Bekkenbunnstrening for kvinner

Gjør styrke- og utholdenhetstrening for underlivet hjemme! Knipeøvelser er trening som du ikke behøver å dra på treningssenter for å gjøre!

Det er mange grunner til at kvinner burde legge knipeøvelser inn i treningsprogrammet sitt. Sterkere orgasmer og færre underlivsplager er noen av dem! Og det beste av alt, er at det er enkelt å gjøre knipeøvelser og å få resultatene man er på jakt etter. 

Knipeøvelser kan gjøres både med og uten hjelpemidler! Men når det er sagt, vil treningen både bli morsommere å gjøre og lettere å huske på om du velger å trene med vaginakuler eller en bekkenbunnstrener med app, tro oss... I tillegg vil du kunne se resultater raskere!  

Du finner alle våre vaginakuler og bekkenbunnstrenere med app her.

Helsefordeler ved en sterk bekkenbunn

Sterkere orgasmer: Effekten av å trene de skjulte musklene i underlivet er blant annet sterkere orgasmer! En orgasme er "ufrivillige" sammentrekninger av bekkenbunnsmuskulaturen, og om musklene er sterke, blir orgasmene også sterke! Økt blodomløp som følge av treningen gjør i tillegg klitoris mer erigert, slik at den blir mer følsom for berøring - noe som også hjelper på orgasmerfronten!

Lettere fødsel og barselperiode: Flere undersøkelser viser at trening av bekkenbunnen gjør at muskulaturen blir smidigere og sterkere slik at fødselen blir kortere. Smidigere muskler hindrer også skader i underlivet under fødselen, og gir raskere bedring etter fødsel.

Forebygger og behandler inkontinens: Sterke muskler i underlivet gir deg bedre kontroll og kan forebygge en av de vanligste kvinneplagene som ofte oppstår etter fødsel eller i overgangsalderen.

Økt sexlyst: Når du hver dag setter et bevisst fokus på kjønnsorganet ditt, som du må når du skal knipe, styrkes koblingen mellom hjernen on kjønnsorganet. Signaler mellom dem fanges lettere opp og kan merkes med en gradvis økt sexlyst! Dette gjelder for både kvinner og menn.

Hvordan trene bekkenbunnen for kvinner?

For å skjønne hvilke muskler du skal knipe og på hvilken måte, kan du prøve å stoppe urinstrålen når du tisser. Det er de samme musklene og metoden du skal benytte ved knipeøvelsene. Det er viktig at du kniper med maksimal kraft, uten å bruke andre muskler.  Sørg for at du ikke spenner i sete- og lårmuskler eller magen underveis. 

Hvordan vet jeg at jeg kniper korrekt?

Når du gjør et knip korrekt, kan du kjenne et innvendig løft, og en klemming rundt urinrøret, skjeden og endetarmen. Kraften vil ikke være større enn som når du presser munnen og leppene hardt sammen.

Her er noen forskjellige knipeøvelser du kan prøve!

Bekkenbunnstrening uten hjelpemidler

Velg en startposisjon som passer for deg, og ha bena fra hverandre. Knip med maksimal kraft uten å bruke andre muskler. Prøv å holde hver sammentrekning i omtrent 10 sekunder. Øk antallet sammentrekninger gradvis, til du er oppe i 10-12 av gangen. Når du klarer å utføre og holde 12 sammentrekninger, kan du legge til tre-fire raske sammentrekninger videre innover på slutten av holdeperioden. Det anbefales å gjøre 3 serier med 10-12 repetisjoner hver dag. Når du har fått opparbeidet deg den styken du ønsker deg, kan du gå over til å gjøre 10-12 sammentrekninger så hardt som mulig 2-3 ganger i uken for å vedlikeholde muskelstyrken i bekkenbunnen. Du kan velge selv om du vil gjøre settene rett etter hverandre, med pauser eller til ulike tider på dagen.

Tips: Dersom du har et problem med urinlekkasje, kan du gjerne gjøre treningen komplett ved å knipe i situasjoner du vet kan forårsake lekkasje. 

Knipeøvelser med vaginakuler

Denne øvelsen krever et par vaginakuler med snor. I denne øvelsen ligger du på ryggen i senga og trekker i snoren, samtidig som du bruker skjedemuskulaturen til å holde igjen kulene. Knip og tell til ti, og slapp deretter av. Gjenta flere ganger, og øk antallet og lende etter hvert. Ikke trekk hardt i snoren, men nok til at du kjenner at du holder igjen kulene med skjeden.

118279_vaginakuler_nova_svakom.jpg

Din egen personlige trener

Om du er som mange av oss, som skulle ønske at en personlig trener bare fortalte deg hva du skal gjøre, så har vi løsningen for deg! En bekkenbunnstrener med app er den mest personlige treneren du noen sinne kommer til å ha. Appen guider deg gjennom ulike treningsprogram og gir deg tips og veiledning om knipeteknikk. Du vil også kunne måle fremgangen din og se dine treningsøkter! 

119955_perifit_bekkenbunn_nedskjært.jpg

Husk også å avspenne i musklene!

Det er også viktig å lære seg å spenne av i musklene, så musklene både blir smidigere og sterkere. For å avspenne bekkenmuskulaturen kan du late som om du både promper og tisser på samme tid. Det høres kanskje teit ut, men på denne måten strekkes bekkenbunnen ut. For å slappe helt av i bekkenbunnen, kan du også stå på alle fire. Prøv å slappe helt av i magen til det kjennes behagelig.

Ta deg tid

Uansett hvordan du velger å trene eller hvilke treningsprogram du følger, er det viktig å velge det som passer for deg. Det viktigste er at det blir gjort! Det er også viktig å være tålmodig. Resultatene vil komme gradvis om du trener målrettet over tid, som med all annen trening!