Mensensmerter? Dette kan hjelpe!

Ny undersøkelse fastslår: Onani kan hjelpe mot mensensmerter!

Selv om onani kanskje er det siste du tenker på når du vrir deg i menstruasjonskramper, bør du kanskje strekke deg etter sexleketøyet neste gang smertene melder seg:

Nå bekrefter nemlig en fersk studie at onani kan hjelpe mot mensensmerter!

Ble bedt om å erstatte smertestillende med onani

Womanizer har nylig presentert resultatene fra sin "Menstrubation Study" - den første kliniske studien på verdensbasis som er gjort på onani og mensensmerter. I løpet av en viss periode ble deltakerne i studien bedt om å unngå metodene de vanligvis bruker for å linde menstruasjonsplager, som blant annet smertestillende tabletter og varmeputer, og å onanere istedet!

Og hva var resultatet? Jo, at onani kan bidra til å lindre menstruasjonssmerter! Faktisk kan det både redusere intensiteten og hyppigheten av mensensmertene. Ifølge studien vil du kunne oppleve en umiddelbar effekt ved å onanere, men regelmessig onani gjennom måneden viste seg også å ha en slags forebyggende effekt. Yes! Enda en god grunn til å onanere mer.

Regelmessig onani viste seg blant annet å være særlig effektiv for å redusere de følgende symptomene:

  • Kramper
  • Diare
  • Brystsmerter og ømhet
  • Smerter i magen, korsryggen og på innsiden av lårene
  • Oppblåst mage

Hvordan kan egentlig onani hjelpe mot mensensmerter?

Men hva er det egentlig med onani som faktisk hjelper mot smerter? Ifølge Dr. Naomi Sutton, som blant annet jobber med rådgivning innenfor seksuell helse ved National Health Service i Storbrittania, skyldes det orgasmen og resultatet av den: 

  1. Etter en orgasme, frigjøres hormonet dopamin, som er kroppens eget lykkehormon.
  2. Kombinert med økt blodtilstrømning som følge av klimakset, vil dette hjelpe til med å lindre menstruasjonssmerter.

90 % vil anbefale onani mot mensensmerter

Hele 9 av 10 av dem som deltok i undersøkelsen oppga at de ville anbefale onani, for smertelindring, til andre. I tillegg ønsket 85 prosent å opprettholde deres nye onani-rutine etter studien var over!

«My cramps are worse when I don‘t masturbate versus when I do. Masturbation is my goto method,» var tilbakemeldingen fra en av kvinnene. «It was really interesting to see how masturbation was more effective than usual medication,» skrev en annen.

Så er det selvsagt sånn at hver kropp er annerledes og unik! Det betyr at denne metoden nok ikke vil fungere for alle, men det er absolutt verdt et forsøk... En orgasme er jo tross alt deiligere enn en varmepute eller smertestillende tabletter!

Kilde: Womanizer "Menstrubation Study"