Tenker du mye under sex? Prøv disse triksene!

Forstyrres du ofte under samleiet av tanker som ikke har noe med sex å gjøre? Disse enkle triksene kan hjelpe!

«Blåste jeg ut lysene i stua nå?», «Jeg må huske å legge til eplejuice på handlelisten før jeg drar på butikken», «Å, nei! Jeg glemte å svare på en jobbmail!» «Jeg håper den bilalarmen slutter å pipe snart».

Vi har alle vært der, og latt oss overrumple av forstyrrende tanker som dette under samleiet og forspillet. Og la oss være enige om at slike tanker ikke er sexy. Når de dukker opp i hodet under akten, forstyrrer det naturligvis sengekosen.

Hvordan stoppe tanker under sex?

Under samleiet ønsker vi at tankene våre skal være i sexen. Ikke før, ikke etter, men her og nå. Men hvordan skal man få til det?

«For at du skal klare å fokusere på sex under sex, så kreves det ro, trygghet og ikke minst tid. Og det kreves trening».

Det skriver helsebror Per Arthur Andersen i et svar til en frustrert 21-årig kvinne som sliter med å slippe tankene under samleiet.

«Hvis du har mye på tapetet for tiden, så kan det hjelpe at du får ryddet det litt til siden. Snakk om det som du tenker mye på, så kanskje du sitter med færre tanker», skriver han og råder videre om å forsøke å ha lave skuldre når man går inn i sexen, og tenke på at hver berøring, hvordan det føles, hva du selv gjør og hva du vil gjøre.

Helsebroren-Samleie-Hun-tenker-mye-under-sex.-Hvordan-kan-hun-stoppe-tankene.jpg

Alle gode ting er tre

Hanne Grasmo er mange ting, blant annet er hun sosiolog og forfatter, men noe av det hun har fått mest oppmerksomhet for den siste tiden er at hun har klart å få 197 orgasmer i løpet av syv timer. Det er dermed trygt å si at hun kan sine orgasmer. Under et foredrag i november 2020, snakket Grasmo blant annet om hjernekverninger, som en del kvinner har, og som kan vanskeliggjøre orgasmen. Under foredraget presenterte hun et godt triks, eller rettere sagt en snarvei, for å få tankene til å koble ut under sex, slik at du kan fokusere på å nyte:

Gjør tre ting samtidig under akten!

Slik lyder hennes triks. Her gjelder det altså å multitaske. Tipset hennes går rett og slett ut på at en skal ha tre «oppgaver» under samleiet. Når du kun gjør to ting under sex, klarer hjernen fortsatt å kjøre i samme sporet, uttalte Grasmo fra scenen. Gjør man derimot tre ting på én gang, eksempelvis å stimulere nipler, klitoris og å kysse, eller å ha penetrerende sex samtidig som man kysser og stimulerer anus, så kobler hjernen ut, fortsatte hun.

Dette er absolutt et tips verdt å prøve, spør du oss.

Visualiseringsteknikk mot forstyrrende tanker

I boken «Kvinnens nytelsesbibel» av Ylva Franzén presenteres det også flere teknikker for å motvirke forstyrrende tanker under samleie. Visualisering er ett av dem. Det går rett og slett ut på å se for seg at tankene forsvinner på en eller annen måte, eksempelvis å lukke øynene og se for seg at den forstyrrende tanken flyr ut av vinduet og forsvinner ut i løse luften. Du kan også se for deg at du spikrer den opp på veggen så lenge, slik at du kan ta deg av den neste dag eller etter akten er over.

Det kan høres nærmest komisk enkelt ut, men ofte er det enkle faktisk det beste!

Kilder: «Kvinnens nytelsesbibel» av Ylva Franzen, Hanne Grasmos foredrag «Orgasmens miksepult».