viktig at du kniper med maksimal kraft, uten å bruke andre muskler. Her er noen forskjellige knipeøvelser du kan prøve!

Øvelse 1

Gjør tre kraftige knip, så hardt som mulig. Start bakfra ved å knipe sammen anus som om du holder inne en fis. Øvelsen styrker primært musklene i den bakerste delen av bekkenbunnen. Hold hver knip i 5-10 sekunder og med maksimalt 10 sekunders pause.

Gjør deretter tilsvarende knip, men la disse starte forfra, så du vinker med din penis. Denne øvelsen styrker primært musklene i den forreste delen av bekkenbunnen. 

Øvelse 2 kan trenes både liggende, sittende eller stående. Det er anbefalt å gjøre programmet morgen og kveld i minst 3 mnd.

Øvelse 2

Begynn med å knipe i 3 sekunder, slipp opp like lenge, og gjenta 10 ganger, 2 ganger per dag. I løpet av et par uker øker du gradvis knipe- og slipptiden til 6 sekunder (x 10), og tar i maksimalt ved knipet uten å holde pusten eller bruke andre muskler.

Øvelse 3

Denne øvelsen går ut på at du "vipper" penis opp og ned når den er erigert. Øvelsen styrker nemlig de musklene som kan hindre for tidlig utløsning. Når du kjenner at du skal til å komme, kniper du sammen muskelen for å holde tilbake utløsningen. Denne treningen kan også gjøres med en klut eller et håndhåndkle for å legge på mer vekt. Styrketrening for penis, rett og slett! 

Husk: Man skal ikke bevege overkroppen, bekkenet eller bena under øvelsene. Sørg også for at du ikke spenner i magen, ballene, lårene eller andre muskler underveis. Sete- og lårmuskler skal være avslappet.

Husk også å avspenne i musklene!

Det er også viktig å lære seg å spenne av i musklene. For som med all annen muskulatur, fungerer bekkenbunnsmuskulaturen best hvis de blir brukt og vekselvis får lov til å spenne og slappe av. For å avspenne bekkenmuskulaturen kan du late som om du både promper og tisser på samme tid. På denne måten utstrekkes bekkenbunnen. For å slappe av, kan du også stå på alle fire. I denne stillingen slapper man nemlig helt av i bekkenbunnen. Prøv å slappe helt av i magen til det kjennes behagelig.

Ta deg tid

Uansett hvilke av øvelsene du prøver deg på, er det viktig å være tålmodig. Som med all annen trening, krever det målrettet innsats over tid. 

Du kan også velge selv om du vil gjøre treningsøvelsene og settene rett etter hverandre, med pauser eller til ulike tider på dagen. Velg det som passer best for deg – det viktigste er at knipeøvelsene blir gjort.

Kilder: Kondomeriet.no, "Hvad alle bør vide om mænd" av Jesper Bay-Hansen og Ann-Marlene Henning.