Analsex: Derfor er ikke partneren din interessert

Kvinner og menn har ulike grunner til hvorfor de ikke ønsker å ha analsex.

Menn frykter hygienen, mens kvinner er redd for at det skal gjøre vondt.

Det viser tall fra Kondomeriets innsiktsundersøkelse fra 2019.

Derfor vil han ikke

Nesten så mange som 5 av 10 menn oppgir hygiene, eller rettere sagt mangel på hygiene, som den viktigste årsaken til at de ikke har lyst til å prøve analsex. De er rett og slett engstelige for å finne avføringsrester på penis etter analsex, hvilket ikke er så rart. Men – det er mulig de bekymrer seg unødig. 3 av 10 kvinner er også bekymret for dette, så om dette er hovedårsaken til at du ikke ønsker å prøve analsex, bør du lese videre.

Med mindre man faktisk kjenner at man må på do, så ligger det ikke avføring nederst i endetarmen. En kan selvsagt være uheldig med litt smuss, men om dette er den største bekymringen, finnes det flere enkle grep som kan tas for å minimere risikoen. Blant annet vil bruk av en analdusj bidra til å fjerne eventuelle rester i stumpen, mens et farget kondom vil gjøre at smusset ikke synes like godt!

Les også: Analsex og hygiene: Slik unngår du maiskorn på staken

Derfor vil hun ikke

Frykten for at analsex skal gjøre vondt er den største barrieren for kvinner. Nesten 4 av 10 kvinner vil ikke ha analsex av denne grunnen. Kun 15 % av menn oppgir samme årsak. Men analsex skal aldri (!) være vondt – selv ikke første gangen!

Om du opplever at analsex gjør vondt, skal du stoppe og heller prøve igjen senere. Kanskje har du ikke hatt nok glidemiddel, varmet godt nok opp, vært kåt nok eller ikke tatt det i ditt tempo. 

Damerumpe-med-mannehånd.jpg

Det kan selvsagt også finnes mange andre årsaker til at din partner ikke ønsker å ha analsex. Om du er nysgjerrig på hvorfor, er eneste måten å spørre. Kommunikasjon er som kjent gull i alle aspekter av et forhold – også når det gjelder sexlivet! Men husk: Vi er alle forskjellige, og om du eller partneren din ikke har lyst til å ha analsex, må det respekteres. Smaken er som baken – og analsex er intet unntak.

Har du gjort disse analsextabbene?

5 av 10 nordmenn har hatt analsex, ifølge undersøkelsen. Men for mange av disse har det blitt med denne ene gangen. Undersøkelsen viser nemlig også at de som har hatt analsex svært sjelden eller så godt som aldri har det igjen.

Det kan være flere grunner til dette, men den største og viktigste grunnen er trolig at det er ikke er gjort på riktig måte første gang – og at det derfor ikke har fristet til gjentakelse! Kanskje har du gjort en av disse analsextabbene?

  1. Du har hatt analsex selvom du ikke har hatt lyst, vært tent nok eller kun gjort det fordi partner vil.
  2. Du har droppet forspill og oppvarming eller brukt for kort tid på det
  3. Du har ikke brukt (nok eller riktig type) glidemiddel
  4. Du har tenkt at det gjør vondt, men antatt at det bare skal være sånn
  5. Du har kun analsex i fylla
  6. Du har ikke vært avslappet nok
  7. Ditt første møte med analsex var et tilfelle av "Obs – feil hull"

Om du kjenner deg igjen i én eller flere av disse påstandene, kan det kanskje være verdt å gi det et nytt forsøk, om du har lyst.  Det er tross alt ikke uten grunn at mange elsker dette! Mange opplever sterkere og mer intense orgasmer ved anal penetrering eller ved bruk av et analt sexleketøy.

Nøkkelen til god analsex

For at du skal kunne ha god analsex, er det visse ting som bør planlegges og vites om på forhånd. Du er blant annet nødt til å sørge for å ha rikelig med glidemiddel tilgjengelig, bruke god tid på oppvarming og å stoppe dersom du opplever smerter og heller prøve igjen senere. Øvelse gjør mester!

Vi har laget 8 analvettregler for deg som er nysgjerrig på hvordan å gå frem ved analsex. Vår guide til analsex kan du finne her!