Mensen og sex – derfor blir du ekstra kåt

Hvis du får økt sexlyst under den røde uka, er du i godt selskap! Dette bør du tenke på om du skal ha mensensex!

Vanligvis har kvinner mest sexlyst under eggløsning, som er ca. 10-13 dager etter mensen er over. Det er nå vi er fruktbare, og fra naturens side mest interessert i å ha sex. Men mange kvinner føler seg i tillegg ekstra kåte under “jordbæruka”. Et kjapt Google-søk viser at det slettes ikke er så uvanlig som man kanskje skulle tro – og at mange lurer på hvorfor det er slik.

Derfor blir du kåt

Det finnes flere teorier rundt hvorfor noen opplever å få sterkere orgasmer og mer lyst under mensen. Hormonelle forandringer kan være en forklaring bak kåtskapen. En annen teori er at trykket øker i livmoren og bekkenområdet, noe som gjør deg mer følsom.

En tredje forklaring er at livmorhalsen utvider og åpner seg, og dermed kan stimulere nerveendinger i vagina, som sender signaler til hjernen om at noe “skjer” der nede. Masse naturlig glid gjør dessuten sexen enda deiligere!

Er mensen en “deal breaker”? Det er også helt normalt. Smerter, oppblåsthet og mangel på energi gjør at mange mer enn gjerne går inn i sølibat en uke hver måneden. Men å onanere eller ha sex under mensen kan faktisk gi mange fordeler, så hvis du er en av dem som kjenner at du blir ekstra kåt, er det ingen grunn til å legge sexen på hylla.

Gjør det i dusjen

Det er ikke til å stikke under en stol at mensensex fort kan bli litt grisete… Men egentlig så blør du ikke så mye som du tror. Under en gjennomsnittlig menstruasjon er det vanlig å blø mellom 30-40 ml, noe som er i overkant av en espressokopp. Frykter du likevel at senga skal se ut som et åsted, hvorfor ikke gjøre det i dusjen i stedet?

Sex i misjonærstilling med et par håndklær under rompa fungerer også, da slipper du å utfordre tyngdekraften mer enn nødvendig. Slukk eventuelt lyset og dra dyna over dere. Snart er mensen helt glemt og en deilig orgasme strømmer på…

Om partneren ikke lar seg overtale, så er en vibrator din venn i nøden. Å onanere i et parforhold er overhode ingen skam! Det er derimot bare sunt.

Sex gir kortere mensen

Orgasmer har vist seg å hjelpe mot de aller fleste smerter, også menssmerter, ved at man får en utskillelse av gunstige hormoner som fungerer som kroppens egne smertestillende. Dessuten så kan sex under mensen forkorte blødningene med et par dager fordi orgasmesammentrekningene hjelper kroppen å kvitte seg med livmorslimhinnen. Sex er altså selve botemiddelet mot alt som er kjipt med mensen!

Les også: Menskopp- alt du trenger å vite 

Kan bli gravid

Husk at du fortsatt må bruke kondom når du har sex under mensen. Du kan være mer sårbar for å få en kjønnssykdommer siden livmortappen er litt åpen for å slippe ut blod, dermed kan virus lettere få en passasje inn. Du kan heller ikke utelukke graviditet, selv om det er mindre sannsynlighet for dette. Dette er mulig fordi sædcellene kan leve i mange døgn og dermed bli «liggende» klar for å befrukte ved neste eggløsning.

Kilder: Flo.health.com, womanshealthmag.com, health.com, flexfits.com