Tips: Slik får du i gang praten om onani

Er det lettere for deg å være åpen og dele detaljer om sexlivet ditt med andre enn å snakke om sexlivet du har med deg selv og å fortelle om måten du liker å onanere på? ⁠Da er du ikke alene. Her er tips til hvordan du kan få i gang praten! 

Å onanere er både deilig og bra for kropp og sjel. Alle gjør det og du lærer også mye om din egen kropp, slik at det blir enklere å oppnå orgasme alene, og sammen med en partner. 

Men hvorfor er det så rart å snakke om onani? Det å elske seg selv, og med seg selv, er og bør være noe av det mest naturlige i verden. Likevel fortsetter vi å sende et signal til omverdenen om at onani er noe skamfullt og flaut, som det ikke bør snakkes høyt om, ved å unngå å snakke om det med andre.

⁠Det er helt i orden om onani føles privat for deg. Men ved å snakke om det, er det også mange fordeler å hente. Det bidrar til å normalisere onani og de ulike måtene dette gjøres på, i tillegg kan du få tips og idéer til hvordan å ta alenekosen til neste nivå. Nedenfor kommer vi med våre beste tips til hvordan du kan snakke om onani med partner eller venner. 

Les også: 9 gode grunner til å onanere mer

Artikkel-onani-prat-om-det.png

Start samtalen ⁠i én setting du vet du er komfortabel å snakke om det i. Ikke ta det på fest eller ute blant andre folk, om du vet du kommer til å bli ukomfortabel. For eksempel kan du ta det på date night hjemme med partner eller på vennekveld hjemme med dine nære venner. 

Ofte er det lettest å bare si det rett ut! Dra fort av plasteret og bryt isen, så skal du se at praten ofte går mye smoothere enn du trodde. Det kan også hjelpe å ta det opp på en casual og avslappet måte. Kanskje partner satt og lurte på de samme tingene som deg? Eller noen av vennene dine hadde de samme probleme som deg? 

Lag et spill ut av det. Om du fremdeles synes det er vanskelig å snakke om, kan et godt tips være å lage et spill med ulike spørsmål. Lag små kort med generelle spørsmål om onani-vaner/sexlivet. Dette gjør det enklere å komme inn på ulike samtaleemner uten at det blir kleint og unaturlig. Her er noen eksempler på hva slags spørsmål du kunne stilt:

  • Hva er ditt beste onani-hack? Kanskje det er å bruke glidemiddel under onanering? Eller å bruke et spesifikt sexleketøy? 

  • Dilemma-lek: Ville du alltid onanert i sengen eller alltid onanert i dusjen? Ved å legge opp til dilemma og allerede ha svar på spørsmålet, er det enklere for deg selv og andre parten å svare på det. 

  • Hva er det beste sexleketøyet du har brukt?

  • Hvis du skulle prøvd noe nytt i senga, hva ville det vært? 

  • Hvilket sexleketøy har du mest lyst til å prøve ut alene? 

Dra på toyparty arrangert av Kondomeriet! Ofte kan det være enklere å prate om onani-vaner om man legger settingen for det. Hos Kondomeriet kan du faktisk booke gratis toyparty i en av våre butikker kun for deg og vennene dine. Her får dere en inspirerende kveld hvor deres nysgjerrighet er i fokus med en ekspert fra oss hele kvelden. Her kan dere stille alle spørsmål dere lurer på og få tips og triks til produkter. Dette er jo også da den beste kvelden å snakke med venner eller partner om onani! 

Så, hvem er med oss? Tør du å snakke høyt om onani? Gjør det med oss og bli med på å fjerne tabu rundt onani! 

Er du kanskje nysgjerrig på et nytt sexleketøy for alenestunden? Vi har mange onanifavoritter som ligger og venter på deg i nettbutikken... 

sjekkutalleproduktenevåreher.png

Artikkel-mann-smiler-til-partner.png