Slik stusser du busken

Intimbarbering er ingen dans på roser. Få perfekt resultat hver gang – uansett frisyre.

Skal man la håret gro, fjerne hår i bikinilinja, stusse, ha landingstripe, eller fjerne alt?

At både kvinner og menn er opptatt av kjønnshår, er en kjent sak. Ulike frisyrer har vært på moten til ulike tider. Men det er ikke alle som er komfortabel med å la busken gro så mye at den stenger for utsikten...

Ditt kjønnshår – ditt valg

For noen føles det naturlig å barbere seg i bikinilinja, eller fjerne alt hår nedentil. Det kan gi en følelse av velvære og mykhet. Andre igjen elsker sine kjønnshår og føler seg bar uten.

Hvordan du liker å stelle med hagen din, er ditt valg! Med det sagt, her er tipsene til deg som skal luke litt i bedet i sommer.

Artikkel-stusse-busken-3.jpg

Ta en varm dusj

Å barbere seg er ingen lek. Det kan føre til inngrodde hår, nupper og infeksjoner. Men å barbere seg er både billigere og mer lettvint enn voks, og er derfor fortsatt et populært valg.

En varm dusj (eller et bad) gjør hårene mer medgjørlig og myk. En vanlig barberfeil er å starte dusjen med å barbere underlivet. Vent heller til etter sjamponering og barber deg mens balsamen sitter i. Da slår du to fluer i en smekk, og får fint hår begge steder.

Det kan ellers være lurt å ta underlivet før du tar ben og underarmer – dette fordi du vil ha høvelen så ren og skarp som mulig på dine sensitive "lady parts".

Artikkel-stusse-busken-5.jpg

Stuss busken før barbering

Hvis det er lenge siden du barberte, så lønner det seg å stusse først. Det er nemlig slik at du lettere får nupper og irritasjon om du må dra høvelen over samme området flere ganger. Da ender du bare opp med å skade huden din, og høvelen blir sløv.  

Bruk en tynn kam eller en gammel mascarabørste for å greie ut de små krøllene slik at du får en jevn klipp. Ikke bruk kjøkkensaksa (det er et minne du aldri kan vaske bort). En mindre saks, f.eks. en neglesaks, gir deg dessuten mer kontroll slik at du ikke stikker deg selv. Desinfiser saksen først. I det minste bør du vaske den godt med såpe både før og etter.

Barbermaskin er ikke bare for menn

Et hårtrimmer er også ypperlig å bruke når du skal stusse. Det følger ofte med flere blader som barberer i ulike lengder. Perfekt når du skal vedlikeholde en lengde. Det beste av alt – det gir ikke røde nupper og kløe. (Men det er kanskje ikke helt innafor å stjele typens barbermaskin for å bruke på kjønnshårene…?)

Ikke la barberhøvelen ligge i dusjen

Bakteriene trives i vått og varmt vær, og høvelen blir fort ubrukelig hvis den ligger i dusjen i noen uker. Såperester kan også gi irritasjon og høvelen kan ruste. Hvis du har sensitiv hud som lett får irritasjon og nupper, bør du bytte blad hver gang du barberer underlivet.

Hvis du ikke er så følsom, bør du likevel skylle høvelen godt med kaldt vann og oppbevare den på et hygienisk sted.

Tips: Spray høvelen med vibratorrens etter vask. Det vil desinfisere høvelen så bakterier ikke får grobunn.

Artikkel-stusse-busken-4.jpg

Ikke barber mot hårene

Å dra høvelen i flere retninger kan føre til kutt og inngrodde hår. Men hvis du absolutt må ha en tett barbering, kan du gå imot hårene etter at du først har gått med. Det vil bidra til å minimere irritasjon. Den tryggeste og mest skånsomme barberingen er likevel MED hårene.

Bruk barberkrem for sensitiv hud

Barberskum kan tørke ut den følsomme underlivshuden. Dessuten vil det tette skummet gjøre barberingen vanskeligere da man ikke ser gjennom den. En barberkrem for sensitiv hud med for eksempel Aloe Vera og vitamin E, er en bedre krem da den legger seg som en tynn hinne rundt hårene.

Etterbarberingskrem er et must!

Når du er ferdig å barbere kan du skylle huden med kaldt vann, og klappe området tørt med et rent og lofritt håndkle. Deretter kommer det viktigste av alt – etterbehandlingen.

Unirens etterbarberingsgel og etterbarberingspray motvirker røde nupper og lindrer sår hud ved intimbarbering. La den virke i omtrent to minutter, eller til den tørker av seg selv, før du tar på deg klær. Du trenger ikke å skylle den av. Gjenta gjerne påsmøringen dagen etter, dersom du ønsker det. Når hårene begynner å vokse ut igjen kan Unirens også være til hjelp. 

Ikke ta på deg sexy string med det første

Det er veldig typisk å barbere seg rett før man skal ut på byen, det er gjerne også da man bruker sine fineste truser. Men skal du unngå røde nupper og sår hud må du planlegge bedre. Truser av nylon og polyester har gjerne stramme strikker som gir friksjon i bikinilinjen.

Uten kjønnshårene som “padding” vil dessuten en stram string gnisse mot skjedeinngangen og skape ytterligere irritasjon. Bruk luftige bomullstruser eller boksershorts de første dagene til huden har fornyet seg litt.

Eller hva med å gå uten truse, for en ekstra pirrende kveld?

Hårfjerning.png

God sommer!

Kilder: Vouge, Elle, KK