Samleie: Hvordan kan man stoppe alle tankene under sex?

For at man skal klare å fokusere på sex under sex, så kreves det ro, trygghet, trening og tid, svarer helsebroren.

«Jeg har ett par ganger fått orgasme under sex. Jeg prøver å få orgasme oftere og har lest om mye tips og triks, men ikke lykkes. En ting jeg legger merke til er at jeg ofte tenker på mye imens om jeg er med en partner eller ikke. Lurer på om du har noen tips for å stoppe tankene og fokusere på sexen heller?» spør kvinne (21).

Helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebror, svarer. 

Hei kvinne 21, takk for spørsmål!

Her er du absolutt ikke alene. Jakten på orgasme kan være lang, ensom og frustrerende. Det er bra at du har lest deg opp på litt tips og triks, da det er mange måter å oppnå orgasme på. Det er ingen garanti for at alle vil funke, men vi trenger egentlig bare at én metode fungerer.

Det at du har kommer frem til at kanskje tankene har noe å si for det å oppnå orgasme, er veldig bra, da vi ikke må utelukke den indre stimuleringen når vi får den ytre.

For at du skal klare å fokusere på sex under sex, så kreves det ro, trygghet og ikke minst tid. Og det kreves trening. Hverdagen for de fleste er fylt med hundrevis av ting som har skjedd, ting som skal skje, og ting som kanskje kan skje. Det er til tider nok til å miste søvn over og ikke minst gjøre det umulig å finne roen for at orgasmen skal komme.

Hvis du har mye på tapetet for tiden, så kan det hjelpe at du får ryddet det litt til siden. Snakk om det som du tenker mye på, så kanskje du sitter med færre tanker. En annen ting som kan gjøre det vanskelig å oppnå orgasme, er å tenke på at en skal oppnå orgasme. Det bygger opp stress og gjør at vi ikke klarer å slappe av i situasjonen og føle på det du gjør med deg selv, eller hva partner gjør med deg.

For det er der tankene dine skal være under sex, ikke før, ikke etter, men i nuet. Tenk på hvor du blir tatt og hvordan det føles. Og ikke fokuser på målet, men på hvert skritt mot målet. Jo mer ro og avslappet du klarer å bli i situasjonen, jo mer sannsynlig er det at du når målet ditt.

I denne prosessen er det viktig at du gir deg selv tid. Du vil gjerne ikke få det til første gang eller 4. gang, men etter hvert vil det bli lettere.

Ha lave skuldre når du går inn i sexen, tenk på at du har sex og hva du gjør og hva du vil gjøre. Å tenke på sine egne seksuelle fantasier er bra, men det kan også trigge skam og vi kan raskt stille oss spørsmål om hva som feiler meg? Men det er det som er så deilig med slike tanker, du kan ha de for deg selv og bare nyte de i øyeblikket. Så prøv å finn roen i situasjonen, ikke tenk på målet, men tenk på veien til målet.

Plutselig er du der.

Lykke til.

Hilsen Helsebror.