Sex og Tinder – 5 ting du lurer på | Kondomeriet

Sex og Tinder – 5 ting du lurer på

Tinder har blitt en arena for å møte "the one" eller bare en "one night stand"... Her er 5 sexfeller du bør være obs på.

Datingappen Tinder brukes til både seriøs dating og ukomplisert moro, men misforståelser kan fort oppstå i en verden av symboler og smileys. Hva mener han egentlig når han skriver at han «er ute etter noen å ha det moro med»? Og hvorfor foreslår hun å gå tur når dere allerede har sextet masse?

Det finnes ingen offisiell «Tinder-etikette», det er kanskje derfor vi har så mange spørsmål om hva som er innafor og ikke? 

Hvor bør vi møtes for første date?

En kafé, en restaurant eller en bar er selvsagt gode arenaer for å møte en fremmed du bare har snakket med på internett. Men å gå en tur sammen langs en havnepromenade eller i en park i byen (helst offentlige plasser), er også et fint alternativ, og dessuten veldig uforpliktende!

Det er enkelt å finne på en unnskyldning og stikke hvis man merker at det ikke finnes kjemi mellom dere. Du slipper å måtte drikke opp ølen din, eller vente på en 3-retters som tar alt for lang tid. Det er også veldig beleilig at dere «tilfeldigvis» kan gå forbi leiligheten til en av dere, hvis man merker at daten går over all forventning.

Selv om dere har sextet og blitt godt kjent på forhånd er det lurt å møtes på en offentlig plass først og ikke hjemme hos en av dere. Du vet aldri hvordan noen er i virkeligheten, og litt nettdatingvett er lov å utøve. Dessuten blir det fort kjip stemning hvis du må kaste noen på dør fordi vedkommende er totalt dust...

Bør jeg tenke på kondom?

Ja, det er begge sitt ansvar å ta med kondom! Kondom er det eneste som beskytter mot kjønnssykdommer og HIV, og du kan aldri vite hvem som har kjønnssykdommer, du kan heller ikke stole på noen som sier de ikke har det. 

Synes du det er flaut med kondomer, og trenger noen tips til å gjøre det mer sexy?

Les også: Triksene som får deg til å elske kondom

Vil han miste interessen hvis vi har sex på første date?

Det gamle Hore-Madonna-komplekset lever fortsatt i beste velgående, i tankene våre. Det er nemlig ikke sant at de fleste menn mister respekt eller interesse for deg hvis dere har sex på første date. Tvert imot!

I en studie utført av Cosmopolitan i 2013, hvor de spurte tusen 18- til 35-åringer, trodde 83 prosent av kvinnene at det å ha sex på første date ville få menn til å miste respekt for dem, mens 67 prosent av menn svarte at de "absolutt ikke tenker mindre om en kvinne som har sex på første date." Det gamle stigmaet er ingenting å bry seg om. Hvis han mister respekt for deg, er han ikke noe særlig tess uansett. Hvorfor skal han kunne ha sex på første date, og ikke du?

Hvordan spørre om å ha sex, uten å være for direkte?

Det er helt greit å «bare» være interessert i uforpliktende sex, og det er ingenting i veien med å uttrykke dette. Men det er ikke alltid det er lurt å være for direkte, da den andre parten kan føle at hen "takker ja" og forpliktet seg til å ha sex når dere møtes. Det kan være stressende å tenke på at man må trekke seg hvis man ombestemmer seg, og alt du er ute etter er jo å ha en "chill" date, eller hva?

Hvis den du chatter med spør hva du er ute etter, kan du svare at du «ser etter noen å ha det gøy med». Sleng på en blunkesmiley hvis du vil understreke budskapet enda mer. De fleste skjønner hva du mener med dette, men vil ikke føle noe press når dere møtes.

Når er det greit å begynne å sexte?

Det er fint å etablere en god tone først. Spør han/hun hvordan dagen har vært? Hva han eller hun har gjort i det siste? Eller følg opp med spørsmål fra forrige gang dere chattet. Forsøk gjerne å vise at du er en normal og hyggelig person før du kaster deg i gang med sextingen. Hvis du er for frampå, for fort, kan du tape terreng. Dette er selvfølgelig individuelt, men de fleste liker litt forspill i senga, slik er det også på Tinder.

Når du føler dere har fått en god tone, kan du starte med litt forsiktig smigring. Legg merke til om den du chatter med plutselig blir treg til å svare, eller svarer unnvikende eller kort. Da bør du nok roe ned gemyttene.

Nå er det tid for å vente, og se om han eller hun plukker opp tråden. Ikke press noen til å sende lettkledde bilder hvis vedkommende har sagt nei én gang. Gjentatte forespørsler eller seksuelle meldinger, uten positiv respons, er ikke innafor – det er faktisk trakassering!

Det har blitt gjentatt til kjedsommelighet i media, men vi sier det igjen: Ikke send dickpicks uoppfordret! Bare ikke gjør det...

Kilder: Cosmopolitan, Kondomeriet